PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Thermaltake BIG Typhon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43456)

Sa_Stilom 26.07.2006. 01:25

Thermaltake BIG Typhon

Stavio sam dotični hladnjak na svoj 930D, prije njega sam imao Freezera 7, koji je drzao 930D u mirovanju na 38-39C, sad po vručinama 42-43C

S promjenom hladnjaka, možda se još pasta nije zgazila kak spada, al eto, 1h rada i temp je...

46C te mi je čak i temp Ploče narasla na 40C a prije je bila oko 36C

Dali se dobije neki protu efekt, ako se recimo hladnjak prejako stegne, jer mrvicu mi se ploča svinula, al onako mrvu...

Savjeti, preporuke, iskustva...

iveumag 26.07.2006. 01:29

Ja mislim da nebi trebalo bit ništa strašno

^SuperUnknown^ 26.07.2006. 07:55

Citiraj:

Autor Sa_Stilom
S promjenom hladnjaka, možda se još pasta nije zgazila kak spada, al eto, 1h rada i temp je...

Kako si stavio pastu, na koji nacin? Koja je uopce pasta? Probaj skinuti cooler i pogledaj otisak paste pa ces znat da li mozda negdje ima lufta.

Sa_Stilom 26.07.2006. 08:21

Kao i svaku pastu koju sam do sad stavljao, lagano ju razmazao po procesoru...

Stavio sam pastu koju sam dobio s hladnjakom. Imam tu još malo Zalman paste...

No, tako mi je bilo i s Freezerom, na početku su bile velike temp, a nakon 3-5dana su temp samo pale...

Hamm 26.07.2006. 09:03

pricekaj da se fino pasta razradi...tt je bolji cooler od frizera...

^SuperUnknown^ 26.07.2006. 09:36

Po mom iskustvu na procesore sa heatspreaderom je najbolja metoda staviti malu kolicinu paste na centar HS-a koja onda pod pritiskom coolera nadje svoje puteve i optimalno se rasporedi. Kada sam razmazivao nakon micanja coolera po tragu bi se vidjelo da je uvijek bilo rupa i zracnih dzepova :beer:

iveumag 26.07.2006. 10:05

Uzmi vodobrusni pa malo ožlajfaj Thermaltakeovu jegru

hjerkic 26.07.2006. 13:21

Citiraj:

Autor Sa_Stilom
Stavio sam dotični hladnjak na svoj 930D, prije njega sam imao Freezera 7, koji je drzao 930D u mirovanju na 38-39C, sad po vručinama 42-43C

46C te mi je čak i temp Ploče narasla na 40C a prije je bila oko 36C

Dali se dobije neki protu efekt, ako se recimo hladnjak prejako stegne, jer mrvicu mi se ploča svinula, al onako mrvu...

Savjeti, preporuke, iskustva...

Dobro ti je ako ti je se malo svinula ploca, meni se jako svinula, ali ja ga nisam dobro stavio, moram to skidat pa opet fino stavit

Sa_Stilom 26.07.2006. 14:14

Citiraj:

Autor hjerkic
Dobro ti je ako ti je se malo svinula ploca, meni se jako svinula, ali ja ga nisam dobro stavio, moram to skidat pa opet fino stavit

ja isto brijem da sam krivo stavio, iako je jako pričvršćeno, on se opet može pomicat, brijem da sam možda stavio previše paste...

Kontam si, da slovo H kao što sam stavljao, ne stavim jedno na drugo, nego da budu u X

kako da objasnim
http://i7.tinypic.com/211p9nt.gif

Hamm 26.07.2006. 14:16

TT je velik cooler i treba paziti kako se stavlja..jer kod socketa A može stradati jezgra a kod 775,939,754,478 ploca...jerbo..treba je dobro prišarafiti za kuciste i dobro stegnuti cooler za plocu...ali ne prejako..treba biti oprezan u svakom slucaju...

sa_stilom..probaj skinuti cooler te ga opet staviti :)

budi oprezan..inace ti se ploca nebi trebala savijati..barem se meni moja ne savija :)

edit...tebi ide cooler i onda slovo H u koja idu 4x sarašfa kroz maticnu itd...

u principu mislim da ne možeš krivo okrenuti...

probaj neka ti to slovo h bude okomito okrenuto na PS2 portove tj.neka bude paralelno s napajanjem.

probaj slikati :)

letva 26.07.2006. 14:35

Ja imam isto taj cooler i meni je idle temp (po ovim vrucinama) stalno 45-46, a dok igram neku igru onda je oko 49-50,a dok izadem odmah se spusti na 45-46.

http://img153.imageshack.us/img153/9581/ttwo3.jpg

Ja sam se namucio sa tim kulerom ko vol. Jedva sam zasarafio one sitne matice. Ehh al im je problem stavit neki kljuc za to da mozes bez frke prisarafit al oni moraju na tezi nacin :)

Fleks 26.07.2006. 14:39

Bas sam zato odustal od thermal takea.

Zato kaj su im inžinjeri neuki volovi i smradovi.

Matesonik 26.07.2006. 15:29

sa_stilom: napravi s pastom onak kak je reko superunknown! ja sam namazal kak spahtlom i nevalja :D

i kak se moze svinuti ploca ak imas backplate koji to ne dopusta :confused:???

edit:skuzio ono pod H...valjda :D

Sa_Stilom 26.07.2006. 16:37

Napravil sam onak s pastom, stavio ju nasredinu, a onda dok sam montiral hladnjak, on je sam tezinom sve razmaljao... Kad sam skinuo ladnjak, rekao bi da sam stavio čak premalo paste....

Sad sam stavio Zalman pastu, a i Hladnjak sam okrenuo onako, u X, tako da nožište i hladnjak se krizaju. Kao što sam pokušao objasnit preko slika...

Moram reć, prvi put, instalacija samog hladnjaka vršila se na stolu, znači skup s pločom i bilo je prejednostavno za slozit. A sad kad sam samo okretao, moram reć, da sam samo izvadio grafu stavio ju u kut, i dignuo napajanje, i da sam bez većih poteškoća ručno stavio 4 matice i djevojka mi je pomogla, dok sam ja radio pritisak na H postolje, ona je samo prstima zašerafila...

Čas posla, i moram primjetiti da se sad hladnjak ne klima ko prije. Te da zasad što sam upalio, temp u idlu je niža za 0-2C :p

Bez nekog napretka. Još moram napomenut da 930D radi na 1.15V i 3GHz, i jako je tužno da čovjek da 310kn za hladnjak, a dobije istu stvar što je dobio i s Freezerom 7.

Javit ću se još za 5dana, da vidim jel se šta poboljšalo, kad se pasta razradi.... :(

SRV 26.07.2006. 17:13

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Po mom iskustvu na procesore sa heatspreaderom je najbolja metoda staviti malu kolicinu paste na centar HS-a koja onda pod pritiskom coolera nadje svoje puteve i optimalno se rasporedi. Kada sam razmazivao nakon micanja coolera po tragu bi se vidjelo da je uvijek bilo rupa i zracnih dzepova :beer:

To vazi za rijedje paste, kod vrlo gustih(AC MX-1) ne pali...:)

Sa_Stilom 26.07.2006. 17:26

Reko, idem zatvorit kutiju da vidim sto ce bit...
Igram si FEAR 45min, ugasim, pustim 3min, i reko da vidim temp...

Sve živo na 59C, taknem kutiju, i bokte, mogu jajaca napravit gore... Nije mi jasno,čemu tolika grijanja... Jel to Proc kriv ili Grafa?

Brijem da ću vratit IcqQ3 gore da vidim šta će bit... Mislim, to nije normalno !

Hamm 26.07.2006. 17:34

sa stilom...imas li ti koji vent koji ti ispuhuje zrak izvan kucista?

Sa_Stilom 26.07.2006. 17:49

Imam 2 Venta od 80mm, al su isključena, radi buke... Sharkoonova...

Hamm 26.07.2006. 19:45

nabavi si neka tiša dva venta od 80mm....ti shvacas da nema smisla da imaš tta bez ventova koji ti nece vuci van zrak iz kucista...heat pajpovi se ne hlade..i cijelo vrijeme imas isti vruci zrak unutar kucista...

i stavi neki prednji da ubacuje zrak ako je to moguce :)

stout 26.07.2006. 20:16

he he, evo neka moj prvi post na ovom forumu bude pljuvanje po TT-u i BigTyphoon-u.. naime, kupio sam taj cooler pred par dana i nisam bas presretan.. imam 478 i moram ga montirat tako da su heatpajpovi sa lijeve i desne strane. sa lijeve strane smeta kondenzator (malo je savijen sad, al ok), a sa desne gubim 2 slota za rame.. reko ***************emu, al nema veze, bit ce hladniji proc. drek. temp mi je ista ko sa stock coolerom (niti stupanj niza).. probao sam ga i dotegnut i otpustit medutim bez efekta.

sad cu probat napravit nove nosace tak da bar ne gubim mjesto za rame. al za tolke novce nisam zadovoljan (samo je tisi)

P.S. imam 120mm vent svega par cm od tt-a koji ispuhuje zrak iz kucista.

Sa_Stilom 26.07.2006. 20:37

Ja brijem da je netko bio ***************eno plaćen da ga pohvali...
Pa ste gledali one review, jedan medju najboljima...

Pa ja si najozbiljnije mislim da stavim BOX i na BOX 120mm Vent ;)

Ništa, prodat njega za 200kn i kupit Sonic Tower... ha ? ili TT90,

btw: Kad stavim ventilator kojih 0.9-1m na puše na kučište, a kučište je otvoreno s obje strane, dobijem ovakove temp.
http://i7.tinypic.com/212amc7.png

Zvijerko 26.07.2006. 21:10

Ne znam kakvih vi s tim coolerom problema imate, ali ja niti sam imao problema s montiranjem, niti s temperaturama koje su u odnosu na box cooler pale za 18C. I da, nisam plaćen za ovo :D

Hamm 26.07.2006. 21:37

Citiraj:

Autor stout
P.S. imam 120mm vent svega par cm od tt-a koji ispuhuje zrak iz kucista.

aplauz...stvarno aplauz....ajde malo razmisli cemu slozi vent na ttu?

ja bi reko da sluzi tome da rashladi heat pajpove i samu bazu..khm...ali kako ce on to napraviti ako on pljune zrak a ti mu ga omdah izvuces...kmh....daaaa...zanimljivo

isto tako je zanimljivo kako mog vinceka drži...evo sada na 28C°

a to što su ti smetali kondići nije stvar cooler nego same ploce..

sta stilom...khmm..stvarno ne znam kako ti se komp tak cudno ponasa...cooler koji ima 120mm vent i ima 6pajpova ne može biti loš...ima ga malo poveci broj ljudi i svi ga hvale..a zacudo...ni ja, ni wolverine a niti mad duke ne dobivamo pare za "reklamu"...tako da...ne znam u cemu je probem...

stout 26.07.2006. 21:49

ma nije montaza toliko losa, cooler stoji cvrsto i nije ga pretjerano tesko montirati, ali za high end cijenu zelim high end proizvod. a to znaci da se pazi na orijentaciju, da bundle sadrzi kljuc za one sitne matice (koje cak nisu mm mjera, vjerojatno neki inchi) i slicni detalji..

a razlike u temp (to jest nedostatak istih) ne razumijem

EDIT: baza i heat pajpovi su potpuno hladni, vent na kucistu moze samo tome pridonjeti
da budem siguran u to sto govorim iskljucio sam taj vent koji "krade airflow" tt-u. temp svega se podigla za cca 2 stupnja, osim maticne, ona je porasla za 5 stupnjeva

frANZi 26.07.2006. 22:33

Pa ako su ti baza i headpipeovi hladni na dodir, onda znači da pasta ne provodi toplinu. Jesi malo o tom razmišljao?: suicide

Sa_Stilom 27.07.2006. 08:23

Razmišljam si:

1. Dal da dam nekom komp na 7-14dana, nek si zeme i VF900 i Big Typhona, i nek mi složi pošteno hlađenje ili vodeno.

2. Budem prek vikenda stavi sve komponente na stol, van kučišta, znači na živo i malo ću se pozabaviti "izračunavanjem" protoka zraka :p Da si prokontam kako bi bilo najbolje to posložit i da vidim kako se hladnjak ponaša bez utjecaja drugih ventilatora....

3. Da prodam sve što imam i zamjenim za nekog Semprončića i MIR i TIŠINA, skup s Hladovinom :D

4. Da pređem na Vodeno, ali o vodenom nemam pojma, nit znam kak funkcionira, nit znam kak to složit, niti se želim sam hebat s tim.

Ako neko je voljan pomoć, što se tiče prvog pitanja, bio bih mu zahvalan i naravno, i dogovorili bi se za ostatak.

Ako neko ima još kakve savjete ili želi doć do mene na Maximir da zajedno probamo riješiti hlađenje, bilo bi prekrasno. Te još da on ima Sonic Towera, pa da ga dofura da vidim kako će on bit na mom kompu, da i njega nebi bilo da bezveze kupim.

MOLIM POMOĆ...

Pada mi napamet da napišem očajnički mail BUGu ili tako nekome, da mi pomogne, jer ja sam više lud i nemogu, nemogu više trošit živce, trud, volju a i pare uzalud...

Help, please...

Hamm 27.07.2006. 09:28

e daj pliz pogledaju u verestu na kolko ti se vrti cooler od TTa?

jer je nemoguce da ti se temperatura mogla dici s TTom?!

Sa_Stilom 27.07.2006. 09:47

Imas gore sliku, 1300-1400okr/min, što sam vidio da je maximum...

E ljudi, imam priliku zet danas Sonic Tower...
Lik bu zeo mog Typhona za 250kn, a ja bi si zeo Sonic Tower, za kojeg vidim da ga nema u Linksu, hemu miša !!!

A jel vredi kaj da zemem ovaj:
Hladnjak Thermalright 90 Ultra, pasivni, aluminijski, socket AM2/754/940/939
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.030
+
Dodatak za Thermalright XP seriju hladnjaka, omogućuje monitažu na s. 775
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.023

^SuperUnknown^ 27.07.2006. 10:28

Sa Stilom: ja imam skoro istu maticnu i isti proc ko ti i evo meni je proc na idle-u na 43° a u loadu na 50°. Trenutno radi na 3 GHz i 1.1875V. Kad je na 4.13 onda je idle oko 50° a load oko 60°. Sonic je gore, slike imas tu:
http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/dvoglavo_dzubre3

Sa_Stilom 27.07.2006. 10:32

Sad sam ja jako zbunjen... Kako to da Fakin Freezer 7 s manje muke radi isti šit !!! Isto hladi !!! ISTO ak ne i bolje !!!

Na 4GHz drži mi CPU na 56-58C...

Kontaš ti to...
Neznam što da radim više!??!

Kontam da probam s XP90C... ???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13.