![]() |
Otključavanje x1800GTO
Zanima me na koji način i kojim alatima se moze pokusati otključati navedena grafa.
|
Citiraj:
|
Probaj flashat bios,imaš veliku mogućnost da neće raditi :D:D:D
Ako imaš PCI karticu probaj,ništa te ne košta |
ma ne treba mu PCI kartica ak bude flashal sa XL biosom, jedino ak stavi XT bios onda mu bude trebala:D:D:D
|
Ukratko,nećeš uspijeti...Cjevovodi su rezani,tj. namjerno onesposobljeni
@markill:Onda mu bude trebala i nova kartica:D :D |
Čekajte možda i uspije jer ako je marka Gecube ili Sapphire mogao bi ju i otključat sa Sapphireovim X1800XL BIOS-om
|
Te dvije marke ne možeš otključati,nitko još nije.HIS se uvijek otključa,connect 3D se isto znao otključavati,ali više ne.Sad se namjerno "režu" cjevovodi i ne možeš otključati.Samo prvi val grafičkih se mogao otključavati,a ja sam svoju kupio čim je došla u HR i ne može se otključati,a probao sam i modani bios,sve,ali ne može
|
Probaj sa tim Safirovim BVIPOSOM
|
na tim x1800gto karticama cjevovodi su onesposobljeni laser-cutom ili su zakljucani u jezgri?
|
Laser cut nije,ali su u jezgri namjerno onesposobljeni.Ne možeš to biosom riješiti,jer su ovi s xs i na techpowerup forumu sve pokušavali,čak i u hex editoru i ne možeš.Samo se his može još uvijek otključati i poneka connect 3D
|
Najvjerojatnije i jedno i drugo
|
Laser cut nije,jer bi se vjerovatno i vidjelo i netko bi to skužio.Ali jezgre su identične.Još nitko nije siguran šta je...Ali se zato dobro clocka,moja ide na 700/700 :D
|
da je samo laser cut jos bi se moglo nekak otkljucat, spojit kontakte i to...al ovak se mores slikati
|
Citiraj:
na koju foru si izvukao 700 iz GPU-a? koja je to voltaža? |
1.2 mislim,moram pogledat,a default je 1.125.Mema je 2.1,nisam siguran moram pogledat,ali tak nešto.Mark 05 je 8901
|
Pogledajte ovo (single core)- http://img140.imageshack.us/img140/9...o756900hv9.jpg :D
Ili ovo (dual core)- http://img82.imageshack.us/img82/6748/05best6cfbm4.jpg (single core) - http://img133.imageshack.us/img133/9218/101007iwza7.gif Reze sa x1800gto neotključanom sa dignutom voltažom u nebesa ;) - na ovoj grafi se čuda može napraviti - i još jednom napominjem - reze su od neotključanih kartica - I da našao sam jednu foru kod tog otključavanja nekima je palila - najprije se grafa flasha sa nekim praznim biosom (ne pitajte za objašnjenje)...i onda se flasha sa xl biosom... |
Odmah probat tako flashat
|
znaci isplati se ju kupiti samo zbog clockanja vec a kamoli da je otkljucana ako sam dobro shvatio : cheers2
|
Kupi i otključaj
|
Citiraj:
Evo ti stranice za pojašnjenje - http://www.vr-zone.com/?i=3624&s=6 @iveumag - nije baš tako jednostavno - kako si i mogao pročiatati jako se malo grafa može otključati... |
Ono za prazan bios ne pali.Bio je jedan val grafičkih koji je imao isti čip kao xl (sad je izgleda nešto srezano,nemam pojma),čak je i na kartici pisalo xl,samo je bios bio gto.Sad više nema toga,ne može se otključati niti jedna osim his (koji pravi xl kartice,samo stavi gto bios),sapphire x1800gto2 i poneka connect 3D
|
a koliko dođu te koje si upravo naveo
@ra@z3r skuzio sam odmah sta mislis :D |
Nekih 249,99 €,tak sam našao u nekoj stranoj trgovini
|
ma neznam ni sam... samo znam da vranonoga1 prodaje 1900xt za 2500kn
a ovo je sve blizu npr sapphireova je 1850kn... |
Da,ali ta kartica je na akciji(x1900xt),zato...
|
moja grafa je club 3d x1800rx, i pretpostavio sam da se tesko otkljucavaju, probat cu stavit novi bios ako ide dobro ako ne ide vratim stari i onda cu probat dizat taktove i voltazu, kojim alatom je najbolje dizat taktove i voltazu?
ovih dana na grafu ide zalman VF 900cu tako da sa grijanjem nece biti problema. |
ATI tool.Ako ne budeš mogao dizati voltažu,javi mi se.
OT:Kad bi trebao dobit vf900cu?Zanimaju me temp.,jer mislim mijenjati svog cnps7000 :D i stavit vf900 |
evo sad sam probao dizati taktove sa rivom, ali kako je na grafi stock hladnjak nisam se htio zaje.... previse i digao sam gpu na 587 i memu na 1150 i u 3dčmarku05 sam dobio 7116 prije sam imao rez 6569 i temp mi je u idle 53 - 55, a nakon marka je bila 67 stupnjava. kada stigne zalman onda cu probati dignuti taktove i volt do max.
Quake2 - zalman stize utorak ili srijedu tako su mi rekli, kada ga montiram javim temp. |
Citiraj:
|
Pa nema veze glavno da mi to vidimo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |