PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Napajanje ispušta čudan zvuk (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44687)

Lihto 16.08.2006. 03:20

Napajanje ispušta čudan zvuk

dakle napajanje(gotovo sam siguran)ispušta čudan zvuk kad pokrenem prime,onaj drugi test.U superi pi-u radi čist normalno sam mene zanima zašt u prime-u zeza. Ono ide mi na živce.Komp je inače full stabilan i nemam nikakvih problema osim toga,e sad jel to znači da nešt nije u redu ili da će uskoro napajanje crknit pa ono da ga šaljem na reklamaciju ili se ne moram brinit?

stuc 16.08.2006. 03:29

Digni Everest i prati malo napone kad vrti prime. Možda samo trafo zuji zbog prevelikog opterećenja no ako su i naponi slabi... odradilo je svoje. Superi pi ne opterecuje toliko puno kao prime.

Mortal 16.08.2006. 08:54

Antec to ne bi trebao radit. ALi taj zvuk je većinom znak da je napajanje pri kraju

Momir 16.08.2006. 10:05

Ja imam enermax 350w i isto imam te zvukove, ali samo u splinter cell chaos theory i to kad igram u mrez. Inace radi sve savrseno, bez problema. I nije tolko staro da bi vrisnilo. Tako da neznam u cemu je problem, ali nebi reko da je pri kraju. A moze i rikne sutra. Sve u svemu ja to vise ni necujem. Pojacam zvucnike i nek se dere kolko hoce.

Sam Fischer 16.08.2006. 10:25

Tako je meni Enhance 400W...Pustim prime ili bili sta jace sto opterecuje procesor i to sranje cvrci nutra. Stavim napajanje kod frenda nista. Stavim kod sebe opet cvrci. Vjerojatno neke nekompaktibilnosti sa plocom...Al radilo je sve normalno :)

dada-as 16.08.2006. 10:28

sigurno ti ventilator zuji od prasine, moj stari 10 godina intel, svaka mu cast zuji ko blewsav i akd ga stratam onda se ventilator onako zalaufara, onak kao da nemoze zavrtjet,LOL
no sve ide po loju jednom mi zgorjelo napajanje pa povuklo i disk sa sobom.

probaj uzet usisavac i usisat svu prasinu od iza na propelkerima.
tak ja cistim.

ćiber_manija 16.08.2006. 11:02

Jeste možda pomislili da napajanje cvrči zbog toga što opteretite proc/komp pa napajanje mora isporučiti veču snagu što prouzrokuje zujanje (najverovatnije) trafo-a!

stuc 16.08.2006. 12:28

Citiraj:

Autor ćiber_manija (Post 499330)
Jeste možda pomislili da napajanje cvrči zbog toga što opteretite proc/komp pa napajanje mora isporučiti veču snagu što prouzrokuje zujanje (najverovatnije) trafo-a!

Pa rekoh mu to.., to mi je nekako najlogičniji uzrok.
Inače, evo imam skoro 1g ovo iz siga i neki dan sam ga rastavio da ga malo očistim. Šta da vam kažem.., strašno ! Prašinu sam doslovce sa prstima kupio kolike su to "gvalje":eek: Kako tek izgledaju ona napajanja što su u garanciji 2g pa se ne smiju dirat... nebi vjerovali koliko se tu nakupi prašine.

Lihto 16.08.2006. 13:42

stvar je da je to počelo tak zujat odkad sam stavio ovu novu ploču,mislim anteca sam platio 900kn pa ono mislim ne bi trebo to radit,nije to čuftek:D,šta onda da napravim?

Sam Fischer 16.08.2006. 14:56

Citiraj:

Autor ćiber_manija (Post 499330)

Naravno da je zbog toga, ali kako kod frenda koji je imao identičan komp, a različite ploče se nije čuo taj zvuk trafoa nego samo lagani povjetarac venta :)

Momir 16.08.2006. 15:07

Cuje se samo u splinteru u multiiplayeru. Inace bilo sta drugo necvrci nista. I meni je logicno odavno da je zbog opterecenja. Ali zar ga neopteretim i kad igram sam. Kad igram sam mreza mi opet radi. Tako da nevjerujem. jednom rjecju nemoj pokretati prime ili di ti vec cvrci i stvar rjesena.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:23.