PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Sredstvo za ciscenje LCD-a? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46034)

atha 04.09.2006. 15:57

Sredstvo za ciscenje LCD-a?

Koja sredstva koristite i iz kojeg shopa?

U Ve-Milu vidim neki "ednet" ili slicno.
Prijedlozi tipa "krpica i pljuvacka" ostavite za neke druge prilike,
a ovdje slobodno kazite sto koristite i sto predlazete drugima.

Nije mi jos prljav monitor, tek je stigao, ali neka se nadje. :)

nicko 04.09.2006. 16:04

Ja sam kupio u metrou ako me dobro sjecanje sluzi, komplet za ciscenje: tekucina + krpica...odlicno cisti, savrseno...poslije toga lcd izgleda ko novi...
Platih negdje oko 40-50kn...
Moje misljenje je da su svi ti kompleti slicni i da s nijednim neces pogrijesit...

Arthas 04.09.2006. 16:36

Ja sam koristio neki Inin sprej za ciscenje stakla ali nisam direktno spricao po njemu nego na papir pa onda cistio LCD, nije lose, za CRT je bilo odlicno :D

Fleks 04.09.2006. 17:15

EMTEC (bivsi BASF) cleaning wipes. Jedino sto valja od svega sto sam probao....

Pazi sa cime cistis LCD da ne skines onaj sloj sa njega.

atha 04.09.2006. 18:20

...koji se moze nabaviti gdje?

LAcy 04.09.2006. 18:21

Samo jedno upozorenje. Jednom relativno davno je jedan moj poznanik isao cistiti monitor na laptopu. Naspricao on lijepo LCD sa onim cime je inace cistio CRT, i tekucina se prvo slila prema dolje da bi se zatim kapilarno popela prema gore ali sa druge strane. Naravno on je odmah reagirao i obrisao prednju stranu a na zadnjoj kad se osusila su ostale mrlje. Jedva je uspio naci tko ce mu to rastaviti i obrisati. Vjerojatno ovi novi LCD-i bolje brtve ali ja se nebih igrao.

LARN81 04.09.2006. 19:00

Imas u Macro-Micro bas sredstvo za LCD, vise je ko gel. Izbjegavaj ova sredstav za CRT jer znaju imat alkohola ili acetona pa ubiju premaz.

sphx 04.09.2006. 19:17

Citiraj:

Autor LAcy (Post 514138)
Samo jedno upozorenje. Jednom relativno davno je jedan moj poznanik isao cistiti monitor na laptopu. Naspricao on lijepo LCD sa onim cime je inace cistio CRT, i tekucina se prvo slila prema dolje da bi se zatim kapilarno popela prema gore ali sa druge strane. Naravno on je odmah reagirao i obrisao prednju stranu a na zadnjoj kad se osusila su ostale mrlje. Jedva je uspio naci tko ce mu to rastaviti i obrisati. Vjerojatno ovi novi LCD-i bolje brtve ali ja se nebih igrao.

hehe lol, pa kad se cisti monitor onda se ne sprica po njemu, nego na krpicu pa se s njom samo pobrise, neznam odakle ljudima uopce ideje spricat tekucinu po monitorima, drvenom namjestaju itd...

LAcy 04.09.2006. 19:31

To sam mu i ja rekao, zato sam i postao ovu pricicu da nebi bilo nismo znali :)

Thoroughbred B 04.09.2006. 20:04

Ja cistim obicnom tekucinom u spreju za pranje stakla,bude cist ko'suza!

Paske 05.09.2006. 08:26

Vlažim maramicama za čišćenje LCD monitora ....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56.