![]() |
LG GSA-4166B problem
Imam ovu DVD przilicu vec nekoliko mjeseci, ali tek u zadnje vrijeme sam skuzio da dosta DVDa koje sam njome przio mogu citati samo na njoj, recimo pustim neki DVD kroz CDCheck i za taj LG uredjaj kaze da je DVD ok, ali na nesto starijoj DVD przilici, Lite-On nadje greske, kao i tijekom provjere na starijem Samsung DVD uredjaju.
|
Pazi ovo, isti snimač ko ti, svaki CD koji snimio ne mogu pročitati na technicsovom cs playeru, naravno radi u autu na clarionu i sl. a svi cd-ovi prije snimani na CDRW LG uredno rade!!!!
|
I evo, sad provjeravam DVD koji sam pocetkom ljeta sprzio i sa Samsungom sam nasao greske u 4 fajla, ali ovaj LG kaze da je DVD cist, nijedan problem. A posebno na to pazim kad przim, DVD Traxdata, brzinom 4-6 od 8, i naravno verification mi je uvijek prosao bez gresaka.
I sta da ja sad radim, ako ga zamijenim imam DVDova koje necu moci procitati jer ih samo on moze, a mjesecima vec przim... |
da pogledate ima li noviji firmware?
|
Sve donedavno kad sam napravio format c sam imao instaliran firmware (dobio sam ga na CDu uz przilicu) koji je imao automatsko provjeravanje nove verzije firmwarea (znaci uvijek sam imao najnoviji firmware). I nakon toga sam ga instalirao, tj. jos uvijek imam, jedino sto ga vise ne drzim u trayu pa nema autoupdate. Ali to ne mijenja cinjenicu da DVDove przene i iz razdoblja kada sam imao konstantan autoupdate firmware i sada, ne mogu u drugim DVD ROMovima citati kako treba...
Meni je problem sto te sprzene DVDove ne mogu svaki put i na svakom DVD normalno citati... Recimo X puta se desilo da nekome sprzim DVD i on ga ne moze citati kod sebe... |
tu dosta igra ulogu i koje medije koristiš..tj. kojeg proizvođača....npr. spržio sam 100-tinjak mp3 cd-ova na traxdati i 20-tak na tdk-u.....godinu poslije od svih njih ne mogu pročitat 2 tdk-medija...moram napomenut da su svi bili u kutijama i nijedan nema ni najmanju ogrebotinu a opet ova dva ne rade
|
Sve to stoji, ali ja u roku od par minuta utvrdim da LG moze citati DVD a drugi DVD citac ne. Da je to jedan-dva DVDa mozda bih se i pomirio s tim ali ovako...
|
To je nezgodna pojava.
ajmo ovako, npr. doneses neki medij sprzen od prijatelja na NEC-u ili BENQ-u ili mozda nekom trecem. da li ti svi romovi mogu čitat taj medij? 2) na koji način ti nalaziš te greške,koji softver, koja metoda? |
Vjerojatno je laser oslabio...
|
Sori sta nisam prije odgovorio.
Dakle, za testiranje ispravnosti CDa (odnosno DVDa) koristim program CDCheck. DVDovi na kojima sam nasao gresku su testirani na Samsungu (DVD citac), Lite-On (DVD przilica), i kod frendova Nec i Pioneer przilice, svaki od njih nadje greske samo moj LG koji je noviji od svih njih ga moze citati... Nosio sam ga na popravak da vidim sto ce mi reci i izmedu ostalog pita lik jel sam koristio Neru kojeg sam dobio uz przu... naravno da nisam... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27. |