![]() |
x1900gt problem
Nabavio sam gecube x1900gt grafičku i imam 6.8 catalyst drivere.
Problem se javlja u animacijama u igricama. Npr. Hitman Blood Money dok igram radi sve savršeno, a u filmicima između misija lagano trza. Isti problem se javlja u Oblivionu na početku gdje se bira new game, options, load....... animacija u pozadini trza. Još se zna desit recimo kad u winampu stavim ful screen ikone od playa i stopa i ostale pojave se na vrhu ekrana i ne mogu izac iz ful screena. |
Koliko rama imas? Koliki ti je hard?? Daj napisi cijelu konfu!!! PO KOJI PUT VEC!!!!
I mislim da nije problem u grafickoj.... |
amd athlon 64 x2 3800 sck AM2
2x1024 ddr2 kingmax pc 4200 533mhz mb gigabyte m55plus-s3g, sAM2 hdd seagate 160gb, s-ata300, 7200 napajanje 400 watt atx 2 |
koje je to napajanje ?
|
Ma neko lijevo od oko 100 kn
|
Nemoj se igrati, prejaka je konfiguracija da je tjera ovo djikan-type napajanje.
Kada si vec toliko ulozio u komponente, uzmi i posteno napajanje. Na kraju krajeva - Enermax u Linksu, oko 170kn. |
Citiraj:
|
kupi novo napajanje, a to iza kuće, macu od 6 kila i tuci dok te ruke ne zabole:D
a uvijek ga možeš i uvalit nekome... |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D : goood : |
Citiraj:
daj odi kupiti nekog chiefa 400w ili nesto ljepse tipa seasonic tagan da pogoni tu konfu.... ;) |
Imas Seasonic 330W na akciji, Fortron 350-400W, Chieftec 350-410W...sad to nije tako skupo....
|
a šta mogu stavit napajanje slabije od 400W jer piše da za grafičku treba 400 ili bolje
|
Chiftec 410W jedan lijepi i dobar best buy..
|
..
moj savjet ti je seasonic od 430W....skupo je...ali si miran godinama poslije..i najtise je od svih navedenih
|
Citiraj:
Ako nemas $$ onda chieftec 410W, ako imas, tu je Seasonic 430W... |
Imam također Gecube X1900GT s Catalyst 6.8, ne trza apsolutno ništa, tako da
definitivno nije problem u grafi i driverima... Pozdrav! |
Citiraj:
|
kad ti tako nekaj zatrza probaj upalit taskbar., možda se proc zaletava na 100posto opterećenja.. Imam nekih sličnih iskustava..
|
Citiraj:
|
Može ti super bloslužit Blue Storm ili neko drugo brand name napajanje 450W>!
|
još jedno pitanje u vezi s mojom gecube x1900gt grafičkom, temperatura u idle je 62 au loadu oko 80,
je li to malo previsoka temp. |
Kolko sam čitao, za tu karticu to su "normalne" temperature (sa tvorničkim hladnjakom), no općenito gledano, sve preko 70°C (i to sam dao puno fore) u load-u je previše, za mene.
Ako misliš trošit pare da sniziš, ne gledaj dalje od VF900 - on će te puno doći, ali će i ohladiti tu karticu kako spada... |
Citiraj:
Inače je tvornički narihtano dosta slabo-ja sam jedamput upalio hw monitor i odhaklao dvije čuke Obliviona (sa X1900GT), pisalo je da je vent radio max na 36%: suicide Kad sam ga namjestio na 50% to je bila sasvim druga priča. |
Pa naravno da si poštelaš kako ti paše. A i vidiš, ja sam potpuno zaboravio na taj Fan controll...
Mislim, ja sam podrazumjevao da je po defoltu vent na 100%, a ne na 36% kako si ti rekao. Ali ako su na 100% onakve temperature, onda se ima razloga za brigu ;) |
Znaš kaj bi ja napravio da je moja grafa?
Sejvao orginal BIOS i spremio na sigurno. Otvorio ga u rabitu i ručno upisao novu tablicu. Pa ne bi više bilo 36% pri 85-90c nego barem 50-60%.:) Lako za vent-ja bi prije lupio neke svinjske pasivnjake na regulatore napajanja, oni se dosta griju. A orginal pasivac je jadnički. |
sve se to da u ati toolu napravit...
|
evo nabavio sam novo napajanje chieftec 450W ali mi sve isto događa kao sta sam već gore napiso
|
dajte ljudi pomažite lud sam
|
Da tebi nisu windowsi skomirani? a?
Si probao mjenjati drivere? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:28. |