PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problem sa zvukom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45076)

ranGO 21.08.2006. 22:19

problem sa zvukom

Problem je u tome sto uopce nemam zvuka. Driver su instaliran, u win sve radi normalo,ikonice u sys trayu su ,sve je pojacano do maksimma a od zvuka niti Z. Radi se o integriranioj zvucnij na ovoj maticnoj ploci ECS k8t890-a. skinuo sam nove drivera ali niti to nepomaze. dali je moguce ista uciniti osim kupovanje nove zvucne?

ranGO 22.08.2006. 02:22

mikrofon daje znakove zivota ali od zvuka nista. jel ima ko kakvo rijesenje

stuc 22.08.2006. 02:31

1. Mikrofon čuješ na zvučnike kad pričaš u njega ?
2. Ima li zvuka kad pališ-gasiš komp ?

Ramone 22.08.2006. 02:53

Bilo bi jako potrebno da navedeš da li se radi o "novom" kompjuteru na kojem nikad nije bilo zvuka ili se radi o "starom" koji je nakon određene situacije "nestalo" zvuka?

Ajmo redom:
1.Zvučnici su uštekani u zeleni konektorn na matičnoj?
2. U Volume Control postoji opcija Mute All - pazi da nije označena kvačica.
3. Na čemu si isprobavao zvukove: Dvix, mp3? Jer ako ne čuješ nikakve zvukove u samim Windowsima možda ti je postavljeno u control panelu na NO SOUNDS pa ti se čini da zvučna ne radi.
4. Kod instalacije i podešavanja HW koji koriste zvučnu kaarticu (npr TV tuner) moguće je (kao što je bilo u mom slučaju) da dođe do problema s driverima odnosno totalne pomutnje u Sound i Audio Devices sutavu. Nisam mogao rješiti probleme samo reinstalacijom drivera. Isto sam pojačao zvučnike do kraja al nije bilo zvuka osim zujanja :D . dakle morao sam u Device Manageru ukloniti "zvučnu" i nakon restarta i nove instalacije drivera konačno je sve bilo ok.: Machineg

ranGO 22.08.2006. 08:49

Citiraj:

Autor Ramone (Post 503409)
Bilo bi jako potrebno da navedeš da li se radi o "novom" kompjuteru na kojem nikad nije bilo zvuka ili se radi o "starom" koji je nakon određene situacije "nestalo" zvuka?

Ajmo redom:
1.Zvučnici su uštekani u zeleni konektorn na matičnoj?
2. U Volume Control postoji opcija Mute All - pazi da nije označena kvačica.
3. Na čemu si isprobavao zvukove: Dvix, mp3? Jer ako ne čuješ nikakve zvukove u samim Windowsima možda ti je postavljeno u control panelu na NO SOUNDS pa ti se čini da zvučna ne radi.
4. Kod instalacije i podešavanja HW koji koriste zvučnu kaarticu (npr TV tuner) moguće je (kao što je bilo u mom slučaju) da dođe do problema s driverima odnosno totalne pomutnje u Sound i Audio Devices sutavu. Nisam mogao rješiti probleme samo reinstalacijom drivera. Isto sam pojačao zvučnike do kraja al nije bilo zvuka osim zujanja :D . dakle morao sam u Device Manageru ukloniti "zvučnu" i nakon restarta i nove instalacije drivera konačno je sve bilo ok.: Machineg

0. da radi se novom kompjuteru(nova maticna,novi procesor,graficka)
1.Tako je ustekani su u pravi konekror,probao sam prestekavati u sve konektore isto
2.Nije oznaceno mute all
3.Necuju se niti mp3 niti sam windovs zvukovi
4.Pokusao sam reinstalirati drivere(prvo izbrisao u device maanegeru) ali to nepomaze,skinuo sam i novu verziju sa intereneta,Nemam nikakve dodatne kartice.

ranGO 22.08.2006. 08:53

Citiraj:

Autor stublina (Post 503406)
1. Mikrofon čuješ na zvučnike kad pričaš u njega ?
2. Ima li zvuka kad pališ-gasiš komp ?

1. Necujem nego kada idem na test mikrofona onda se vidi da prepoznaje (onaj zeleni bar se pomice dok pricam)
2.Nema nikakvog zvuka

Ramone 22.08.2006. 13:21

Pogledaj u Manualu od matične ploče kako trebaju biti postavljheni jumperi ako zvuk ide na Back Panel odnosno na Front Panel.

ranGO 22.08.2006. 22:54

kupil sam novu zvucnu i sada sve sljaka

Ramone 23.08.2006. 00:01

gogo0077 ja bih na tvom mjestu svejedno provjerio ispravnost matične ploče. Ako je rječ o hardwaresakoj greški obavezno reklamiraj u slučaju da imaš garanciju.:rambo:

ranGO 23.08.2006. 08:06

imam garanciju ali mi se zbog zvuka neda stime zezati.... ko zna kada ce mi je ovi u vemulju reklamirati, i vise cu potrositi benzina,zivaca i vremena daok to obavim nego kaj me kostala zvucna, sve ostalo radi dobro

Sir_Shmirkly 24.08.2006. 12:34

100% sam siguran da ti je otišlo nešt na matičnoj. Kupi jednostavno novu zvučnu i bok.;)

Panzer 23.09.2006. 10:54

Meni je na staroj epoxici tak kakao zvuk. Nikak nisam mogao dobit da proradi.
Nakraju sam kupio neku jeftinjaru zvucnu i ovu disejblo u biosu.
Eh sad, meni je ploca rikla nakon mjesec dva, tak da radije odnesi to na garacniju da ti se desi tak nest. (jos ak garancija istekne) ;)

ranGO 23.09.2006. 11:12

Citiraj:

Autor Panzer (Post 530694)
Meni je na staroj epoxici tak kakao zvuk. Nikak nisam mogao dobit da proradi.
Nakraju sam kupio neku jeftinjaru zvucnu i ovu disejblo u biosu.
Eh sad, meni je ploca rikla nakon mjesec dva, tak da radije odnesi to na garacniju da ti se desi tak nest. (jos ak garancija istekne) ;)

ma ima jos garanciju 18mj tako da mi nije frka , neda mi se biti sada bez kompa dok oni to ne rijese, akupio sam zvucno za 50 kn

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32.