![]() |
Core 2
Nedavno sam sklopio novu masinu presao sam nakon dugo vremena sa AMD-a na INTEL-a masina je sljedeca ASUS P5B, E6600, 2GB Supertalent 667MHz memorije, 3 HITACHI S-ATAII diska, i sl. da nenabrajam vise sve radi jako stabilno brzo, ali ima jedna sitnica koja me muci naprimjer na drugoj masini A64 3200+, 2GB DDR400 isto HITACHI S-ATA disk kada kliknem na neki folder trenutno se otvori bez obzira koliko ima fajlova ili subfoldera u njemu dok mi na ovom Intelu kada kliknem isto tako malo mi se nesto razmislja malo vrti pjescani sat da tako kazem cam imam osjecaj da radi malo vise sa diskom od ove druge masine mad asu isti diskovi to je kratko ali nije onako trenutno kao na AMD-u naravno u realnom radu kodiranje Divixa, Videa i sl. dere ga Intel 3-4 puta.
Molio bih vlasnike Core 2 Duo procesora koji znaju moguci razlog za ovaj malo slabiji odziv da me posavjetuju naravno ako znaju sta bi moglo biti u pitanju nije nista strasno, ali malo mi je glupo da tri puta sporija masina brze izlistava sadrzad foldera, ili diska. Probao sam Vistu RC1 ona radi ko luda bez zadrske sve trenutno. Zahvaljujem se svima sa foruma na pomoci. |
Citiraj:
|
nekad davno je bila neka tema o tome, jednostavno athlon to radi brze.
puno ljudi je to primjetilo |
Citiraj:
Ne bi rekao da je stvar u CPU... Meni na starom P3 sve normalno otvara tak da. Izgleda da je u pitanju ovo kaj je MarKill rekao. ;) |
Imao sam slicni problem sa jednim direktorijem tako. Drugi se otvaraju normalno, dok jedan uvijek mu treba neko vrijeme. Unutra par imagea bilo i par rarova. E, pa u jednom raru je bilo na tisuce fajlova i ovaj bi svaki put to otvarao i izlistavao za sebe, tako da mozes na lijevoj strani explodera, gdje je stablo, kliknuti na plusic i vidjeti fajlove. Vrlo debilno, ali tako je meni bilo. Mozda je tebi slicni problem? Inace, imam Preskija i ne bi rekao da mi se ista sporije ili brze ti folderi otvaraju nego na prijateljevom A64 3200+.
|
Nasao sam sta je u pitanju drajver od HD zvucne kartice integrisane na plocu cim ga skinem otvara trenutno sve u exploreru lista fajlove i sl. cim ga ponovo vratim misli se ko crkotina da otvori bilo koji direktorij.
|
Da ne otvaram novu temu, najbolje da ovdje pitam :D
Nabavio sam e6300, p5b, 2x512 Trascend 667 Mhz (trenutno 1:1 @ 533, 4-4-4-12) i kad pogledam u task manager cpu usage je uvijek min. 50%. Kad vidim u procesima services.exe i system idle process (ovaj ok) koriste po 50... ostali procesi na 0 sto je normalno. Pokrenuo sam Super Pi 1.5 (XS Mod) i 1M zavrsi za 30.375... Znam da je to brzo, ali da li je normalno za e6300 ili bi trebao dobivati bolje rezultate :) |
Citiraj:
|
Ovaj CPU usage nije baš normalan...
|
Citiraj:
A u igrama je normalan, a i Super PI je ajmo reci "normalan" :mad: Ima li potrebe za flashom na zadnji BIOS? Onaj AI Suite je shit : bonker : |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |