PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ako je sve to istina (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4416)

CyberLord 20.04.2003. 13:54

Ako je sve to istina

Pogledajte stranicu http://www.geek.com/procspec/procspec.htm

Jeste li vidjeli:
Pentium 5 Neehalem: 6000 MHz, FSB 1500 MHz, 2005 godina.:beer: :beer:
Optreon (4000+, 4400+) - zar će to biti tako brzo. Itanium nije mu ni do koljena.

LorD ClockaN 20.04.2003. 15:15

Radi će oni i brže od 6GHza.
Barem se nadam:D

miato 20.04.2003. 16:36

Pa sigurno ce procesori ici gore, gore, gore.
6giga i nije tolko puno :D
par teraherza bi vec bilo:beer:
neznam koji je ono covjek rekao, i navodno stoji, da se brzina najjaceg procesora udvostrucava svakih 18mjeseci :clap:
pa racunajte :cool:

CyberLord 20.04.2003. 16:57

Citiraj:

Originally posted by miato
Pa sigurno ce procesori ici gore, gore, gore.
6giga i nije tolko puno :D
par teraherza bi vec bilo:beer:
neznam koji je ono covjek rekao, i navodno stoji, da se brzina najjaceg procesora udvostrucava svakih 18mjeseci :clap:
pa racunajte :cool:

To je rekao Gordon Moore

metalac 20.04.2003. 19:40

Re: Ako je sve to istina

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Optreon (4000+, 4400+) - zar će to biti tako brzo. Itanium nije mu ni do koljena. [/B]
Neznam bas sam gledao neki Athlon64 review na XBitLabs i nije ispao nesto nenormalno dobar. Doduse test je bio na 32-bitnom OSu, posto autor kaze da x86-64 OS jos ne postoji, ali da je znao o cemu je pricao mogao ga je testirati na Linux, jer Linux trenutno podrzava x86-64. Nego da skratim pricu, Opteron ima isto jezgro ko Athlon64, samo par dodataka, tako da sumjam da ce biti strahovito brzo osim ako AMD se ne prebaci na 0.09um ili povecati brzinu jer test koji su radili je bio 2800+(1.6ghz).

Opet na drugu stranu Itanium je uzas :). Koliko se sjecam on daje oko 120W toplote sto je za nekih 50% toplije od 3.06ghz P4 sa HT, koji je ionako nenormalno vruc.

msvrtan 21.04.2003. 01:39

Re: Re: Ako je sve to istina

Citiraj:

Originally posted by metalac
Neznam bas sam gledao neki Athlon64 review na XBitLabs i nije ispao nesto nenormalno dobar. Doduse test je bio na 32-bitnom OSu, posto autor kaze da x86-64 OS jos ne postoji, ali da je znao o cemu je pricao mogao ga je testirati na Linux, jer Linux trenutno podrzava x86-64. Nego da skratim pricu, Opteron ima isto jezgro ko Athlon64, samo par dodataka, tako da sumjam da ce biti strahovito brzo osim ako AMD se ne prebaci na 0.09um ili povecati brzinu jer test koji su radili je bio 2800+(1.6ghz).

Opet na drugu stranu Itanium je uzas :). Koliko se sjecam on daje oko 120W toplote sto je za nekih 50% toplije od 3.06ghz P4 sa HT, koji je ionako nenormalno vruc.

pa nije sad nesto taj a64...ali uzmi da je to tek inzinjerski primjerak..tu ima jos dorada ko blata...isto kao i doom3 koji na najjacoj kartici je imao 15fpsova jedva...ali kad izadje vjerujem da ce se poboljsati par puta...

a opet a64 gazi u nekim stvarima p4 koji je ve dugo gotov produkt..pa ziher sam da intel izleti sad s nekim svojim procom koji ce izaci za 6 mjeseci da se nebi pokazao kao nesto super novo...prvo ne ksve radi a onda optimizacija i popravaljanje djecjih bolesti..

CyberLord 21.04.2003. 12:02

Re: Re: Re: Ako je sve to istina

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
pa nije sad nesto taj a64...ali uzmi da je to tek inzinjerski primjerak..tu ima jos dorada ko blata...isto kao i doom3 koji na najjacoj kartici je imao 15fpsova jedva...ali kad izadje vjerujem da ce se poboljsati par puta...

a opet a64 gazi u nekim stvarima p4 koji je ve dugo gotov produkt..pa ziher sam da intel izleti sad s nekim svojim procom koji ce izaci za 6 mjeseci da se nebi pokazao kao nesto super novo...prvo ne ksve radi a onda optimizacija i popravaljanje djecjih bolesti..

Pa naravno da A64 gazi P4, jer su ipak to 64 bita, usprkos svemu. Naravno da će intel uzvratit udarac. AMD je odlična firma. Sada više nemam ni jedan njihov proc, ali prije sam bio zadovoljan (Athlon 1,4 @ 1,7). Samo mislim da su malo zabrljavili sa Athlonom XP. Imaju pun k.... jezgri (Palimino, Thoroughbread, Barton), ali svejedno 3000+ pokazuje bolje rezultate od 3,06 GHz, a o cijeni da ne govorimo. Intel zapaprio 3,06 zbog HTa, kao da je sad to nešto posebno, a samo 0,005 % aplikacija podržava to sranje. Gejmeri ne trebaju to. AMD je malo razočarao OCere sa otključavanjem procesora, ali kad ga jednom otključaš puno je bolja stvar od Intelovih - možeš podešavat i množitelj i FSB
Brine me samo utrka u mikronima. Intel ima love i može otvarat nove tvornice sa 0,09 i 0,065 ..., a AMD teško prelazi na nove proizvodne procese. Evo, dugo im je trebalo da prijeđu na 0,13 a kad su prešli i utvrdili se Intel bi odma sa Prescottom na 0,09.
Sve u svemu i AMD i Intel imaju svatko svoje prednosti i nedostatke.

Lignja 21.04.2003. 19:00

Re: Re: Re: Re: Ako je sve to istina

Citiraj:

Sve u svemu i AMD i Intel imaju svatko svoje prednosti i nedostatke.

Dobro je kaj uopce postoji nekakva konkurencija

Kova 05.05.2003. 23:10

Pa neznam o čemu pričate, za pare za koje kupim Intela, složim si Dual ploču s 2 AMD-a pa pere INTEL :)))

hehe.

Nadam se da će AMD uspjeti !

CyberLord 06.05.2003. 15:03

Citiraj:

Originally posted by Kova
Pa neznam o čemu pričate, za pare za koje kupim Intela, složim si Dual ploču s 2 AMD-a pa pere INTEL :)))

hehe.

Nadam se da će AMD uspjeti !

AMD se na trenutke diže visoko, pa ga intel poklopi. Nisam baš neki strogi INTELovac, ali kad sam kupovao ovu konfu AMDa kao da nije bilo. dok su P4 bili na 2,8 Athloni su bili 2400+ i to još teško dobavljivi. Sad treba vidit ove Pentiume 4 sa 800 MHz FSB i Athlone sa 400 FSB

Kova 06.05.2003. 18:25

Citiraj:

AMD se na trenutke diže visoko, pa ga intel poklopi. Nisam baš neki strogi INTELovac, ali kad sam kupovao ovu konfu AMDa kao da nije bilo. dok su P4 bili na 2,8 Athloni su bili 2400+ i to još teško dobavljivi. Sad treba vidit ove Pentiume 4 sa 800 MHz FSB i Athlone sa 400 FSB
Slažem se s tobom ! Vidjet ćemo uskoro :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:28.