![]() |
Problem: XP i 2000
Ovako: Imam instaliran XP professional na kompu i dobio sam jedan hdd od frenda... i sad na taj drugi hdd sam instalirao 2000professional... i tu je problem... nece mi bootat xp uopce... 2000 da ali xp ne... nema uop'e boot screena nis samo mi se resetira... ajmo ljudi pomagajte...
|
Stavi (ako već nisi) u BIOS-u da ja disk na kojemu su WinXP First Boot Device. Jumper (ako je kojim, slučajem na Slave) na disku s WinXP prebaci na Master. Disk na kojem su Win 2000, deni (ako već nisi) na drugi IDE kanal i prebaci jumer na Slave.
|
jesam i nece
|
Stavi da ti boota CD od WinXP, odaberi disk s instalacijom WinXP, pa Repair i onda u Recovery Console-u napiši naredbu fixboot...možda pomogne.
|
Citiraj:
|
ili u win 2000 editiras boot log i to je to evo kako bi ti naprimjer to trebalo izgledati
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect di ti rdisk(1) oznacava broj harda i to je to vrlo jednostavno. |
Gdje cu naci taj boot log?? E i voaj 2000 je based on NT technology ako to kaj pomaze
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumbs/5803Boot.JPG |
Dečki zahvaljujem na svemu al instalirao sam ispočetka XP...
|
Ne ostaje mi ništa drugo nego da još jednom zavapim Isuse!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:12. |