PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   baterija za laptop (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47020)

pipboy 17.09.2006. 12:13

baterija za laptop

Bok svima,
Za pocetak da pojasnim nastalu situaciju:
Kupio sam laptop prije dvije godine sa namjerom da mi posluzi kao stolno racunalo ( dosta sam se selio, a bez automobila sam pa je ovo bilo logicno rjesenje ). U ove dvije godine samo za to je i sluzio te nisam niti jednom upotri***io bateriju, niti je stavio u komp... Ah i eto dosao je trenutak kada mi je zatrebala i ja sam je stavio puniti po prvi put.

Eto i tu je nastao problem ... komp je nije htio poceti puniti, a kad sam ga upalio klasicno vidio sam da je detektirao bateriju i prikazuje da je puna 0 posto, ( zapravo je stanje unknown )

HELP!

ThR 17.09.2006. 12:38

mozda je baterija oisla u vjecna lovista?;)

pipboy 17.09.2006. 13:47

ma da, vjerojatnost da je tako je jako velika ali s obzirom da baterija nije nikada upotrebljavana, postoji li neka mogucnost da se usojesno stavi u funkciju?
ipak?!

ThR 17.09.2006. 18:59

vjerovatno ne....ako si stalno drza laptop na punjacu to je to....kod laptopa je pozeljno da kombiniras rad baterije i normalnog rada da ti se ne dogodi nesto ovako....

mozes probat stavit bateriju u neki drugi laptop (naravno isti model) pa da vidis oce li ti tamo proradit iako cisto sumljam...ako slucajno imas garancju nosi to na servis pa neka ti daju novu bateriju...

Visage 17.09.2006. 20:12

Citiraj:

Autor pipboy (Post 525077)
Eto i tu je nastao problem ... komp je nije htio poceti puniti, a kad sam ga upalio klasicno vidio sam da je detektirao bateriju i prikazuje da je puna 0 posto, ( zapravo je stanje unknown ) HELP!

Za opisano dugi period...

Stavi na punjenje minimalno 24h i dok to ne prodje nemoj nista konstatirati. Ako vidis progres i uredno se pocne puniti nakon toga, problema vise nemas.

Ako je upala u duboki san samopraznjenja onda i dalje postoji (povoljan) nacin da se ozivi baterija.

Metodom "šokiranja" (naponom/imp.) baterije koja se moze uspjesno izvesti max. 1-2 puta, te za neke tipove, samo jednom. Ako nemas srece, ponekad niti jednom ;)

Imas Bat. centar u Petrovoj (neki Tel servis) ili one u Bat centar Đorđićeva, zanimljivo da su oba ducana tik do murje.

To spada vise u kategoriju dobre volje nego nekog posla (zarade) pa stavi najbolji smjesak na lice i odi nekome od spomenutih i zamoli da ti probaju to sokirati.

Ako u Đorđićevoj nema sefa vec se pocne izivljavati njegov zamjenik koji se ne usudi ni saraf okrenuti bez njega... samo mu reci da to radis kod sefa godinama, pa nek njemu ostavi (u slucaju da se pocne kreveljiti)

Dok ovi u Petrovoj to rade rutinski, samo provjeri dal su jos na zivotu jer im nisam navratio jako , jako, dugo.

pipboy 18.09.2006. 16:23

zahvaljujem na savjetu pokusati cu!!:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39.