![]() |
Problem sa Hyper Threadingom i Primeom
|
|
Naslov ti nije po pravilima. Ubuduće pazi na to.
A ti imaš proc sa HT-om (1 prava jezgra, 2 virtualne) kolko sam ja skužio. Slike su ti čisto normalne, pokreni 2 Prime-a pa vidi šta onda kaže... Svatko prijavljuje drugačije, a oba su točna, nemaš se razloga brinuti. |
sorry zbog naslova, noviji sam na forumu ;)
e, kad pokrenem 2 prime-a, prva htt jedinica 0%, druga 100% :\ edit: daj onda promijeni naslov kak misliš da bi trebalo biti...ja nisam baš kreativan :D |
Nisam mod na ovom podforumu. Al bude ti već netko pomogel oko naslova.
Kad pokrećeš 2 prime-a, moraš imati 2 shortcut-a sa različitim affinity-jem - da svaka jezgra dela svoje. Napravi 2 shortcut-a, i mislim da trebaš pod target (desni klik properties) jednoga napisati -A0 a pod drugog -A1 Znači, target prvog ide ovako "D:\Programi\Primes\Prime95.exe" -A0 Drugi: "D:\Programi\Primes\Prime95.exe" -A1 Mislim da je tako. No, imaš i inačicu Orthos koja riješava tu zavrzlamu i sama pokreće obje jezgre. |
probal sam i tak s shortcutima, jedna htt jedinica opet ne radi, a ni u cpu-z si nebrem prebaciti pogled s prve htt na drugu :(
kaj sad ak mi je krepala jezgra? bu to radilo stabilno? |
Pokreni dva Primea u različitim folderima...
|
pokrenul sam i 4 prime-a u različitim folderima pa opet isto :(
|
Probaj sa StressPrime 2004 Orthos.
Citiraj:
|
Možda ću sada ja ispast bedast, no kaj se nemre nekako "upalit/gasit" taj HT ? : stoopid
Znam tamo u topicu o rezultatima u benderu su davali bez HT-a i sa HT-om, što ne? |
da, u biosu, samo kaj se onda sabirnica s 800 mhz spusti na 533 : stoopid
možda si bum isključil u biosu taj htt i klokal proc da mi rami opet rade na 400 mhz a ne na 333 :D:D |
hm...sad sam ja ispal bedast...sabirnica ne padne na 533, al me zbunjuje to da everest opet prikazuje 0% : hitthewa
|
Ne spusta se sabirnica nist, barem se nebi smjela spustat. Postoji opcija enable/disable HTT, na svakoj ploci koja podrzava HTT.
|
Citiraj:
A sto se tice Prime-a, ne znam, probaj u biosu iskljucit HT, pa pokreni prime, pa onda opet ukljuci pa pogledaj... edit: @Panzer: zove se Hyper Threading, dakle HT, ne HTT... |
Citiraj:
već sam isključil HT(T), i u everestu 0% : stoopid HT - Hyper Threading, HTT - Hyper Threading Technology :D |
Čekaj, kak pokazuje taskmenager kada upališ 2 prime-a? jesu obje na 100%
Mislim, komotno može biti i da everest krivo očitava...:smoke: |
HT - Hyper Threading (kod Intela)
HTT - Hyper Transport (kod AMD-a) |
Citiraj:
Mozes zvat ili HT = Hyper Threading ili HTT - Hyper-Threading Technology, tak svejedno. EDIT: d'beast je bil brzi ;) Inace, evo kak to radi kod mene... Koristim SuperPi za test: Jedna instanca: http://img433.imageshack.us/img433/2...erpiib3.th.jpg Dvije instance: http://img247.imageshack.us/img247/2...pix2mw6.th.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
da, obje su na 100% ok, sad i ja mislim da mi everest laže...bum još i super pi probal... |
prokleti everest, više mu ne vjerujem....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16. |