![]() |
Pomoc u modifikaciji hladnjaka...
Pozdrav, trebam neki dobar hladnjak za NB, a posto mi se nejde u ZG do linksa il tak mislio sam modificirat Thermaltake blueorb...
Znaci, kak maknut ovaj plavi aluminij kaj je na njemu, ako se uopce da.. Jel ce hladit ova hrga bakra, kaj je ispod, ok? http://img54.imageshack.us/img54/234/slika115rm.th.jpg |
Koji NB? Ak je ovaj sa Asusice, ovaj heatsink ti je overkill i samo riskiras da zdrobis jezgru. Pasivac velicine zutog zalmana ti je uvrh glave :)
|
Ak pazi nebu zdrobio jezgru :)
Bolje da je overkill, nego underkill :D Kak mislis postavit to cudo uopče? |
Imam i ja dva ta orba doma. Ali to je teško ko vrag ne budi lud.... Ako će ti ploča ležat onda bi mogao
Mrga dobro hladi dok se ne jako zagrije, jer nema dugačke i tanke rezove da se lako ohladi. |
IMHO preveliko za ploču... one male kukice to ne mogu držati, a pilit to čudo je jedna velika za***************ancija, zato odeš u links/hgspot il šta već i uzmeš si zlatnog/plavog zalmana i mir Božiji iste temp. sa puno manje za***************ancije,a i opasnosti da s***************eš ploču
EDIT: a hebem ti ovo ispravljanje riječi, nesmiješ ni opsovat :D |
Ma da, ovu asusicu... Skinuo sam ono govance, i mislio stavit ceramique,a ono žvaka nejde dole. Ni s hladnjaka ni s chipseta...
Pazio bi da ne zdrobim jezgru, jedino neznam kak bi to pricvrstil... :D Izgleda da je najpametnije do linksa skocit po zalmance, ali onaj malo jaci model... Mislim da oko 60kn kosta... Nego kak da skinem ovu zvaku dole? Probao sam sa svime osim s gumicom... Negjde sam procital da s gumicom ide dole, al se ne osudim da ne sj*bem chipset...:) |
najjednostavnija metoda:
upališ komp vrtiš prime dok se NB dobro ne zagrije, ugasiš komp skineš cooler i žvaku skineš gumicom, nečeš s***************ati NB bez brige, radio sam to 20 puta |
Citiraj:
Da nebi isao probat bez pasifca pa da ode u vjecna lovista... Inaci, nikad nisam imao problema s tim zvakama, ali ova je dobrano zapecena :D |
Thermalright HR-05
Jeste vidili Thermalright HR-05 pasivca za čipset?
Izgleda odlično ,težak je oko 150g ,cijena oko 160kn,a može se na njega staviti i vent. Po testu je na njemu 10°c niža temp. nego sa plavim Zalmanom. Venice 3000,NF4 u loadu(45°c sa Thermalright HR-05,a 55°c sa plavim zalmanom,60°c sa originalnim colerom) U linksu ih trebaju dobiti uskoro,a na stranici od Thermalright-a se mogu nači ploče koje ga podržavaju-uglavnom večina današnjih ploča!!!!!! |
Citiraj:
ili možeš uzeti fen za kosu i dobrano zagrijati žvaku pa onda skidaj |
Citiraj:
|
Citiraj:
@panzer - samo si ti uzmi onog plavog pasivca za 55kn u linksu (http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.094) i miran si |
Ma meni je 40° s ovim pasivnjakom od asusa. Vjerovatno ce bit manje kad maknem ovu zvaku. Thermalright HR-05 je totalni overkill za moju plocu, pa ne grije se tolko, a 160kn nedam za tak nest kaj mi ne treba...
@R@Z3R - Taj cu i kupit ;) |
Ma niti ti se tog ne isplati uzimati, uzmi zutog ili plavog za 20kn i bok...
|
te zvake,paste i slicno mozete skinuti sa thermal remover-om.ima u linksa.
ona tekucina u bijeloj bocici,dode nekih 40-ak kn. meni traje vec godinu dana i jos je ima.kapnes malo,brojis do 50 i samo obrises guz papirom :rolleyes: |
Ja takve stvari perem 96% alkoholom...
S tim perem zapravo sve komonente od prašine, masti od prstju i sl.. Neku pamučnu krpicu malo natopiš i stisneš malo na NB i pričekaš par sekundi i onda samo brišeš.... :) Samo pazi da je 96% (za čišćenje) a ne 70% (medicinski) jer je ostatak istoga voda a to nećeš da ti curi okolo... :D |
Yedwy,bravo,konačno jedna pametna...i ja mislim da je to najlakši način,čak mislim da sam ja kod sebe žvaku skidao sa acetonom i možda malo sa noktom... :)
Citiraj:
|
jel netko skidao stock cooler s dfi infinity nf4? kaj je ispod...ajde mi recite da je žvaka pa da dobijem slom živaca..inace temperatura mi je cca 40C° :)
|
skidao sam ja i ne da je zvaka nego je zapeceni ORBIT
skidao sam to govno jedno 30minuta sa skalpelom.... |
bas krasno :(
ma meni je temperatura 40 :D pa se ne zabrinjavam previse...kad vent prozuji onda cu se brinuti :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |