![]() |
Opet je veci broj sporiji
Eto ATi marketing je uspio ponovo, nakon što je 8500 bio brži od 9000 pa su ga zbrda zdola preimenovali u 9100 opet im se desila ista stvar. 9600 je na bazi R350 ali je kako se da naslutiti je sporiji od 9500 na R300. U pitanju je samo novi proizvodni proces koji omogućuje jeftiniju proizvodnju (čitaj veću dobit). Stoga 9600 ili 9500 pro, kupujete 9500 Pro. 9600 zaobići ako na polici postoji još koji 9500:beer:
|
Eto, meni se 9600 više sviđa. Par postotaka u performansama gore-dolje je ionako nebitno, jednom kad to prerasteš.
A i što reći o gf3/4200/5200 glede brojčanih oznaka? ;) |
Citiraj:
|
Pa i NVidia je isporučivala prve pošiljke FX 5600 Ultra na 350-350,sad se pak isporučuju na 400-400:D ,ta grafička bi se trebala cijenovno mjeriti sa ATI 9600 PRO pa su je izgleda odlučili još malo nabrijati...
ATI je pak prvo osakatio i malo promijenio GPU za 9000,i PRO modele,pa onda 9100 koji je u većini slučajeva bio 8500 LELE,neki modeli su čak delali na 230/200:rolleyes: ,onda 9200/9000 sa 8x AGP/... I sad 9600/PRO modeli,prvi ATI-jeve grafičke u 13mikronskoj tehnologiji. Koja je brat-bratu slabija od 9500 PRO. Meni se nekak čini da će na tržištu biti pun kurac slabičkih low-end modela,par modela "visoke i više"klase,a da će ponuda u srednjoj klasi/oko 200$/ biti najslabija. Sad za te novce možeš kupiti 9500 PRO ili 9700 kod švercera,kad se ti modeli povuku u srednjoj klasi budu FX 5600 PRO i 9600 PRO i vulgaris modeli za sličnu lovu... Meni se to baš ne čini kao dobra vijest. Dakle-ako NVidia ne "pregrize govance od slona" i ne lupi neku prihvatljivu cijenu 5600 ULTRA i jačih modela otići će tržište u .... Mislim-kaj se nas tiče,i kupovine jeftinijih grafulja. Treba uzeti u obzir i da su stopirali isporuku 5800 modela-valjda da ne prođu kao i sa TI 4x serijom,kad je škvadra masovno kupovala TI4200 koji se super dao nabrijavati... Ali...treba to sve gledati i sa vedrije strane-procovi i memorije nisu nikad bili jeftiniji,jebiga...pa "na crno" za 700 kuma dobiješ 1700+ i 256 mb,pa si tako i sa starom grafuljom može igrati skoro sve igre na tržištu:) |
Re: Opet je veci broj sporiji
Citiraj:
Stoji da je 9500 pro nekaj brža kartica od 9600 ali i puno skuplja za proizvodnju. A po meni 9600 ima puno balansiraniju arhitekturu. 9500 pro ima jednu manu koja sad možda nije tak uočljiva ali s vremenom će biti više. Naime čip na 9500 pro je klasični r 300 sa 8 cjevovoda ali sa 128 bitnim busem. To u prijevodu znači da vrlo često svi cjevovodi nisu iskorišteni jer kartica ima premali memorijski bandwidth. Posebno se to osjeti kod aa te pri višim rezolucijama. S druge strane 9600 ima 4 cjevovoda i 128 bit bus i puno je balansiraniji s te strane. |
Citiraj:
Mislim da će 9600 kad dođe koštat preko 2000 kn kaj je puno previše ta naše prilike. No kaj se tiče jefitinog proca i ostalog sve mi se više čini da bez dobre grafičke baš i ne budeš mogel igrati novije igre. Kolko sam vidio sve novije stvari jako dobro znaju iskoristiti noviju grafičku čak i ako se radi o tipu igri koje su tradicionalno ovisile prvenstveno o jakom procu. |
Citiraj:
Glede cijene od preko 2000 koju je netko spomenuo, ATI Radeon 9600Pro 128MB DDR, TVout, DVI, retail KOM 1.784,81 kn 9600 i još PRO i retail ;) |
R9500 nije isplativ za proizvodnju jer je povelik(R300)a RV350 predstavlja dobar izbor performanse su tu negdje a cijena će sigurno brže padati neg 9500.Ati je s ovim napravio dobar posao.:clap:
|
Citiraj:
svaki je prica za sebe, to da je 4200 dio FX serije a 5200 je sporija od nje bi bilo krivo nazivanje ali s obzirom da je FX poseban proizvod to nije slucaj.... kod ATIa se vec javlja zabuna kod kupaca zbog jako slicnih naziva i ne bas jasnog oznacivanja razlicitih generacija kartica |
Citiraj:
|
Citiraj:
A kaj se tiče ostalog,koliko se vidi po testovima na netu 9600 vulgaris je pljuga,a meni je najzanimljivija fakat velika razlika do 9600PRO modela koji je dere oho-ho... Sad-taj PRO model i ne izgleda tako loše,neki modeli su se dali zvjerski nabrijavati. Dakle-ako NVidia odluči FX9600 PRO prodavati po prihvatljivim cijenama i ATI će morati pratiti...i evo nama veselja:D |
Citiraj:
|
http://www.ve-mil.hr/proizvodi.html
pa pod grafičke kartice ;) 9600-ica je bazirana na RV350 (gdje ono V označava Value) dok je 9500-tka bazirana na R300, tako da je meni recimo jasna razlika kao što je i nekima jasna razlika između FX i GF4 :p |
Citiraj:
i onda znas da je ovo fx i kraj dok ces za ati viditi i r8500 i sva ta sranja ali nitko (osim eto jebote u cijeniku) nece napisati na kojem se chipu bazira kartica..... a isto ko i kod nvidie bi netko mogao zakljuciti da je rv350 eto brzi od r300.....kolko sam skuzi nije |
Ne piše to u cjeniku, to je link za one koji kažu da nema kupiti r9600 ili da će biti tek za mjesec dana. Doduše, koliko poznam naše firme, ne bih se čudio da je kartica "u dolasku, evo samo što nije".
RV350 nije isto što i R350 A glede zabuna, ja znam dosta ljudi koji misle da je FX5200 brža od gf3 ili čak od gf4200 jer je eto FX-ica, onda znam neke koji su prodali gf3 i uzeli mx440 jer je to eto gf4... zaključak: ko se hoće potruditi, kupiti će dobro, ko nema pojma, prevarit će ga i ATI i Nvidia i Intel i AMD. |
Citiraj:
ili nevjerovatnu kampanju da ti za brz internet treba PIV :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo još jednom samo za tebe: Šifra ATI Napomena Jed.mj. Kn 7293 ATI Radeon 9600Pro 128MB DDR, TVout, DVI, retail KOM 1.784,81 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iako im je dobro skriveno podno cjenika no sumnjam da zaista imaju tu karticu. No ova cijena je jeftinija jer je to kartica sa NTSC bajosom kao i ove dve 9500 pro saphirre i fic pa je zato jeftinija jer je ne mogu nikom uvalit. U prijevodu kod nas tu karticu nemreš spojit na tv ali ak ti to ne treba cijena je dobra. Iako još uvijek preskupo po mojem mišljenju. |
Citiraj:
|
A barem se možemo nasmijati dobro:D a ne kao oni jadnici vani gdje ni nemaju tako brzi net...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |