PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   4x4 Opteron F konfa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45204)

stef 23.08.2006. 20:53

4x4 Opteron F konfa

Možda mali prikaz kako bi to trebali izgledati famozni AMD 4x4 sustavi, kad se pojave.
Evo linkića:
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=87410

A evo i interesantnog članka o tome kako će se odvijati borba na serverskom polju:
http://www.infoworld.com/article/06/...OPcurve_1.html

bego2 23.08.2006. 21:21

Hebate i 16gb rama lik ima. On je lud:D

SniperWolf 23.08.2006. 22:12

HOLY SHIT.... :D :D
:clap:

Fleks 23.08.2006. 22:35

Koje izdrkavanje....

I igra kvejk onda na tom....

Strasno.

Ph03n1x 23.08.2006. 22:38

bedastoca.

hrvojezg00 24.08.2006. 00:10

nije, pricao sam s tim likom, bavi se dizajniranjem radioloskih aparata :)

Codiac 24.08.2006. 00:26

sa 16gb rama se moze baviti dizajniranjem atoma na povrsini mjeseca...

Fleks 24.08.2006. 01:00

Necu vise u ovu raspravu jer cu iznervirat sebe, Bubbu, Zonda i Visagea.

Nakon sto izvrijedam hrvoja, diazajnera radioloških aparata (što mi je prakticki u struci jedan od najvaznijih aparata za dijagnostiku) i ostalih koji vrte kvejk i 32bitne vindovse na 4,8,16gb rama. Onda cu jos dotaknut i nitrosa i tako to....

Dosta mi je dva bana, netreba i treci.

Wolverine 24.08.2006. 01:19

imaš servera sa manje RAM-a

a ako se bavi dizajnom radioloških aparata onda mu stvarno treba nVidiin QSLI : lol2 :

Fleks 24.08.2006. 01:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 505006)
imaš servera sa manje RAM-a

a ako se bavi dizajnom radioloških aparata opnda mu stvarno treba nVidiin QSLI : lol2 :

My point ;)

Kao sto rekoh nepotrebna izdrkavanja.... : stoopid

vga killer 24.08.2006. 01:40

lik je izgleda razočaran veličinom svog tintiliniča pa mora s necim bit najjači/najveci u kvartu : evil : :p :cool:

Pomo 24.08.2006. 07:14

Lik izdrkava na vlastitu mašinu, a kako sam primjetio isključio je page file. Evo što je Crn postao o tome na jednoj drugoj raspravi:
Citiraj:

You gain no performance improvement by turning off the Pagefile. When certain applications start, they allocate a huge amount of memory (hundreds of megabytes typically set aside in virtual memory) even though they might not use it. If no Pagefile (i.e., virtual memory) is present, a memory-hogging application can quickly use a large chunk of RAM. Even worse, just a few such programs can bring a machine loaded with memory to a halt. Some applications (e.g., Adobe Photoshop) will display warnings on startup if no Pagefile is present.
Vidim da koristi windbloze, ali bez pagefile ne koristi ih za ništa pametno, samo za igrat igrice, bez obzira koliko rama ima.

atha 24.08.2006. 08:12

Decki - da i vi imate neogranicenu svotu novaca, vjerujem da bi si uzeli nesto extremno bez obzira bilo izdrkavanje ili ne.
Ja osobno znam da bih sigurno uzeo dual CPU plocu AMD i CF x19xx XT/X, a vrtio bih CoD2. Bas sam gad... :)

marko_1 24.08.2006. 10:47

Citiraj:

Autor atha (Post 505077)
Decki - da i vi imate neogranicenu svotu novaca, vjerujem da bi si uzeli nesto extremno bez obzira bilo izdrkavanje ili ne.
Ja osobno znam da bih sigurno uzeo dual CPU plocu AMD i CF x19xx XT/X, a vrtio bih CoD2. Bas sam gad... :)

Atha nesto si skrom, al ajde united offensive vec moze :D...

edit: Ste zapazili samo koliko lik ima GB... pardon TB :D, da mi je barem jedan takav hard :)

Hamm 24.08.2006. 10:52

omfg koja konfa...corone killer :D

baterija 24.08.2006. 10:54

ovi kablovi od HDDa izgledaju prejako, ovaku jedan na drugog naslozeni :D

Renesis 24.08.2006. 11:19

ah, pa stara stvar za ovog Venturia... tip ima brdo para i voli jake kompove... i ja bi složio slično da imam para...

E sad, on igra igrice na 2560*1600... i tata bi sine... ma šta mi pričali...

Smartguy 24.08.2006. 11:46

pitam se zapinje li mu crysis? :D

Fleks 24.08.2006. 12:13

Citiraj:

Autor atha (Post 505077)

A zasto je onda rekao da da dizajnira dijagnostičke aparate : stoopid

Bubba 24.08.2006. 12:17

Citiraj:

Autor Renesis (Post 505156)
ah, pa stara stvar za ovog Venturia... tip ima brdo para i voli jake kompove... i ja bi složio slično da imam para...

Vidis, interesantno. Ja, dapace, uopce ne bih slagao (slicno) da imam para...

Pomo 24.08.2006. 12:21

Citiraj:

Autor Fleks (Post 505205)
A zasto je onda rekao da da dizajnira dijagnostičke aparate : stoopid

Jer je i ljudima vani jasno da bacaš pare ako kupiš takvu konfu za kvejk i lan partije, pa mora nešto izmislit. Dečko je dembil sa viškom para i okida na superpi rezultate isto kao i 90% ovog foruma. Inače nebi imali 522 topika o konroju : evil :

Renesis 24.08.2006. 12:21

Dobro, kupili bi Alienware, Dell ili neku sličnu boleštinu....

Ali šta tip priča je tu najmanje bitno...

Swarm dude 24.08.2006. 12:37

Nek si čovjek kupi što hoće kada ima para. Nekima je gušt klopati dobru papicu, piti dobro vino, voziti brz auto a njemu je gušt imati makinu i pol od kompa :)
Ako ima para neki si kupi Craya, boli me briga, neka kupuje ako mu je to gušt.

atha 24.08.2006. 12:52

Citiraj:

Autor Pomo (Post 505214)
Jer je i ljudima vani jasno da bacaš pare ako kupiš takvu konfu za kvejk i lan partije, pa mora nešto izmislit. Dečko je dembil sa viškom para i okida na superpi rezultate isto kao i 90% ovog foruma. Inače nebi imali 522 topika o konroju : evil :

Ne vrtim SuperPi niti Prime osim ako zelim testirati na stabilnost racunala pri default frekvencijama i taktu. Jesam li i ja zato drkaros i dembil?
Ne palamudite.

Tko ima novaca nije ga briga koliko sto dodje, vec zeli imati najjace sto se nudi. Nije jedini, pogledajte primjere sa automobilima i slicnime.
Ne razumijem sto vas to toliko dira da vrijedjate osobu koju ne znate?

Swarm dude 24.08.2006. 12:56

Citiraj:

Autor atha (Post 505239)

Ljubomora i zavist? :D

Pomo 24.08.2006. 13:07

Citiraj:

Autor atha (Post 505239)
Tko ima novaca nije ga briga koliko sto dodje, vec zeli imati najjace sto se nudi. Nije jedini, pogledajte primjere sa automobilima i slicnime.

Nije ni ljubomora ni zavist, ali tamo složena kanta nije sigurno složena kanta za posao, niti dečko zna o čemu priča. Ako je već složio uber geymersku kantu, onda nek tako i kaže. Shvaćam ja da netko mora imat naj-naj od svega, ali ić onda prodavat priče "joj to mi je za ....", nek kaže to je za igrat kvejk na naj rezama i doviđenja. Da je slagao konfu za posao sli mu nebi pao na pamet, a bogami niti iskljućivanje swapa. Ovdje su se teme o slaganju takvih kanti lokotale koliko mene pamćenje služi.
Jedino po meni fascinantno oko tog kompa je što je prvi uspio nabavit dijelove kojih još nema u dućanima. Na tome mu svaka čast, ali ovo ostalo je prodavanje magle.

atha 24.08.2006. 13:16

A eto, napisao je da moze nabaviti stvari sa raznih lokacija, odnosno da ima svoje izvore za to o kojima nece govoriti, zato i ima jos stvar koje nisu izasle. I tako je vec duze vremena sa tim tipom ako ga citate.

MadBoY 24.08.2006. 13:27

O cem se ovdje raspravlja...svasta.
Ne znam zasto vas uopce briga za sta lik koristi komp. Sve da igra samo solitar na njemu a govori da racuna klimatske promjene u iducih 1234512 godina ne znam zasto se uzbudjujete zbog toga. o_O

Mad_Duke 24.08.2006. 13:34

Citiraj:

Autor atha (Post 505077)

A mislio sam da to nitko nece napisati.

Pa bemu ljudi. Ja da imam para ko blata, imao bi vilu, bazen, djakuzi kuis ono, vozio bi subaru imprezzu i imao bi cijelu dvoranu punu ovakvih kompova, raznih playstationa, xboxa, kinodvoranu, lebdeci magnetski krevet za fukanje, avion, helikopter itd. itd. itd. Zvao bi ekipu tamo, i za***************avali bi se, gledali filmove,igrali igre, navecer opijali i zvali pizde na ***************acinu, a kako neb imao pametnijeg posla poceo bi se drogirati i svaki mjesec cijelu krv mjenjao!

peroW1 24.08.2006. 14:26

Eh ljudi, nek on bude kreten s previse para,al da sam ja takav kreten s toliko isto para i ja bi rado slozio Quad_SLi, kupio 30" monitor, tere i tere diskova pa se ne bi j_ebao s backupiranjam na dvd-e,i ne znam sve sto ne, igrao bi krajzis na max of the max u 100+fps-a i boljela bi me ona stvar.
I da,evo nedavno sam i ja kupio conroe jer sam bio u prilici imat brzi stroj s kojim mi je ljepse radit i s kojim cu moci igrat nove igre bez bada (kad bude bolja graficka:)).
Ako se ima_ima se, nek uziva ako mu je to zadovoljstvo.
Meni su cudniji oni koji imaju napretek,a onda samo rade,rade i rade dok ne krepaju, a od zaradenog ne uzivaju ni malo, jer ih prije strefi infarkt ili povozi kamion dok idu prek zebre;). Moj moto_uzivaj kad mozes!
Zivjeli!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31.