![]() |
PC remote control
Jel netko zna kak se koristi navedeni program i ak bi mogao malo objasniti to programiranje tipki???
|
Nisam ziher za to, ali frend je sam radio recievere za daljinski na serijski port (prilično jednostavno) i koristio Miriam. A ja sam poštelo daljinski od tv-kartice da mi radi određene stvari u defaultnom mp3 playeru i bs playeru.
|
Citiraj:
|
Znači, ako imaš tv karticu i želiš koristiti njezin daljiinski za radit druge stvari po drugim programima, dovoljno ti je malo editirati .ini file od daljinskog. Vjerojatno je to irremote.ini u windows folderu.
A ako uzmeš neki ljevi daljinski i sad bi s njim prtljo po kompjuteru, treba ti senzor. Napraviš si ga. Nađeš shemu na internetu, ide na serijski port, prilično je jednostavno i jeftino. I onda ti treba Miriam. On radi na tom principu da stisneš neku tipku na daljinskom i kad ju Miriam prepozna, staviš joj određeno značenje. Di ga downloadat? Nisam ziher, guglaj.... |
Citiraj:
|
Kažem, pokreneš Miriam i nek prati infracrveno, klikneš daljinskom neku tipku, Miriam prepozna frekvenciju i pita te kaj to radi i ti odrediš da to ima značenje tipke s tastature npr. x ili ctrl itd....
|
probaj Girder
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:43. |