![]() |
Jedno Sis pitanje
Da ne duljim zanima me kako da "ocitam,provjerim" na koliko mi megahertza rade AGP i PCI sabirnice?
Na nForce plocama su lockani al ne znam kako je kod mene stoga se bojim da mi ne rikne grafulja i ostale kartice u PCI utorima. Hvala ! |
Trebalo bi ti pisati u BIOSu
|
Ako ti je sada FSB kao i sighu onda je brzina
PCI: 33+24=57MHz AGP: 66+24=90MHz |
dobro sad si me jos vise zabrinio s tih 90 mhz..
al kako da ogranicim na 66 AGP i 33 PCI samo me to zanima zato sto u biosu mislim da nema te opcije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
AGP: 157/2 = 78.5MHz PCI: 157/4 = 39.25 MHz Nemoj davat informacije kad ne znas... |
taj PCI nema sanse da radi sa tih 57mhz a tek tih 90mhz na AGP, osim ako nemas neke PCI kartice koje mogu da se OCaju preko 50% u sto cisto sumnjam jer tako nesto ne postoji :).
|
hvala ti ozren. al evo.. da vi imate istu ovakvu konfiguraciju i zelite ju ocati, ste bi vi radili na mom mjestu, dokle bi isli sa fsb-om (posto se vjerojatno aagp i pci ne mogu zakljucat) i koliko je "opasno" imati graficku na takvoj frekvi. ja sam stao sa
multiplierom na 11.5 i isao bi ako komp bude stabilan do 12 eventualno 12.5 Sta bi vi na mom mjestu? (ne zelim da mi se sprzi graficka):( :( |
Citiraj:
NIsam znao da se tako računa. Ono što sam ja izračunao sam zaključio iz svog primjera. OC-ao sam komp i onda sam u Sandri pogledao brzinu AGP-a i PCI i tu vrijednos samo mogao dobiti samo na način na koji sam sada izračunao. |
necu sad ulaziti u to kolko trebas OCati procesor, to moras sam skuziti dokle ide a da je sve stabilno.
sto se pak pci/agp kartica tice, nemres skuriti nekaj zato kaj dignes fsb previse... imat ces problema sa stabilnoscu, neke kartice nece raditi i sl, ali skuriti neces nista. prema tome, dizi fsb dokle ide a da sve radi kak treba. Citiraj:
|
Ozren hvala ti puno :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31. |