PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   nforce 2 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43975)

saber_tooth 03.08.2006. 21:57

nforce 2 problem

Ej ljudi pomagajte kako znate...
Da vam malo opisem problem:
imam nforce 2 maticnu, semprona na 1.8Ghz, 512 MB DDR-a, Radeon 9600Pro,
creative labs zvucnu i do danas mi je sve normalno radilo.
Danas kupim ATA 100 kabal i spojim disk i sad da isprobam upalim komp i ne cuje se "beep" signal niti se pali monitor. Restartam pc i komp se normalno upali, lijepo pise da je ATA 100 kabal tu i pocinje loadanje windowsa.
Kad odjednom "blue screen of death" windowsa i kaze "If this is the first time you see this screen restart your pc..." pa ja restartam pc i od tada kad upalim pc ne pali mi se monitor.

STO SAM JA POKUSAO:
-graficka je u redu jer sam isprobao u drugom kompu, ali kad stavim graficku iz drugog kompa ni onda se ne pali monitor
-promijenio sam ram, ali ne radi
-promijenio ata kablove i nista
-izvadim ram cuje se "beep" signal
-izvadim graficku ne cuje se "beep" signal (mozda je ovdje problem)

genijalci na vama je red
nadam se da mi mozete reci sto se dogadja i nadam se da mi nije ploca riknula
THX in advance: hello2 :

6Finger 03.08.2006. 22:50

Bojim se da je ploca riknula, mozda si slucajno ostetio neki vod ili nesto, ili je ostala neka vida u kompu pa kratak spoj ne znam sto bi drugo moglo biti.

Probaj stavit pci grafu nekako mi se cini da je riknuo AGP utor.

saber_tooth 04.08.2006. 08:38

e da

Imam neku pci graficku, virge s3 i stavim je i opet se nista ne dogadja. neece da se upali monitor i gotovo

1VAN 04.08.2006. 09:21

resetiraj bios na matičnoj....imaš piše ti reset bios(cmos)!! pa probaj!

domy_os 04.08.2006. 09:47

Jel beepa šta kad su sve komponente spojene? Ajd probaj spojit sve bez kućišta...

mario85 04.08.2006. 20:56

Izvadi proc i upali je bez proca, vrati ga natrag i to je to bar je tak bilo na mojoj A7N8X-Delux, a druga stvar kaj mislim da ti moze biti je da ti se kolje zvucna s ostalim komponentama, pogledaj jel ram dobro utaknut, i prvo probaj samo sa jednom plocicom, a ne dvije u dual-ch. Nadam se da ti ovo bude kaj pomoglo, ako imas uputstva pise ti kakav beep oznacuje koju grasku. Sretno

saber_tooth 05.08.2006. 20:48

THX, uspio sam

Citiraj:

Autor mario85
Izvadi proc i upali je bez proca, vrati ga natrag i to je to bar je tak bilo na mojoj A7N8X-Delux, a druga stvar kaj mislim da ti moze biti je da ti se kolje zvucna s ostalim komponentama, pogledaj jel ram dobro utaknut, i prvo probaj samo sa jednom plocicom, a ne dvije u dual-ch. Nadam se da ti ovo bude kaj pomoglo, ako imas uputstva pise ti kakav beep oznacuje koju grasku. Sretno

Hvala mario i svima ostalima na pomoci, uspio sam napraviti.
PRoblem je bio u zvucnoj kartici i zvucnoj na ploci pa kad sam iscupao karticu sve je normalno radilo. Iskljucio sam zvucnu na ploci, ovu ubacio i sve sljaka.
HVALA

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26.