![]() |
molim pomoć! (powercolor9600pro i ¨malo¨starija ploča)
evo pošto sam novi kulturno je prvo pozdraviti sve, evo mojeg problema:
imam matičnu ploču P4 Titan GA-8IR533 gigabyte. intel 845 chipset. nedavno sam u ve milu uzeo powercolor ATI 9600pro Agp 4X/8X 256mB. htio sam malo nadograditi grafiku, prije sam imao excalibur radeon 9200 seria 8XAGP. Komp je radio bez greške sa ovom. Kada sam išao staviti 9600pro, dogodi se da ide onaj ekran gdje otkriva devices(prvi ekran ,jel..), nakon toga ne diže sistem nego samo crni ekran i u ljevom kutu mi ¨blinka¨crtica. bio kod frenda stavio u njegov komp sve radi ,diže sistem i windowse, znači kartica je ispravna. updejto sam chipset od ploče, prije 10 mjeseci updejtan je bios, naravno pokušavao sam formatirat disk , ali ne dopušta mi boot sa cd roma. molim pomoć ,sve sam pokušavao ,već sam lud.. puno hvala |
Čekaj...ne dopušta ti boot sa CD-a? : stoopid Onda ti nešto doista ne valja sa pločom. Ili samo sa BIOS-om. Si probao neku drugu verziju BIOS-a?
|
Citiraj:
nije mi jasno taj crni ekran i u ljevom kutu ta crtica kaj blinka?? komp se normalno pali, detecting device= cd rom, hard diskovi, i onda taj crni ekran sa blinkajućom crticom u ljevom kutu?? jel može biti riječ o nekompatibilnosti????? ili je nešto skroz drugo.. ne razumijem i nemam više ideja: hitthewa p.s. jel znate možda neku dobru stranicu za nove/update biose? ( naravno , za moju ploču) (bio sam na www.gigabyte.com/support , ali zadnji bios je od 2001 god) |
To nekada radi kada traži boot sa cd-a, to sa crticom, daj probaj cd-rom maknuti sa popisa za bootanje
|
Citiraj:
da!, probao sam to , ništa od toga. nemogu vjerovat, dam pare i ne radi za popizdit.. uh..:grrr: |
Si probao uključivati i isključivati fast write opciju u BIOS-u? Kako se napajanje drži i koje je uopće?
|
Jesi probao load optimized defaults u biosu, jesi clockao šta?
|
Citiraj:
se codegen 400W. |
Citiraj:
e taj load optimized defaults imam opciju ali nisam siguran šta znači ,ne usudim se dirat tu opciju. možeš me malo uputit ,što znači to. nikada nisam ništa klokao na compu. Dobar mi je ovako normalan :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
ne... ništa.. probao sam nema promjene... nego ..jel znaš neku stranicu za biose, pa da skinem novo ako ima?? |
BIOS-I (klik) Ovdje su ti orginal biosi sa proizvođačeve stranice. Ne bih ti preporučio neke modane. I mislim da update bios-a neće riješit tvoj problem. Ajd napiši ostale komponente.
|
Cek...jesi probao uci u Safe Mod? Ili uopce ne dolazi do tog dijela di se stisce F8?
|
koje ti uopce win koristis?:D nije napiso.
|
I jesi napravio Clear CMOS?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50. |