![]() |
8MB unallocated particija
http://img246.imageshack.us/img246/6...p006df1.th.jpg
kao sto vidite, imam unallocated particiju od 8 mega. kak ju maknut/spojit s drugom particijom? |
AFAIK to je potrebno windowsima za normalan rad. Uglavnom ne diraj ju.
|
Citiraj:
ok. no frx. meni ne smeta, sam sam mislio da ju je moguce "rjesit". |
To ti je normalno zbog dynamic disk konverzije:
Setup reserves space at the end of the disk in case you later want to upgrade the disk to a dynamic disk. Dynamic disk information is stored at the end of the disk, and the least amount that can be reserved is one cylinder, or 1MB, whichever is greater. (Depending on your drive geometry and translation, a cylinder can be up to 8MB in size.) |
I kod mene je na svim diskovima s XP-om bila ta particija od 8 MB unlocated!!
|
Citiraj:
@sNNooPY , sad više ništa ne možeš ali kad budeš formatirao cjeli hard i ponovo kreirao particije onda to moš uredit. Obrišeš sve particije na hardu pa kreiraš samo jednu, onda od te jedne izvodiš druge i na kraju dobiješ čisti hard bez tih unallocated space. |
to windowsi po defoltu stavljaju jer kao trebat ce im a nece :D uglavnom mozes ju sa partiton magicom mergati ili kak se vec pise ali netreba ti osim ak nisi picajzla ko ja pa mora sve biti po psu :D
|
ja sam to izbjegao napravivsi particije nekim DOS programcicem "Star Tools Partition Star". vec ga dugo koristim i dobro je s njime raditi particije, bilo po postocima ili odredivanjem pocetnog sektora pojedine particije, nije los.
|
Nece partition magic alocirati tih 8MB. probao sam davno i to nisu mogli. Ali na disku od toliko GB tih par mega mislim da stvarno nikome ne bi trebalo falitit :D
|
Ja sam drugu susjednu particiju razvuko na tih 8 MB...
|
da, i meni je drugi disk bez i jednog unalocated dijela
|
Jao, ajd da su diskovi ko prije od ~400MB pa da ti je bitno tih osam...
Mislim je bode u oko kada formatiras i pravis particije, ali poslije zaboravis na njih i uopce nemislis na njih ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28. |