![]() |
Plavi ekran kod instalacije Windowsa XP
Nakon što podignem sistem s CD-om Windowsa XP i pokrenem instalaciju (prvi izbornik) pojavi se plavi ekran, ali kodovi grešaka su različiti (najčešće IRQL NOT LESS OR EQUAL).Računalo je novo:
Pentium D 915 2,8 GHz 1 GB DDR2 Kingmax (1 modul) MB Foxconn NF4SLI7AA Radeon x1600XT HDD 250 GB SATA. Molim za pomoć. |
jel klokan? Kupio konfiguraciju ili sam sastavljao? Ikad prije radili win na njemu ok?
|
Nije kolkan, sam sastavljao, potpuno novo (od jučer). Ništa još nije radilo gore.
|
probaj memoriju izvadit van pa ponovu ustekat, mozda i graficku isto.
uDJI I U BIOS PA STAVI LOAD OPTIMIZED SETTINGS moZDA POMOGNE |
Probao sam sve nekoliko puta. Isprobao sam sam RAM na svim memorijskim utorima, probao zamijeniti grafičku, HDD, ali opet isto. Hebeni blue screen.
|
Driveri za SATA ?
|
Uredno ih učitam. Problem se javlja kad se podignu svi driveri. Na izborniku To set up Windows press Enter. I onda se sve zaplavi. Samo što su pogreške drukčije. Ponekad mi dođe na licenčni ugovor ali zaplavi nakon F8.
|
Imas hardverski problem to je očito. Ja pucam na ram, uzmi neki drugi i isprobaj
|
Složio bih se s Mortalom
Koje napajanje imaš? |
1. Clear CMOS.
2. Load Fail Safe Settings 3. Test memorije npr. DocMem - bar 12h (4. Test HDD-a, programima od proizvođača ) 5. Test matične - imaš na Hirens Boot CD-u (bar je bilo) testove za sve živo i mrtvo. 6. Probaj napraviti Bart's boot CD i dignuti sistem s njega. Time djelomično testiraš memoriju, matičnu i procesor, a hard se ne koristi. |
Citiraj:
|
Dakle, da ponovim, koje (koju marku) napajanje imas??
|
Citiraj:
|
Jaoo...trk po fortrona 400W ili chiefteca 410W....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |