![]() |
Komp se gasi?????
Komp se gasi ali samo dok igram igrice,:eek:
kada radim bilo sta drugo nikakvih problema. Imam najnovije drivere bios. konfa je iz siga.WTF |
Temperature?
|
Inace bi ti rekao da je tvoj problem u pregrijavanju ili napajanju... medjutim vidim da imas Fortron 500 W tako da napajanje nije.
Provjeri temperature, i razvrti malo mem.testove, vrlo lako moguce da ako imas najnoviji BIoS da nisi podesio Latencije ili nesto drugo pa ti se masina rusi. Znaci Provjeri temperature, memoriju i postelaj BIOS ! ;) |
Ako se gasi u igrama problem je grafička, jer jedino u igrama grafička kartica se potpuno iskoristi. Uzmi od frenda grafičku isprobaj.
Također pokušaj proč 3dmark sa antialisingom i af upaljenim. Prođi jednom OCCT test možda je nekompatibilnost memorije i ploče... |
bios je nastelan i temp. grafe su uredne
|
DA? Ajde malo navedi postavke BIOSA da vidimo...
|
Odvrtio prime sve ok,
fsb 250 Htt x4 cpu x9 ram 500 3-4-4-8 ali i dalje se gasi |
Imam isto napajanje i pred par mjeseci mi se restartao komp, ali iz cista mira kako mu se htjelo... promjenio sam plocu, dodao jos par sitnica (memorija, disk...) i sada ne primjecujem nikakve probleme... isto nisam uspio shvatiti u cemu je bila cak, prakticki ni dan danas neznam sto mu je bilo iako sam zakljucio da se najcesce resetirao kada bi npr gledao neki film u Bsplayeru i onda dok se on jos vrti otvarao novi film iz explorera, to mi je bio "final conclusion" sto se tice trenutka restartanja ali pravi uzrok nisam nikad skuzio. I stara ploca dan danas radi na drugoj konfiguraciji bez problema...
Pisao sam i tu na forumu o tom problemu i nitko mi nije uspio pomoci.... Kako god, sad je sve ok tako da je to ostao samo jedan misterij... |
..ja narucio tu asusicu,a gledam po forumima da ljudi imaju ogromnih problema s njom,cini mi se da sam fulao :(
|
joolka@trebo si uzet A8N32SLI pala im je cijena ak već ciljaš na takvu ploču...
|
..i od njoj nisam nista pozitivno procitao,malo se zaletio ovaj put,vidicemo kad stigne danas ili sutra,a razlika ove i a8n32 je oko 400kn sto mi je i previse a i nepotrebno
|
a8n sli i a8n32sli su dvije razlicite ploce
|
...naravno da su razlicite,no daj mi reci jesi zadovoljan svojom plocom,koliki max htt si postigao i tako dalje,stabilnost,zagrijavanje...???
|
nisam ni probavao vise od 250Mhz,
pri 250 temp. ploce 40C Driveri malo musicavi ali ostalo ok. Osim ovog mog glupoga problema |
..driveri musicavi,mislis na chipset drivere...imas nove 6.86_nforce pa probaj ako nisi i probaj jos jednu stvar ..staviti grafu u donji utor,zadnji bios je 009 a imas i 1302 beta bios.
|
imam bios 009 a chipset 6.66
sad cu probat 6.86 |
zapalit cu ga ni driveri ni bios novi (beta)
ne nepomazu i dalje se govno gasi |
Ajd onako odokativno da bubnem...jel imaš winamp zadnju verziju instaliranu?
|
O cemu ti sine dragi ? : giljotin
|
: bonker :
|
hmmmm... jesi li ukljucio sva dodatna napajanja na plocu, a tko zna mozda te i napajanje ***e, probaj sa drugim !
|
600W je napajanje
ma greska je u grafi, radi stabilno do 650Mhz (rami) iznad se gasi a 725 je defaults GPU radi bez greske na def. 625 |
Citiraj:
|
Prije par dana stavio na Abit IC7 2X TCCD GEIL ULTRA-X i vec dva tri dana se restarta kompjuter. Danas zadnji put kad sam prebacivao oko 70 GB stvari s jednog diska na drugi. Skinuo taj ram i ubaci isto GEIL ali value BH-5 UTT i komp mi radi savrseno ,nijednom se nije restartao i to je to. NAPOMENA: Svi testovi su prosli bez problema sa TCCD .I prime i memtest i occt. Probaj neku drugu memu . Cisto da probas.
P.S. Ovaj ultra-x tccd je testiran i na ultra-d i sve radi bez greske. A na mojoj IC7 sam isto prije 3-4 mjeseca probao geil ultra-x ali bh5 ISTO MI SE GASIO. Jednostavno ne voli ultra-x seriju. Mozda zbog default postavki na 2.2.2.5?? Tko zna. Zato kazem ,samo probaj jedan stick od nekog drugog rama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:16. |