![]() |
Voltaza
Ploca je Asus A7V333, maksimalna voltaza u biosu je 1.8V. Ima li kakav nacin da se to poveca? :D
Hvala. :) |
Re: Voltaza
Citiraj:
pogledaj na netu jel imam kakav volt-mod za nju:gringo: |
Spica, nasao sam da ploca ima neke jumpere (cak i za memoriju koju nemres mjenjat u biosu :( )
:beer: Jos jedna stvar, kuzim voltazu CPU-a al za sta onda sluzi voltaza memorije ili AGP slota odn. graficke? Isto za stabilnost? |
Ako dižeš freqvu AGPa i memorije onda je poželjno da dobivaju više juice-a:D , to ti je isto kao i za proc, za stabilan rad na "nepredviđenim" freqvama treba više đusa.:beer:
Kad sam ja digo AGP na 1.6 mogao sam još za 10MHz friziram memoriju grafulje:D |
Evo sad vrtim svoj proc na 2147mhz, 12 x 179 na 2.0V. :eek:
|
Pa dobro, ovo nije za vjerovat. Pazite sad, komp je upapljen, stavim 11x185 na 1.8V i sve lijepo radi. Onda zgasim komp i hocu ga uplait al on nejde, nece bootat. Moram ga zgasit sa power switchom (ono drzanje 4 sekunde), upalit, stavit na 11x180, pricekat par minuta, stavit ga na 11x185, resetirat komp i onda lijepo boota i radi na toj brzini. Pa dobro ko je tu lud? :rambo:
|
Citiraj:
onda si ocito malo pretjerao s clockanjem. Hebes to kaj ti komp radi 2% brze ako se pali iz svake pete. barem je to moja filozofija |
Citiraj:
Na nekim pločama su takve stvari normalne. |
Aha, kuzim. :) Ploca je Asus A7V333, moze biti da je to.
Ovo je fakat zadnje pitanje, sad ga imam na 11x187=2058mhz. Radi na 1.85V. Hoce li ga ta voltaza, ono, ubiti? Ili ce samo skratit vijek trajanja? Jel znate kolko? :D Imam dobro hladjenje, tak ocan radi na 32c idle, 36c full. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ispravka: 38 idle, 42 full al je jos uvijek dobro. Jucer je bilo za smrznut se u sobi pa valjda zato one tempe.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02. |