PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   OCabilnost laptopa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4348)

CyberLord 13.04.2003. 19:36

OCabilnost laptopa

Dakle, jesu li laptopi dobri za overclockanje tj. kako se ponašaju M verzije procesora. Da li je to problem zbog slabo riješenog hlađenja ili da li se uopće mogu overclockat ti procesori?
Ima li tko uopće iskustva s time?:D

STRMX 13.04.2003. 19:50

Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Dakle, jesu li laptopi dobri za overclockanje tj. kako se ponašaju M verzije procesora. Da li je to problem zbog slabo riješenog hlađenja ili da li se uopće mogu overclockat ti procesori?
Ima li tko uopće iskustva s time?:D

ma bubni vodeno i bit ce dobar OC:D

LorD ClockaN 13.04.2003. 20:20

Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
Ja sam probao OCat svoj ASUS P3 500, ali nisam uspio nikako. Kao prvo u biosu nije bilo nikakvih opcija, pa sam probao sa SoftFSB, ali nisam imao sreće..:(

CyberLord 13.04.2003. 20:55

Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
Samo ne znam kamo stavit sve to.:D :D I što poslije - imaš laptop od nekih 10-15 kila(vodeni blok, pumpa, cijevi... kanistar od 5 litara vode...) - ma baš prijenosno:D :D

CyberLord 13.04.2003. 20:57

Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Ja sam probao OCat svoj ASUS P3 500, ali nisam uspio nikako. Kao prvo u biosu nije bilo nikakvih opcija, pa sam probao sa SoftFSB, ali nisam imao sreće..:(
Kakav to uopće laptopi imaju BIOS? Neka LITE verzija?

miato 13.04.2003. 21:59

Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Kakav to uopće laptopi imaju BIOS? Neka LITE verzija?
Kolko znam svi imaju :D
Mozda se varam, nisam upoznat s ovim "novijim"...
Nego, sta nece sve traziti okorjeli overclocker... Dobro da ne pitas kako OCati PDA :beer:

metalac 13.04.2003. 22:27

pa prvo vrlo slabo opcija imas u BIOSu za OC, nije to nikakav Lite BIOS nego ti samo nemaju te opcije, ti mozes kupiti i desktop ploce koje su takve.

Drugo i da ga OCjes slabo je hladzenje moraces modove raditi sto ce ti unistiti garanciju, dugo ako OCjes laptop baterije ti nece trajati koliko dugo traju, tako da stvarno nema nikakve potrebe OCvati laptope.

msvrtan 13.04.2003. 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by miato
Nego, sta nece sve traziti okorjeli overclocker... Dobro da ne pitas kako OCati PDA :beer:

ima i pda ocera...ja kupio m105-icu davno i frend mi je odmah rekao da je vidio na netu shemu kak ga se OC-a..a meni jedan veliki smajl na fejs...i zamalo saka mu u zube...kaj bum ocao pda..za ono kaj mi treba je i prebrz...ko da kupis p4 3.06 ghz i hladis ga kompresorom do 4 ghz i onda u dosu igras tetris..ma jes....

a ocanje laptopa je malo teze...njihove ploce su speijalno izradivane a proizvodjaci ne zele da im ti ocas notebook pa kad krepa doneses na njihov trosak i popravis...naime nemojte zaboraviti da su garancije na laptope od 3 do 5 godina cesto..a ocanje ga moze unistiti u tako dugom razdoblju...

sNNooPY 13.04.2003. 22:32

Citiraj:

Dakle, jesu li laptopi dobri za overclockanje tj. kako se ponašaju M verzije procesora...
totalno nepotrebno! :o

matijas 13.04.2003. 23:39

Citiraj:

..

Vrlo jednostavno, potpuno bezopasno jedino trosi baterije ko ludo... :burn: :burn: :burn:

msvrtan 14.04.2003. 01:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by matijas
Vrlo jednostavno, potpuno bezopasno jedino trosi baterije ko ludo... :burn: :burn: :burn:
nisam tako bas cuo..bilo je price po netu da ih ljudi znaju i skuriti...i to ne tako cesto po nekim navodima...ali neprovjereno i nemam ni najludju namjeru to raditi...ili da na pda stavim vodeno..moze mi neko prporuciti neko dobro vodeno za pda?

:)

CyberLord 14.04.2003. 21:07

Citiraj:

Evo, imam PPC Compaq i OCao sam ga sa 400 na 450 MHz - više baterija troši, a performanse nisu puno bolje:D

miato 14.04.2003. 23:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Evo, imam PPC Compaq i OCao sam ga sa 400 na 450 MHz - više baterija troši, a performanse nisu puno bolje:D
ma cuo sam i ja da moja Toshiba se moze clockat (400@433) al to mi je suludo... pa jos malo ce se pocet i klokati mobiteli, da brze razgovaras na njima :D

matijas 15.04.2003. 00:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

ma cuo sam i ja da moja Toshiba se moze clockat (400@433) al to mi je suludo... pa jos malo ce se pocet i klokati mobiteli, da brze razgovaras na njima :D
kaj je najbolje, vec je i to pocelo, sjeti se onih naljepnica koje fol pojacavaju signal, piknes si jednu takvu i fijuuu, lud k'o shiba...

z3D 18.04.2003. 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by matijas
kaj je najbolje, vec je i to pocelo, sjeti se onih naljepnica koje fol pojacavaju signal, piknes si jednu takvu i fijuuu, lud k'o shiba...
nisi lud ko shiba vec samo imas antenu vece povrsine. ako ne vjerujes u to pokusaj, nije fejk :D

matijas 18.04.2003. 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCabilnost laptopa

Citiraj:

Originally posted by z3D
nisi lud ko shiba vec samo imas antenu vece povrsine. ako ne vjerujes u to pokusaj, nije fejk :D
OK, pretpostavimo da to stoji, reci mi onda zasto se toga nisu sjetili i npr. Nokiini inzinjeri kojima je to posao, vec neki vikend-izumitelj u svojoj garazi?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19.