![]() |
Linux>slackware>friski install ali ne dize se X
Dakle frisko sam instalirao winse i slack 10.2, sve radi osim sto mi slack nakon logiranja ne zeli podignut GUI. Imam LCD Samsung SyncMaster 930 BF i sapphire X300 SEIzbaci mi ovaj error :
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hvala na brzom odgovoru. Sada mi jos jedini problrm ostaje sto kaze no screens found
|
Dakle, Slackware je po defoltu namješten na runlevel 3 i ne diže X-e osim ako mu ti ne kažeš. Postoji utility koji radi konfiguraciju X-a, zove se "Xorgconfig" koji ti postavlja razna pitanja u vezi konfiguracije i na kraju to sve sejava u /etc/X11/xorg.conf fajl. Nakon toga još ručno editiraš po potrebi.
Ovaj config što ti ga je Snake poslao sadrži "nvidia" driver pod "Section Device". Ako nisi instalirao nvidia drivere, trebao bi staviti "nv" umjesto toga da diže driver od X-a. Također, vjerojatno treba zakomentirati,staviti # ispred "option No Logo" koja je isto od Nvidia drivera. Imaš li uopće Nv grafičku? |
@ stef: E da, zaboravio sam to napomenut... THNX kaj si se sjetio...
@ Anthrax: Koju grafu imas.... |
procitajte malo moj post :d imam ATI-ja
Problem je sto ne prepoznaje monitor mislim i tu nesto treba podesit oko njega |
Normalno da ga ne kuži kad su u konfiguraciji nvidia driveri. Ja sam zaboravio kako se zove Ati driver od X-a ... pa ako tko zna neka napiše.
Postupak za instalaciju ATI fglrx drivera: Citiraj:
|
nisu nvidia driveri nego vesa driveri i prije mi je super uvijek radilo sa CRT-om ali sad kad sam presao na LCD ga ne prepoznaje dakle samo trebam ustimat postavke monitora....morat cu to malo prokopat
|
da ti nije mozda do HorizSync i VertRefresh... probaj ovo...
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, koje frekvencije imaš u xorg.conf-u?
|
instalirao sam ubuntu 6.06 nakon sto sam izgubio zivce...sve sam bio isprobao...
koje pakete moram skinut za slusat mp3 i gledat avi i mpeg? |
Citiraj:
|
xmms (mp3), Xine/Ogle (DVD), Mplayer/w32codecs (Divx)
|
samo u synapticu skini ove libove...
System -- Administration -- Synaptic Search: libxine-extracodecs Search: totem-xine |
Citiraj:
Jedino ovaj prvi ne mogu naci a drugi kad ubacim u search nadje mi samo totem |
Odi na Ubuntu Wiki, imas sve fino napisano, samo kopiras komande u terminal ;)
|
@ "crni prist": ako ti je ovako onda skines to.... http://www.slibe.com/slibe/d807fe2e-Screenshot-png.png
@ Zond: http://ubuntuforums.org/ ima i tu dosta stvarcica .... svaka minuta 10 postova Topica :D (cisti primjer kako ljudi neznaju korisititi search dugmic) |
|
isao po wikiu i howto i sve isprobano mi nije htjelo radit...ali uspio sam naci alternativu..skinuo sam VLC player preko apta i sad sve radio ko podmazano...hvala na trudu ljudi
|
Trebao si mplayer skompajlirati iz CVS :D
|
nikako na zelenu granu. Imam T-comov adsl modem koji se spaja na ethernet i namjestio sam konekciju sa pppoeconf i sve radi krasno do prvog restarta nakon cega vise nece da se poveze.... znali neko u cemu je problem?
|
Taj problem i ja imam, nakon što mi restarta komp nakon prvog postavljanja, internet malo radi pa malo ne, uglavnom ne. Zato sam i prestal koristit Ubuntu. Možda je zbog modema, imam onaj crni od Elcona koji radi i na usb i na mrežnoj.
|
hm... nemam problema s tim jer nemam DSL... jeste probali ovaj link?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
to je za suse |
Meni je na ubuntu pppoeconf delao bez beda. Svaki restart je prosao bez problema, link se digne, apsolutno 0 problema. Siemens modem inace. Bez problema do jucer, jucer je krepao disk pa se mogu khm.. :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27. |