PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   dial up...line busy (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43585)

kowalski 28.07.2006. 02:28

dial up...line busy

prvo,pozdrav ekipi,jer ovo je moj prvi post na ovom forumu.
imam mali problem,pa ako bi netko znao rješenje....
prije par tjedana sam mijenjao dd i dizao novi sustav na laptopu.nakon toga mi se na isti kabl i isti telefonki priključak s kojim ranije nije bilo problema javlja sve češće error 676:line busy.svakim danom je sve gore,a sad je došlo do te mjere da na redial time 1 sec ponekad naziva po pola sata da bi dobio vezu.
naglašavam da se to nije prije događalo.inače komp radi ok,ne primjećujem sad neke veće bugove na windowsima,osim na netu.i kad se spojim,skidanje mi ide jako sporo,brzine je u prosjeku oko 1.4 kbps...očitavanje stranica još kako tako,ali čisti download jako sporo.
e sad,nedavno sam saznao da je i u pošti bilo nekih raodova na opremi,tak oda je moguće da je problem i do njih.ali za svaki slučaj,postoji li nešto što ja mogu provjeriti kod sebe prije nego počnem gristi one u t-comu?
driveri za modem su dobri,stavi one sa IBM-ove stranice za taj model laptopa...možda je u pitanju i server?koristim carnetov pravos,ali mislim da nije do toga,jer i na druge konekcije isto javlja line busy milijardu puta prije nego se spoji.i čini mi se da mu svaki dan treba sve više i više pokušaja da dobije vezu.
nadam se da ste od opširrnog izlaganja shvatili što me muči i da mi netko može pomoći.

nicko 28.07.2006. 10:08

Odi U Control Panel -> Phone and modem options -> Modems -> oznaci modem koji koristis i klikni Properties i iskljuci Wait for dial tone before dialing. Uzivaj u 56k :)

domy_os 28.07.2006. 12:01

Citiraj:

Autor nicko_029
Odi U Control Panel -> Phone and modem options -> Modems -> oznaci modem koji koristis i klikni Properties i iskljuci Wait for dial tone before dialing. Uzivaj u 56k :)

???

blozer 28.07.2006. 12:39

Čem ? Pa dobro je to napisao! Samo još poslje properties odi na modems ( prvo je na general)

domy_os 28.07.2006. 14:08

Pa nije problem u dial tonu! Kaže da je linija zauzeta, ne da nema dial tona...

kowalski 28.07.2006. 14:19

da..da je dial tone uključen,ne bi uopće dobio vezu nikako...
ja vezu dobijem,ali iz milijardu pokušaja...i dial tone mi je već isključen...

Hamm 28.07.2006. 14:53

preko koga imas net..tko je provider?

možda ti je netko maznuo user i pass...probaj promjeniti pass cim se spojis...to mozes na korisnickim stranicam kolko se ja sjecam :)

Mailman 28.07.2006. 15:42

Citiraj:

Causes of error 676 can include:

You are dialing the wrong number

There is a problem at your ISP or in the telephone network

You have voice-mail or other custom calling feature that produces a stutter dial-tone

You haven't specified the proper country settings for your modem and the number you are dialing

If you include the disable call waiting code in your dialing, and your phone line does not support call waiting; or, if you have call waiting, but your phone company doesn't support the disable call waiting code.
isto tako, provjeri tu telefonsku utičnicu u koju ide kabel...telefon normalno radi?

domy_os 28.07.2006. 16:02

Jel linija na telefonu šušti, pucketa i sl.?

kowalski 29.07.2006. 16:15

telefon radi normalno,ne šuška i to,na isti kabl i liniju sam se spajao i prije,pa nije to radio...
provider mi je carnt naravno,preko pravosovog servisa...nije mi nitko skinuo
username i pass,jer e tako ponaša i sa drugim accountima...
ja mislim da je problem u pošti,jer su oni svu opremu selili iz jedne zgrade u drugu prije par tjedana,i od onda se to događa.ali za svaki slučaj sam htio pitat jel možda ipak neki problem kod mene-sve gore navedeno sam i sam provjerio,hvala na savjetima

nicko 29.07.2006. 21:08

Onda je 99% do HT-a...

domy_os 29.07.2006. 21:14

Probaj eventualno još stavit neki drugi modem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:07.