![]() |
Katastrofalno flashanje BIOS-a
Prijatelj mi se upustio u flashiranje biosa (a rekao sam mu da ne pokušava jer mu sve fino radi) i ode matična.
Ploča je nova - Leadtek k7ncr 18d-pro. Da li se išta može učiniti da se matična spasi (osim programiranja sa eprom programatorom jer neznam nikoga tko ga posjeduje). Unapred zahvalan. |
Doneseš je meni, pričekaš 2 dana i dobiješ ispravnu ploču.:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ovo "na zivo" boli :(
|
ako je nova furaj ju na garanciju..ako nije furaj raku...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
E baš tebe trebam. Te je hard,te je proizvod ASUS-a./adapter/ Dakle-ASUS SATA DONGLE...iliti SATA-PATA ...čini mi se da za to sranje trebaju driveri,mrmlj,a ja ih nemogu nigdje naći... Neće delat-pa da se ubiješ. Prijašnji "dongle" je bio od High Point-a,SATA kontroler na ploči mi je Marwelov,RAID kontroler je od High Point-a...pa se nisu nikak mogli dogovorit. E sad...ovaj adapter ima na sebi Marwelov chip...ali u uputstvu piše da "instal the Promise SATA driver" ...a njega nemam...nema ga nigdje... Pa gdije da ga nađem kvragu... :fuming: |
Kak se radi to "na zivo" iliti hot-swap ako se ne varam...
Kaj se doslovce skine neispravan bios i stavi ispravan? I jos pri tome je komp upaljen? luudnica.... |
Citiraj:
|
odi u MSAN u Buzin, meni su tamo besplatno DVAPUT!!! flashali BIOS, neki Kinez ak se ne varam, valjda nema SARS :D
|
Re: Katastrofalno flashiranje biosa
Citiraj:
To ti mora pisati u trublešuteru, samo dobro pričitaj! |
1 privitaka
Pa dobro...
Raka nikad ni od korova kad ga trebaš... Mislim-te je položio na HD-ima,te se pali na ASUS... Hmmm....kaj ga treba vabit...mac-mac:D ??? Mac...mac Račiću maaaaaliiii.....vidi...... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tehničko-psihički problemi mi nisu dozvoljavali posjetu forumu. Nemam pojma gdje nabaviti te drivere. Valjda na službenim stranicama proizođača ili na driverguide. Ako tamo nema, nema nigdje. |
Citiraj:
Za popizdit... |
Koliko ja zaključujem tebi treba "FastTrak 376 Driver Diskette"
Naravno da to imam. Lijepo mi daj mail da ti to pošaljem. Nije veliko. Ima 688 kb kada je neuzipano. |
Citiraj:
Install the Promise SATA driver(Chek your motherboard support CD for device driver) Eto-to bi navodno trebalo biti na A7V8X instalacijskom CD-u... Dakle-ja samo hoću prikopčati ATA HD na SATA kontroler na ploči,a preko ASUS-ovog "SATA Dongle-a"...vrag mater... Ak je to to-pošalji mi... :beer: |
|
Da malo podignem temu :D i ne otvaram novu...
Zanima me da li netko i dalje vrši reprogramiranje eproma ali na laptopima? |
|
Njih sam zvao ali su me uputili na nekog trećeg, valjda im se ne da bakćati sa laptopima...
Ok, znači samo servisi to rade? Onda mi ne gine ovlašteni... Thx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |