PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   IHS iliti ono gore na P4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4781)

CyberLord 25.05.2003. 13:16

IHS iliti ono gore na P4

U novostima PCE se spominje skidanje IHSa sa P4.
Po mom mišljenju prilično glup potez:p
Skinuo je zaštitu procesora i time izgubio garanciju, mogo ga je trajno sje..., glupo izgleda.... a sve s gubitkom temperature od maks. 3,5 stupnjeva. Za mene beskorisno i prerizično. Probao je na Williamette, a mene zanima ima li gdje isti postupak sa Northwoodom?

STRMX 25.05.2003. 13:28

vec je jednom bilo da su neki to pokusali skinuti ali su zajebali proc
a jednima je to otpalo kad su hladili vapochilom i otisao proc.
eto ja znam za tri slucaja i sam je jednom uspjelo

shimpa 26.05.2003. 08:50

Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Skinuo je zaštitu procesora i time izgubio garanciju, mogo ga je trajno sje..., glupo izgleda.... a sve s gubitkom temperature od maks. 3,5 stupnjeva. Za mene beskorisno i prerizično. Probao je na Williamette, a mene zanima ima li gdje isti postupak sa Northwoodom?

Pa to niti nije za nekoga poput tebe ili mene. Mi smo puno prakticniji! To je za phreakove koji imaju previse para i vremena i nemaju sta drugo raditi u zivotu :) Svaka im dala i ja bi tako!

Jozha 26.05.2003. 12:45

Prav da vam velim ja bi to napravil,kaj je još gore u tome bi i uspio ali kak da takav proc poslje prodam? Ali isto tak brijem da se sa tih 2-3C nikak nemre dobit nekaj značajnije na ubrzanju.

greg SE 26.05.2003. 12:57

Citiraj:

Originally posted by Jozha
Prav da vam velim ja bi to napravil,kaj je još gore u tome bi i uspio ali kak da takav proc poslje prodam? Ali isto tak brijem da se sa tih 2-3C nikak nemre dobit nekaj značajnije na ubrzanju.
dobro tebe se nemoze vidjeti nigdje osim kad se netko nakon 100 godina sjeti nesto napisati pod "intel".....
oslobodi se malo, istrazuj prostranstva oko "intel"a...ima tu jos foruma :D :D :D

Jozha 26.05.2003. 15:48

Ma neda se meni mješat sa ostalima.Nisam nikad bil na AMD bazi pa nit ne želim ništa pisat o tome jer ću ispast tropa. A o ostatku nit nema štogod pametnog reć jer baš i nema kaj novoga. A i nije da se baš svake prestupne ovdje nekaj dešava.Ima kvalitetnih rasprava ovdje. :beer:

LorD ClockaN 02.06.2003. 20:36

Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:

Smanjiš ti temp do 8C jer se njima smanjilo za 3,5 stupnja od prijašnjeg brušenja IHSa, znači brusili su IHS i smanjili 4 stupnja i onda nakon par mjeseci su skinuli IHS i smanjili još za 3,5C. Šti znači da se odmah skidanjem IHSa prije brušenja IHSa može dosta smanjit temperatura. Ja sam prije par dana izbrusio IHS do bakra. Nažalost imam BH7 ploču koja nema točne temperature, pa ne mogu očitat dobitak tj. smanjenje temp.

CyberLord 02.06.2003. 20:45

Re: Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Smanjiš ti temp do 8C jer se njima smanjilo za 3,5 stupnja od prijašnjeg brušenja IHSa, znači brusili su IHS i smanjili 4 stupnja i onda nakon par mjeseci su skinuli IHS i smanjili još za 3,5C. Šti znači da se odmah skidanjem IHSa prije brušenja IHSa može dosta smanjit temperatura. Ja sam prije par dana izbrusio IHS do bakra. Nažalost imam BH7 ploču koja nema točne temperature, pa ne mogu očitat dobitak tj. smanjenje temp.
Više me brinu posljedice: što će biti ako ti crkne proc - u servisu takvog neće zamijeniti ( je da svakavi idioti tamo rade - ali valjda znaju kako izgleda P4)
Prodat ga je teško - a sad baš zbog temperature mislim da onaj tko želi nižu temperaturu (onaj tip ima zračno) će si upiknuti vodeno ili Vapochill ili nedaj bože LN pa će imati još nižu.

LorD ClockaN 03.06.2003. 07:45

Re: Re: Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:

Više me brinu posljedice: što će biti ako ti crkne proc - u servisu takvog neće zamijeniti ( je da svakavi idioti tamo rade - ali valjda znaju kako izgleda P4)
Prodat ga je teško - a sad baš zbog temperature mislim da onaj tko želi nižu temperaturu (onaj tip ima zračno) će si upiknuti vodeno ili Vapochill ili nedaj bože LN pa će imati još nižu.

To ti je američki standard. Ako crkne kupiš novi. Kod njih su komponente puno jeftinije. Ipak se proizvode u silicijskoj dolini i ne moraju plačat prjevoz preko atlantika i sl.

Frajer na overclockers.com je ljepo upozorio da uzmemo u obzir taj rizik da nam procesor crkne i da ga ne možemo reklamirati nego da si lijepo kupimo novi. To rade samo entuzijasti (čitaj: freakovi), a među kojima sam i ja. Za početak sam izbrusio IHS, a dalje čemo vidjet. Tako i onako moj nije imao garanciju i prije brušenja, a kamoli poslje. :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:37.