![]() |
EVGA 7900GT KO SuperClocked
Pa moram reći da je dosta dobar članak,i dosta su dobri rezultati spram "obične,regularne ili kako-već-nazovi" modela... :)
Jedino što smo mi u RH uvijek tako je.b.e.no ograničeni kojekavim glupostima...kao prvo,nema bash za nabaviti te kartice kod nas,ako se uzima sa Overclockers UK recimo,onda opet PDV naš (22%) i još nešto se plaća,neznam šta,ali cifra se bajoslovno penje,tako da nema šeme da dođe ispod 250 funti nikako... :( Kao drugo,ako je i ima,odnosno bar ono što ima,opet je totalno skupa/o kod nas... Program za zamjenu i 10. godišnju garanciju im je dobar,to je o.k. :) Ali opet,kupimo bilo koju 7900GT (i eventualno Đuro Zalman VF900 recimo...) clocknemo ju još,i opet neće biti puno slabija od te kartice,a možda bude i jednaka;a opet može se i VMod napraviti pa će biti sigurno u rangu sa tom EVGA ako ne i jača. :) I to je ona lijepa spoznaja koja ostaje nama,odnosno mogućnost koju imamo kako bismo imali čim jaču G-karticu... :) |
Grafa je predobra: nuts :
|
nisu li to one verzije koje su crkavale?
|
Citiraj:
|
Grafa rastura gadno, pravi Editors choice!
|
Citiraj:
no eVGA je po tom pitanju bio najbrži i odnos prema kupcima mu je na zavidnoj razini za razliku od XFX-a ili još nekih oni su se odmah bacili na posao i izbacili ćak 6 revizija biosa za 7900GT seriju jer je u njemu i bio problem. Inaće i ja na svojoj Leadtek 7900GT E imam bios od eVGA toćnije bios od 7900GT KO Superklok rev6 koji sam prvo modao kako bi se dao natoćit na Leadtek. No najveća razlika između te SuperClocked i obićnih 7900GT (pa ćak i Ex verzija) je napon na GPU koji je po def već na 1,45v Te grafe rasturaju sve živo i definitivno su odlična kupnja. Istina da se to može napraviti sa bilo kojom 7900GT kad se moda ali ova ima garanciju na napon od 1,45v i one taktove ;) još veća perverzija su Signature serije ali one košajuuuu :D Citiraj:
NE nisam to rekao, rekao sam da su probleme imale zbog lošeg biosa što si dobro napisao, ali problem je bio kod grafa sa tvornički dignutim taktovima a ne naponom i da taj problem je koliko vidim stvar prošlosti BTW što se tiće testa i samog članka sve5 nego malo me iznenadio ''loš'' overklok kartice (toćnije GPU-a) iskreno očekivao sam taktove od cca 650+MHz za GPU dok je cca850-900MHz za memu očekivano. Pogotovo jer kao što sam rekao one već serijski imaju 1,45v za GPU a pri tom naponu npr moja Leadtek sa biosom od dotične eVGA leti na 680MHz a artefakti počinju na 685MHz, sa 1,4v ide na 665MHz No dobro sigurno je za takav OC ''zaslužan'' stock cooler Moje reze su ipak sa VF900Cu a temp u load-u pri 1,45v ne prelaze 57°C |
Citiraj:
|
nikad čuo za tu signature seriju ali pogledao review 1,2 mema i takt 600/1800 cijena 360 $,po testovima je uz bok 7900gtx,ostvaruje gotovo identične rezultate,doživotna grancija,čak i na najvišim rezolucijama ne zaostaje za gtx.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32016 |
Evo eVGA Sig serija
http://www.evga.com/signature/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel iko kad kupio nešt iz inozemstva preko neta, jel bi se to isplatilo. Kolko bi naše lopine na carini i porezu oderali?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32. |