PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa Win XP (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4459)

Srky 25.04.2003. 00:17

Problem sa Win XP

Ljudi, pomagajte
instaliro ja ponovo (po ko zna koji put) Win XP i odjednom mi se poceo komp sam restartirat cim izadjem iz neke igre, internet explorera, pa cak i kad ga hocu ugasit.
Ja probo po drugi put instalirat i opet isto sranje.
Specificno je to da se bas uvijek restartira kad izadjem iz necega.
:rambo: :rambo: :grrr:

STRMX 25.04.2003. 00:32

to ti se desava zato sto imas bolesni avatar:D

Srky 25.04.2003. 00:36

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
to ti se desava zato sto imas bolesni avatar:D
Da vidis, o tom nisam razmisljo......:D

msvrtan 25.04.2003. 01:16

a da li ti se to desava na ocanoj masini? ako da vrati na default pa vidi jel mozda u tome problem...

naime vidim da imas ddr266 a da ti je komp ocan....a ovakve stvari se desavaju zbog problema s ramom...

gospar 25.04.2003. 01:51

neke maticne imaju cd na kojima su njihovi driveri ako ih ne instaliras moze ti se restartirati racunalo svako malo. dogadalo mi se u 2 slucaja.

Srky 25.04.2003. 11:34

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
a da li ti se to desava na ocanoj masini? ako da vrati na default pa vidi jel mozda u tome problem...

naime vidim da imas ddr266 a da ti je komp ocan....a ovakve stvari se desavaju zbog problema s ramom...

To mi se dogadja i kad nije OC-an, trenutno je sve na default.
Primjetio sam da u startupu podigne neki cudan file dumprep 0 -k i kad ga ja iskljucim ponovo se sam ucita kad upalim komp.

msvrtan 25.04.2003. 12:25

Citiraj:

Originally posted by Srky_866
To mi se dogadja i kad nije OC-an, trenutno je sve na default.
Primjetio sam da u startupu podigne neki cudan file dumprep 0 -k i kad ga ja iskljucim ponovo se sam ucita kad upalim komp.

koje si sve drivere postavio za mb? ako je via probaj s nekim drugim 4in1 driverom...ako je amd pogledaj jel imaju kakav noviji...updejt biosa...

i naravno koliko je stara masina...ako nije nova i prije je sve radilo reci mi sto si mjenjao...

Garfield 25.04.2003. 15:40

Najvjerojatnije ti je smrdan aspi driver ili u windowsima ili u biosu, pobaj se sa time pozabaviti, imao sam slcian slucaj kod frenda, njemu se gasio skroz kompjuter sam od sebe, dok nismo slozili aspi aware os u biosu.

Srky 25.04.2003. 17:10

Citiraj:

koje si sve drivere postavio za mb? ako je via probaj s nekim drugim 4in1 driverom...ako je amd pogledaj jel imaju kakav noviji...updejt biosa...

i naravno koliko je stara masina...ako nije nova i prije je sve radilo reci mi sto si mjenjao...

Chipset je VIA KT266A i nisam stavio 4in1 drivere, samo sam zvuk
stavio.
Inace sama maticna je od 3. mjeseca 2002.
Nije nova, polovnu sam ju kupio prije 2 mjeseca, nisam nista mjenjo osim sto sam danas dodao jos RAM-a.

RAK 25.04.2003. 18:13

Citiraj:

stavio.

I što očekuješ??? :confused:

tor 25.04.2003. 18:14

Citiraj:

stavio.

Pa čovječe nisi stavio drivere od matične!=()&/()%(&%!$$# i čudiš se što ti radi sranja!? VIA radi sranja i kad staviš drivere i sve što treba a ne još i bez njih.:fuming:

msvrtan 25.04.2003. 18:16

Citiraj:

stavio.
Inace sama maticna je od 3. mjeseca 2002.
Nije nova, polovnu sam ju kupio prije 2 mjeseca, nisam nista mjenjo osim sto sam danas dodao jos RAM-a.

pa moras staviti 4in1 drivere...eto ti problem...

drugo pogledaj da li imas negdje apci setting...ne acpi nego apci!!!...ako imas win2k ili xp moras ga imati na enabledu..a ya win95/98 na disabledu...pazi na to...

probaj prvo 4in1 pa onda i ovo..javi rezultat...

Srky 25.04.2003. 23:15

OK, stavit cu ih onda pa vam javim.
Hvala

Srky 26.04.2003. 01:01

Napokon.... radi normalno, stavio sam 4in1 drivere i sad je sve OK.
:clap: :clap: :clap:
Hvala svima jos jednom! :beer:

msvrtan 26.04.2003. 01:08

Citiraj:

Napokon.... radi normalno, stavio sam 4in1 drivere i sad je sve OK.
:clap: :clap: :clap:
Hvala svima jos jednom! :beer:

drago mi je da je problem rjesen...samo sto moram reci da ljudi cesto ne napisu dosta informacija...tipa dali je komp ocan,koji je chipset i sl...a vazno je..a sori ljudi ali ja po sifri maticne nemrem znati koji je chipset...

tor 26.04.2003. 15:31

Citiraj:

a sori ljudi ali ja po sifri maticne nemrem znati koji je chipset...
Ne?! E jebote, i ti kao se žišku u comp...:D
Cccccc, ajd nauči još malo pa se vrati:D
E sad mogao je on navesti milion podataka i o vrsti šarafa koji šarafe matičnu, a ne spomenuti jednu malu, nevažnu, mizernu i nebitnu sitnicu-NISAM STAVIO DRIVERE OD MATIČNE.
Ko` ono: autio mi nema guma, samo felge-kak ide tak sporo:D

msvrtan 26.04.2003. 15:42

Citiraj:

Originally posted by tor
Ne?! E jebote, i ti kao se žišku u comp...:D
Cccccc, ajd nauči još malo pa se vrati:D
E sad mogao je on navesti milion podataka i o vrsti šarafa koji šarafe matičnu, a ne spomenuti jednu malu, nevažnu, mizernu i nebitnu sitnicu-NISAM STAVIO DRIVERE OD MATIČNE.
Ko` ono: autio mi nema guma, samo felge-kak ide tak sporo:D

pa ako nabroji sto je sve napravio onda mogu vidjeti sto nije napravio i ne pisati sastavak sto sve treba...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15.