![]() |
cdrw ;problem sa botanjem
Danas samo kupio novo kuciste i napajnje (Enermax 300W). Problem je u tome kaj mi se nece botati sistem kada je cdrw sopojen. Nemogu cak niti uci u bios, sve koda se usporilo. Imam jos dvd rom i on radi normalno. Prvo sam posumnjao da mozda nije napajnanje preslabo ali nije to,ista stvar dali je dvd spojen ili ne. Probao sam cd premjestati na master, na slave, nitit jedna kombinacije nije upalila. Inace Hdd imamna primary master ; a optike na secondary maste,slave, i sve je normalno radilo jucer sa starom kantom. Nekako je cudno da je prza riknula sama od sebe. Molim pomoc ako je ima :(
|
Prvo probaj resetirat bios preko đampera ili izvadi bateriju na par minuta i onda je opet vrati u prvobini polozaj..
|
Probaj oba uređaja stavit na cable select, posebno ih uključit, zamjenit IDE kabal u 80-žilni,...
|
Citiraj:
Najcudnije je kada je cdrw spojen (na bilo koji nacin) komp se samo smrzne i to napocetko... ostane na onom checking ide.... nemoze se niti u bios niti nista. Kada hocu u bios onda pise ko da ulazi i na tome ostane. Lada je odspojim onda sve radi ko urica |
izgleda da je crkal przilica. Nakon dugu cekanja ipak ude windovse i pocne traziti drivere za RAID !?!? . Ulazi i u bios nakon 5min cekanja ali je nemogu vidjeti (a hard mi ocitava ko sata ,lol, a ide je) . Lampica nacdrw ne svijetli niti se nemoze otvoriti ladica, ali se jako grije.
|
Probaj je spojit samo na napajanje bez IDE kabla...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:00. |