![]() |
Vodena pumpa zuji
Nisam siguran gdje ovo staviti, ali ako sam profulao neka netko premjesti Thred!
Imam problem s Vodenom pumpom.......Već 6 mjeseci imam TT Big Wather SE....Nisam imao nikakvih problema sa vodenim do sada ..... Naime premještao sam konfu u drugo kučište i pala mi je vodena pumpa (***iga bilo je jutro, a ja još ni kavu nisam do kraja popio) : hitthewa ... Sad....pumpa potpuno normalno radi, ali je dosta glasnija (prije ju nisam ni čuo, a sad se i čuje i osjetim na dodoir da se dosta trese)....na pumpi nije ništa puklo niti se oštetilo i u radu mi ne zadaje nikakve probleme, ali me iritira taj zvuk!! Zanimam me dali netko imam nekakvu ideju kakao to zujanje ukloniti ili "prikriti" da se ne ćuje ....jer mi stvarno ide na živce!? Hvala! |
Pa zar nitko nema nikakvu ideju?
Ajmo ljudi znam da je nedjelja....i da smo mamurni, ali uključite vijuge na par minuta!..... Ja bi svoje uključio, ali ih nemam .....:D :D |
kod mene pali da ju par puta palim gasim, pa na radit dosta tiše... kao da unutra nešto legne na mjesto...
|
To je prvo što sam napravio....jednom se čak smirila, ali nakon par sati rada....opet isto!
|
ako se da rastavit probaj vidjet da li je mozda rotor pumpe ravan i da li stoji na svom lezistu kako treba,a znaju i one gumice koje drze rotor postat ekscentricne i zato pumpa zuji.Barem sam ja tako rijesio dvije pumpe za akvarij koje su u biti iste kao ove sto koristimo u vodenim za komp
|
E da.....tu se javlja problem....nisam siguran da se ta pumpa da rastaviti!?
Ako netko zna kako rastaviti tu pumpu neka javi, ako je to uopće moguće.... Ako ništa ne riješim......mislim da će ići nova..... Kad sam se već dotako novih pumpi....zanima me dali se isplati davati 300 kn za ovu pumpu: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.010.002 ili imate neko jeftinije rješenje? |
definitivno najbolje pumpe za vodeno... masni kaže da su ubertihe, i ja samo čekam da mi sjednu neki novci pa ću si uzet jednu...
|
Znači najbolje ta....da netražim nikakva jeftinija riješenja, nego da uzmem tu kada budem imao love?
|
Propeler izvadi i ponovno stavi,inace,to je potrosni materijal koji se mora svako malo mjenjat...Tebi je udarac vjerovatno malo "drmuo" propeler,pa ne radi vise "glatko" kao prije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |