PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Cheating Awards 2003 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4817)

Jelc 29.05.2003. 11:13

Cheating Awards 2003

http://members.shaw.ca/kai-chan/img/cthd_00.jpg

:burn:

CyberLord 29.05.2003. 11:39

Ova je dobra:D :D :D :beer: :beer: :beer: :clap: :clap:

greg SE 29.05.2003. 13:01

je dobr je ali nesto mi nije jasno....
nvidia je napdnuta da vara jel nema zmaja....
zar nitko nije pomislio da ako im je tolko do varanja bi smislili nesto bolje (neprimjetnije) nego da izbace zmaja namjerno.....???
mislim ovo jebeno bode u oci i nemoguce je da su mislili da to nitko nece primjetiti...
neznam da li se u 2001 islo ko i u 2000 na komercijalne engine (tamo je bio maxov engine ako se dobro sjecam).ako je bilo bi zanimljivo s driverima koji micu zmaja probati pravu igru baziranu na tom enginu i vidjeti ima li tamo slicnih problema

Jelc 29.05.2003. 13:37

Citiraj:

Originally posted by greg SE
je dobr je ali nesto mi nije jasno....
nvidia je napdnuta da vara jel nema zmaja....
zar nitko nije pomislio da ako im je tolko do varanja bi smislili nesto bolje (neprimjetnije) nego da izbace zmaja namjerno.....???
mislim ovo jebeno bode u oci i nemoguce je da su mislili da to nitko nece primjetiti...
neznam da li se u 2001 islo ko i u 2000 na komercijalne engine (tamo je bio maxov engine ako se dobro sjecam).ako je bilo bi zanimljivo s driverima koji micu zmaja probati pravu igru baziranu na tom enginu i vidjeti ima li tamo slicnih problema

Dragothic navodno koristi Global Illumination Lumigraph/Remedry Entertainment-ov proizvod/

A Game i Lobby MAX-FX ili tak nekak,baš se ni ne sjećam više...

Ma kod Dragothica je u biti najvažniji Fill Rate,još kad uključiš AA sve dosta uspori ako GPU+mem sabirnica to nemogu prožvakati...

Stipe 29.05.2003. 22:22

Stvarno nemar nVidije u zadnje vrijeme je nevjerojatna pa oni izgleda te optimizacije neprovjere u praksi da provjere inače se ovo ne bi desilo :grrr:

greg SE 30.05.2003. 07:12

Citiraj:

Originally posted by Stipo
Stvarno nemar nVidije u zadnje vrijeme je nevjerojatna pa oni izgleda te optimizacije neprovjere u praksi da provjere inače se ovo ne bi desilo :grrr:
nvidi a izdaje drivere stvarno jaaaako cesto (vec imas nove a 44.04 su tako rec nekidan izasli) tako da sumljam da imaju vremena buljit u svaku mogucu aplikaciju...3dmark su sigurno vrtili ALI - nisu ni gameri to otkrili odmah, da nema zmaja se pocelo pricat vec poprilicno kasno u odnsu na izlazak drivera i vidio sam barem 50 reviewa istih di se problem dolaska St. Georgea uopce nije primjetio

pinsla 30.05.2003. 14:13

Citiraj:

nvidi a izdaje drivere stvarno jaaaako cesto (vec imas nove a 44.04 su tako rec nekidan izasli) tako da sumljam da imaju vremena buljit u svaku mogucu aplikaciju...3dmark su sigurno vrtili ALI - nisu ni gameri to otkrili odmah, da nema zmaja se pocelo pricat vec poprilicno kasno u odnsu na izlazak drivera i vidio sam barem 50 reviewa istih di se problem dolaska St. Georgea uopce nije primjetio
je stvarno jako često u zadnjih šest sedam mjeseci je nvidija izdala jednu ili dvije oficijelne verzije drajvera od kojih je ova zadnja verzija namjenjena varanju. Ostalo su sve beta verzije koje se ne mogu nazvat oficijelnim drajverima. fakat nemaju vremena imaju premalo zaposlenih pa ne stignu vidjet kako su se usrali pred cijelim svijetom!

greg SE 30.05.2003. 16:45

Citiraj:

Originally posted by pinsla
je stvarno jako često u zadnjih šest sedam mjeseci je nvidija izdala jednu ili dvije oficijelne verzije drajvera od kojih je ova zadnja verzija namjenjena varanju. Ostalo su sve beta verzije koje se ne mogu nazvat oficijelnim drajverima. fakat nemaju vremena imaju premalo zaposlenih pa ne stignu vidjet kako su se usrali pred cijelim svijetom!
sta, pa imaju samo 1500 zaposlenih u razvoju, jebote skoro pa zeljezara sisak ima toliko :)
inace cito sam neki interview s tipom iz nvidie, tip je reko ono sto je vec poznato svima, htjeli su biti ispred svih, presli na 13 mikrona za ceg nisu bili spremni, sve je kasnilo, resursi (ljudstvo) su prebaceni na nforce2/3, skuzili su da od nv30 nece biti nista posebno i dok jos nije zavrsen prebacili su sve na nove chipove....sukladno s tim tip kaze da zali one koji su ih pokopali jer ce vrlo skoro opet ljubit nvidiu :D

Black Dragon 30.05.2003. 23:28

Citiraj:

....sukladno s tim tip kaze da zali one koji su ih pokopali jer ce vrlo skoro opet ljubit nvidiu :D
To su pričali i S3 i 3dfx, ... pa se nisu vratili .:D Možda nakon toliko praznih obećanja se netko i vrati u igru i to bude baš nVidia:D Nego kaj je sa onim S3 om, svi pričaju kako je kartica bum-pras tras, a nigdje niti inžinjerske verizije da nekaj pokaže konkretnije

pinsla 30.05.2003. 23:30

Citiraj:

sta, pa imaju samo 1500 zaposlenih u razvoju, jebote skoro pa zeljezara sisak ima toliko :)
inace cito sam neki interview s tipom iz nvidie, tip je reko ono sto je vec poznato svima, htjeli su biti ispred svih, presli na 13 mikrona za ceg nisu bili spremni, sve je kasnilo, resursi (ljudstvo) su prebaceni na nforce2/3, skuzili su da od nv30 nece biti nista posebno i dok jos nije zavrsen prebacili su sve na nove chipove....sukladno s tim tip kaze da zali one koji su ih pokopali jer ce vrlo skoro opet ljubit nvidiu :D

To nema veze da ti navodiš netočne tvrdnje kak oni često izdaju drajvere.
Osim ak je to gorka ironija!!1:D

greg SE 31.05.2003. 00:45

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
To su pričali i S3 i 3dfx, ... pa se nisu vratili .:D Možda nakon toliko praznih obećanja se netko i vrati u igru i to bude baš nVidia:D Nego kaj je sa onim S3 om, svi pričaju kako je kartica bum-pras tras, a nigdje niti inžinjerske verizije da nekaj pokaže konkretnije
zabporavio si jednu stvar - nvidia nije nigdje otisla....
a sta S3 radi nesto???znam da su promijenili ime u..hmm. "plavo nesto" :D pa je i to propalo (sudovi ih pokopali zbog oni broadband rekordera)

Black Dragon 31.05.2003. 01:11

A S3 kemija neki Delta Chrome i već ima F1, S8 i S4 (koje nitko nije vidio:D ) F1 je glavna faca, S8 Mainstream i S4 value. Faca ili ti F1 je "prvi" na svijetu 0.13 microna 8 pipline GFX engine, vidi do 256Mb, DX9.0, ima neki Chromotion Proramibilan Video Engine i ima pun kufer poznatih đinđi u nekom drugom obliku koje su naravno bolje od sveg viđenog do sada. Uglavnom kao sivta i elita u Zagrebu, puno sjaja ali nigdje para, odnosno puno press materijala ali nigdje kartice:beer:

msvrtan 31.05.2003. 01:54

pa sta nije s3 pod via-om?

znam da je via bila u velikom shoppingu yadnjih dve godine i kupovala gro toga...

Black Dragon 31.05.2003. 11:18

Je, S3 je dio VIAe ali se zove S3Graphics i kao "šatro" radi sam za sebe odnosno u kooperciji sa VIA

msvrtan 31.05.2003. 12:36

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Je, S3 je dio VIAe ali se zove S3Graphics i kao "šatro" radi sam za sebe odnosno u kooperciji sa VIA
onda bi oni mogli i nesto izbaciti kaj vrijedi...naime sjetimo se da su svima pare problem a via toga fala bogu ima...a trebaju im graficke da mogu gurati na sve one svoje chipsete (mislim na VIA-u)...

greg SE 31.05.2003. 13:47

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
onda bi oni mogli i nesto izbaciti kaj vrijedi...naime sjetimo se da su svima pare problem a via toga fala bogu ima...a trebaju im graficke da mogu gurati na sve one svoje chipsete (mislim na VIA-u)...
ma da, vjerovatno im je dopizdilo placat prava za integrirane graficke...mozda i naprave nesto pametno ali ipak je to VIA :D

msvrtan 31.05.2003. 14:12

Citiraj:

ma da, vjerovatno im je dopizdilo placat prava za integrirane graficke...mozda i naprave nesto pametno ali ipak je to VIA :D
ah htjeli ili ne oni daju pare a ne ljude...nadam se barem...jer inace pa pa s3-u :)

greg SE 31.05.2003. 15:04

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ah htjeli ili ne oni daju pare a ne ljude...nadam se barem...jer inace pa pa s3-u :)
ali sumljam da stari inzenjeri S#a nisu nasli do sad drugdje posao.....
steta jer su ljudi znali radit, samo nisu imali budjet ko ovi veliki i pol milijarde za razvoj chipa

LordNitro 01.06.2003. 09:08

Svi će ljubit nVIDIU i to skoro.:D :D :D :D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28.