PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   CMOS na DFI ploci (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42671)

NITROS 11.07.2006. 14:35

CMOS na DFI ploci

Ljudi ja fakat vise nemogu. Nakon puna 2 sata za***************avanja sa cmosom nista nisam postigao. Jucer mi dosla graficka kartica sa servisa sve slozio u komp i radi. I nakon nekog vremena odoh ja u grad i ugasim komp. Kada se vratim upalim komp i cuje se onaj beeeeeeeep. Ajde pogeldam ja na one diode i vidim od cetri diode 3 svijedle. Reset stisnem ponovno nista. Sve istekao ponovo ustekao NISTA, promjenio bateriju NISTA, probao resetirat CMOS NISTA. E sada stvarno vise neznam.

Wolverine 11.07.2006. 14:45

kako pišti?
jel ti se što ispiše na monitoru?

NITROS 11.07.2006. 14:52

Nista se ne ispise. Mislim da i tvoja ploca ima to. Znas kod DFI da kada se upali komp da onda on pregleda dali stabilno radi pa se pocne sve dizati.

One male led diode pokazuju kako taj proces napreduje i od 4 upocetku na trecoj se zaustavi, a moraju biti sve ugasene. Pisti onak dugo i onda stane pa dugo pa stane

faustus 11.07.2006. 14:56

To mi miriše na memu pokušaj je istestirat na nekom drugom kompu

Wolverine 11.07.2006. 14:59

pitam dal ti kaj ispiše jer sam mislio da nije možda ''zaboravila'' bios pa onda pišti onako biip biip biip (brzo) i ispiše ti na monitor da ubaciš sys disketu u A:

ovo kod tebe zvuči ako da je grafa neispravna ili RAM
probaj sve izvadit iz ploče (CPU, RAM, VGA ma sve) i ponovo vratit

ili prvo probaj sa nekom drugom grafom, očisti RAM

NITROS 11.07.2006. 15:04

Citiraj:

Autor Wolverine
pitam dal ti kaj ispiše jer sam mislio da nije možda ''zaboravila'' bios pa onda pišti onako biip biip biip (brzo) i ispiše ti na monitor da ubaciš sys disketu u A:

ovo kod tebe zvuči ako da je grafa neispravna ili RAM
probaj sve izvadit iz ploče (CPU, RAM, VGA ma sve) i ponovo vratit

ili prvo probaj sa nekom drugom grafom, očisti RAM

Znam onda kaj je. GRAFA
Jer sam malo pogledao grafu i vidim da je defektna sva. Izgleda da je vec bila koristena, ali posto je bila u kompu vec dok sam ju kupio nisam to primjetio. Sada kada sam izvadio grafu vidim da nema jednog regulatora napona, i da je ljepilo prolito po cijeloj grafi. Tak da izgleda da je grafa otisla u vijecna lovista. Budem sad od frenda posudio X850XT pa cu probati, ali za ram znam da radi jer su ga u linksu isprobali i rekli da je sve uredu.

Wolverine 11.07.2006. 15:11

svejedno probaj ti i RAM

nego kaj nisi kupio 7900GT

NITROS 11.07.2006. 15:14

Ne kupit cu ju dok dodem iz engleske za 2 tjedna. Kupil sam X2 3800 i VF900.
U linksu cu kupiti ovu memu, ali tek po narudbi, a ipak hocu docekati i primiti grafu da mi se ovo nebi ponovilo. Budem probal i memu, ali fakat nisam nista overclockal, ama bas nista.

NITROS 12.07.2006. 18:40

Evo danas ugradio Athlona 64 X2 +3800 i stavio na grafu VF900 i gle cuda sve normalno radi. Nemogu vjerovati.

BTW. pogledajte pod 3D mark 06 score :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15.