PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   RETRO hardware i software (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Problemi s USB-om!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4554)

Zuhra 04.05.2003. 22:08

Problemi s USB-om!!!!

edavno sam kupio Jetway V400DA MBO koja je bazirana na KT400 chipsetu...Uglavnom problem je u tome što ne znam spojiti USB portove koji se nalaze na kučištu. Iz kučišta izlazi 8 žica s nastavcima D3-; D3+; D2-; D2+; GND; GND; POWER; POWER, ali u priručniku od ploče ulazi za pojedine žice drukčije su označeni (VCC; VCC; DATA-;DATA+; DATA-; DATA+; GND; GND; GND) - ovakve su oznake i na USB1 i na USB2 portu na matičnoj! Nadam se da ce neko imati volje odgovoriti!!!! Hvala!!!! :burn:

Jelc 04.05.2003. 22:49

Re: Problemi s USB-om!!!!

Citiraj:

Originally posted by Zuhra
edavno sam kupio Jetway V400DA MBO koja je bazirana na KT400 chipsetu...Uglavnom problem je u tome što ne znam spojiti USB portove koji se nalaze na kučištu. Iz kučišta izlazi 8 žica s nastavcima D3-; D3+; D2-; D2+; GND; GND; POWER; POWER, ali u priručniku od ploče ulazi za pojedine žice drukčije su označeni (VCC; VCC; DATA-;DATA+; DATA-; DATA+; GND; GND; GND) - ovakve su oznake i na USB1 i na USB2 portu na matičnoj! Nadam se da ce neko imati volje odgovoriti!!!! Hvala!!!! :burn:
Bemti-kakva je to ploča,nikad čuo...
Ovak-budem ti sutra pogledao kak je kod mene pa ti javim...

RAK 04.05.2003. 23:02

Re: Problemi s USB-om!!!!

Citiraj:

Oče proizvođači ploča pobrkati te žice na USB-u. Nije problem. Samo izmiješaj onako kako traži ploča od tebe i super. Ja tako napravio.

Zuhra 06.05.2003. 14:51

pa u tome i je glavni problem kaj ne kuzim oznake na ploci - nisu bas iste kao na kucistu..............

Zuhra 06.05.2003. 14:51

pa u tome i je glavni problem kaj ne kuzim oznake na ploci - nisu bas iste kao na kucistu..............

Jelc 06.05.2003. 15:17

Citiraj:

A možda je
D1,2,3,4=DATA
GND=GND
VCC=POWER

Jebiga,nemam pojma gdije sam zametnuo svoje brackete s USB-om pa da vidim kak je kod mene...
Ha-pitao sam ženu,odmah ih je našla:)
Tja-na mom backetu je plastični konektor sa 8 rupica+još jedna prazna,valjda da ne fulaš:)
A jesam ti pomogao...

Jelc 06.05.2003. 16:12

Pogledao sam i u Manual...
dvije od 5v_Dul
dvije Data+
dvije Data-
tri Ground

Prve dvije/gledajući okomito,jedna ispod druge/ su 5v,onda Data-,pa Data+,ostale Ground
Tako je na mojoj ploči,gledajući sa lijeva na desno...

Zuhra 09.05.2003. 22:47

hvala uspio sam

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50.