![]() |
AC 64 Silencer problem!
Danas sam kupio dotični hladnjak za svoj novi 3200+
Uz malo poteškoća,stavim,namontira,upalim ono Asusovka zatuli! CPU fan Warning! Gledam coolera kad ono malo vrti,pa malo stane,pa opet malo zavrti,wtf :confused: palim windowse pc probe govori temp proca 41 C sve ok,upalim čitač RPMova počne tulit i crvenit 0 RPM :eek: gledam cooler vrti se ,pardon,vuče se... koji vrag? :rambo: |
Pogledaj u biosu jel imaš negdje cpu fan fail warning ili tako nešto pa ga ugasi.I jel imaš kontrolu napona ventilatora u biosu?
|
Iskljuci Q-fan u biosu, pra probaj...
|
Iskljucio sam to sve,vise ne upozorava al buni me taj vent ne moze mu ocitat RPM Ploca,a nekako se sporo vrti i totalno je necujan. Temperatura u Super PI i igrama ne ide preko 48 C
edit: Cpu Z prijavljuje napon proca 1.45 Nije klokan(još :) ) to malo previše? |
Nije previse za s.754 (on radi na 1.5V), dok za s.939 je default 1.4V...govorim o A64...
Ima li taj vent 3 zice ili samo 2? |
Bez brige, pocet ce se on vrtiti kada ce to smatrati potrebnim ;-)
|
Citiraj:
a8r-mvp ploču i 3200+ Koja je zadovoljavajuća temperatura procesora pod loadom? Do koliko C? 3 žice ima... sad je spojen na rail 12V od zalmana ono što se dobije... |
ok je sad sve čini mi se. Pc probe je počeo očitavati RPM venta al i dalje prijavljuje i tuli ,bez opterećenja se vrti na 1060,a nakon 10 min super PI 1400 RPM. Temperatura ne prelazi 52 C
|
Ja držim svojeg na rečenim okretajima paljenje ful okretaja podešeno na 50C a do 55C je ok... :D
Nakon toga si popravi hlađenje... :) |
Ja ne bi isao preko 50st s veniceima, ali dobro...ako ti smeta to tuljenje, stavi u biosu opciju CPU Fan na Ignored i gotovo...
|
moj freezer64pro hladi dual core 33°C sad u idle-u ,full load oko 40°C a tvoj ide preko 50°C ono malo previše,probaj malo prozračit kučište...inače vrti se na 900rpm
|
kučište je totalno otvoreno al pokušat ću sa TT 80 mm bočnim ventom malo popravit stvar
|
Citiraj:
Posebno jer niti nije prejako klokan niti je dizan napon... :cool: Išao sam namjerno na što hladnije rješenje sa ocanjem a ne na najbrže ionako ne trošim ni ovo preko 60-70% u normalnom korištenju... |
Citiraj:
|
Citiraj:
:clap: ima potenciometar :D |
Citiraj:
Ono oko socketa najviše pa manje pa manje... :D :D |
SPAM
|
evo da ne spamamo danas sam se malo igrao i dostigao stabilnih 2500 Mhz al hlađenje me prisililio na 2400 i 1.4 voltažu pa je to nekih 55 C pod full loadom,a šta ja tu mogu znam da je malo topliji al u sobi mi je pakao,a ljeto neće vječno trajat : hello2 :
http://img213.imageshack.us/img213/5739/untitledcd0.jpg tu stanje nakon prve runde prženja :rambo: : cheers2 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:47. |