![]() |
Mobile Pentium 2.66GHz pitanje HITNO!
Evo ovako, u prilici sam dobit ovaj proc, znaci radi se o mobile pentiumu 2.66GHz 533FSB...e sad, zanima me da li to ide na moju ABIT IC7 soc 478. i kakva je razlika u usporedbi sa standardnim desktop procesorom...
evo link, to je ovaj proc... da li da uzmem? http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL77M.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hmmm...To je Northwood mobilac, a ti imaš Preskija koji ide na 4.3 GHz, što nije malo :)
Ja ne bih prelazio na tog, kad bih već uzimao mobilca išao bih na kombinaciju s.479 adapter za s.478 i uzeti onog kojeg je Destroyer uzeo. Jedino idi na njega ako ti je bitno manje grijanje, no ti imaš vodeno ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hmm... i jos jedna mala dvojba sad...da li uzet notvuda 2.4C ili ovog mobilca...norti ide za mozda nekih 450kn... oce li se vidjet ta razlika izmedju 533fsb i 800fsb? ovaj norti nije od Bareta da ne mislite...:cool:
|
Ne zanm što želiš dobiti... bolji Oclock, veći FSB, manje zagrijavanje, uštedit nekaj para na kupnji/prodaji ??
Osobno, na tvom mjestu ne bih ništa mjenjao (teško da bi neki mogao jače natjerat od tvog preskija). Jedino kad bi mi trebao još jedan komp onda bi kupio jednog od ta dva (po povoljnoj cijeni) inače ništa. btw; FSB ti igra veliku ulogu. |
Norty 2.4C je ledenjara od proca, znaci ne grije se puno, a na 3.0GHz ide bez dizanja voltaze.
Prednost pred mobilcem je 800MHz FSB i HT. I nisam ziher da mobilac ima IHS, ako nema, jos postoji mogucnost da se osteti jezgra sa nekom gromadom od hladnjaka... |
Sumnjam da ce ti taj mobilac ici na tu plocu, svojevremeno je jedan poznanik mislio staviti Mobilnog Northwooda na 1.8, ali su mu iz Abita odgovorili da to nece ici. Bas mislim zbog napona, jer ploca (i naponski regulatori) nisu dizajnirani da daju toliko niske voltaze.
|
Procitao sam negdje da svi P4m Northwoodi rade na desktop plocama na 12x100(FSB 400) te da u biti imas Northya 2.4C s mnoziteljem 12.
Mislim da ti ni mobilac nece ici puno bolje od D1 2.4C. |
Evo sad sam na poslu, kad dodjem doma veceras isprobat cu ga... kupio ga, izgleda kao standardni soc478 proc, ima metalonu zastitu i pise ovo na njemu
2.66 GHz/512K/533 SL77M MALAY L333A784 Pa trebao bi na ploci radit a da i radi s povisenim naponom, nema veze...i tako ce bit OC-an a ploca podrzava i 533FSB tako da mislim nebi trebalo bit problema. Odma vadim preskija i stavljam ovoga i vodu na njega pa cemo vidjet. Naravno preski ostaje, ovo ce bit za drugi (ili treci) komp :cool: EDIT@ E da, kolko sam gledao, navodno i ovaj ima HT..vidjet cu kad dodjem mado |
Baš me zanima. Trebao bi ici, ako nista drugo barem bu malo trosil.
|
Citiraj:
|
Hm, sad tek gledam na Intel site-u i pise da je voltaza 1.55V. Vjerojatno ce onda ipak raditi :) I da, ima HT, ak ti to proradi bit ce to dobra kombinacija i vjerujem da se da fino clockati :beer:
|
i jesi isprobao, kako ide??
|
i mene zanima, ajd javi reze kad ga isprobas
|
Evo ovako... mobilac je isao na plocu i sve je savrseno radilo ali.....ne na 2.66GHz vec na 1.6GHz...: stoopid , sabirnica je bila po defaultu na 133x12...u biosu sam dobio voltaže od 1.200-1.575.., ali vratio sam proc i čovjek mi je vratio lovu..svaka pohvala... uglavnom..OC je isao do 2.4GHz i niti MHz dalje...nazalost jedino sto je bilo ok je temp (34°C)..neam pojma zasto je takt snizen....to se obicno dogadja recimo kad na plocu s 533FSB stavis proc od 800FSB ali ovdje mi nije jasno...steta... sta mislite sta se dogodilo?: stoopid : stoopid : stoopid
|
jesi stavio najnoviji bios?
|
Citiraj:
|
koju si mu voltažu dao? si probao sa 1.575v?
|
Dogodilo ti se to da ti je mnozitelj sa 20 opao na 12 :) Jesi probao dic mnozitelj? A sto se tice OC-a, bas da nije mogao ici preko 2.4 GHz cudno mi je to, ako je proc 2,66 :confused:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Problem je i u tome sto chipset i875 ne radi sa procevima koji imaju fsb400 ,koliko ja znam. |
pa ovaj proc ima 533 fsb
vjerovatno ga je bios krivo prepoznao i spustio mu množitelj, inače bi ljepo zvučalo 200x20=4ghz |
pa ovaj proc ima 533 fsb
vjerovatno ga je bios krivo prepoznao i spustio mu množitelj, inače bi ljepo zvučalo 200x20=4ghz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:33. |