![]() |
Siemens,ADSL,tko zna u cemu je problem
ZNaci,evo vec dva dana mi se desava da upalim komp i da lampica od linka na modemu Siemens A100-I ne svijetli,nego se upali za nekih 10 minuta.Onda normalno bude sve ok.I evo danas,maloprije stignem sa posla ,uplim komp kad ono opet nista.Zovem Iskon,veli teta da je vjerovatno do modema pa da ce prijavit kvar.U nedjuvremenu dok smo mi sprehali lampica se upali i eto mene opet na netu.E sad,u cemu je kvaka recite vi meni?Da prijavljujem kvar ili da jos mali iztestiram liniju koji dan?E,a sta ako prijavim kvar a modem je ispravan,da li onda placam dolazak "ekipe za ocevid"?
|
Je, još budeš i otiske morao davati -:)
Mislim da je to nešto do linija, i mene hebe zadnjih para dana ista stvar, samo kraće traje (30-ak sek). Nemam taj modem i imam router, ali kasni "paljenje" u odnosu na normalu tak da brijem da je do linija. |
Citiraj:
|
Reklamiraj neces nista platiti. Reklamiraj kod TComa jel greka je kod njih bez obzira jel DSL adapter od njih ili Iskona ili je problem u liniji, opet njihovo...
|
iupak nesto ne stima sa modemom.dva puta mi se danas desilo da nema linka kad sam upalio komp:fuming: U ponedjeljak reklamiram
|
nesto slicno se dogodilo i meni problem sam rjesio tako da sam resetirao sve sto se tice telekomunikacije u kuci (neznam ako ima to kakve veze) ali lokalne IP-je sam stavio na dhcp (gain automaticly) "serviser" od telekoma samo je prokuzio da mi pada sinhronizacija sa centralom... provjeri tako da pitas nekog prijatelja koji ima isto adsl da ti posudi modem na par sati...
provijeri i kabel koji ti povezuje modem-->pc (znam- nema nikakve veze sa lampicom) ali probat nije grijeh ;) |
Citiraj:
|
mrezna kartica?
|
Citiraj:
Ali pazi ovo,nema linka,gori samo power lampica,odem u traay na Safely remove hardware i stopiram Adsl modem,izcupam ga iz USBa,ponovno ga ustekam i eto ti LInk svijetli.U cemu je kvaka?do prije par dana je sve radilo bez problema u nazad godinu i pol i sad odjednom.... |
bio mi sad covjek iz T koma,vidio sta se desava pa otisao tu u kvart do centrale i sredio problem.Nesto je na centrali stekalo pa me je prebacio u neki drugi slot;)
|
Evo ovako, taj ti modem ima problema otkad je brzina promjenjena... Ti ako prijaviš smetnju, oni će ju odmah zatvoriti... A ako želiš novi modem, odnosno ako imaš garanciju, ti nazovi t-com i zahtjevaj da ti se promjeni modem... A ako nemaš, jedino ti je rješenje potpisati ugovor i uzeti novi modem.... Ljudi moji, tehnologija ide naprijed, ako kupiš komp u HGspotu i nako dvije godine ti ne radi neka igrica, ne kriviš HGspot, već uzmeš noviji komp koji to podržava.....
|
A možda je i samo linija....
|
ok ovako. a100 ima problema s brzinama preko 1Mbs. Najstabilnije je mogla raditi s 384 ili 768. Kod 1.5 Mbs kostantno pucanje veze. Dakle atj modem svakako treba mjenjati, barem za c010 koji se moze pronaci na newsima.
Onima kojima je istekla garancija T-com nemjenja modeme, nego ili sami kupuju ili produžuju ugovornu obvezu, prelazak na wlan.... |
Citiraj:
|
To moze tak? velis da oces potpisat na jos 2 godine i donesu modem bez plačanja?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Al to nije zbog brzime, al to onda nije zbog brzine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50. |