![]() |
Komp me izludjuje
Sory na neodredjenom naslovu ali neznam sto da napisem
Dakle curi se pokvari komp, imam sve komponente osim proca i probam ih zamjenit ali nista, odem kod prike ubodem njegov proc, upali se ok odem kuci i pocnem trazit novi proc. Imam komponente DFI AD73 Pro 2*128 ddr pc2100 hdd maxtor riva tnt2 shit napajanje cd rom Nabavim amd xp 2400 Tbred jezgra, upiknem ga (sad pocinju problemi) komp radi ali ga prepoznaje kao xp 1800 (15*100 umjesto 15*133) komp se stalno resetira, probam s drugim napajanjem chief 450, komp radi bolje ali se opet resetira, maknem cd i upiknem svoj i komp radi ok. Bacim cd i napajanje, stavim joj svoje neko ms sto imam za rezervu. Flasham najnoviji bios i maknem jumper za fsb 133 pa prepoznaje proc ok. Komp sada radi ali se opet resetira svako neko vrijeme probajem sve moguce kombinacije, stavim drugi hladnjak na proc i 2 venta u kuciste za slucaj da se proc pregrijava te stavim opet svog chiefa za svaki slucaj da je i ono moje ms u banani. Sad komp napokon radi, malo surfam ali opet se resetira, gledam sto je kad ono ne prepoznaje nego samo 128 rama, ocistim obe plocice vratim gledam na my computer/properties pokazuje 256 rama ali sada pise za cpu unknown, gledam u cpu-z i everestu prepoznaje ga kao durona na 2ghz ( znaci takt je ok ali pokazuje sam 64kb L2 cachea ). Vise neznam i nemam nikakvih ideja nema komponente koja me nije za***avala. Ima li tko kakvu ideju? |
Evo sredilo se sve,
Izvadio sam proc pobrisao malo pastu (prijasnji vlasnik nije stedio na pasti, sistem sto vise to bolje: lol2 : ) Da li je moguce da se nesto spojilo na procu tj. da je termalna pasta provodljiva, to mi je jedino nekako moguce koliko god glupo zvucalo. |
Ako je Silver 5 pasta bilo je slučajeva da je pasta kratkospojila proc
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26. |