![]() |
Hard disk
kupio sam novi HD WD800JB 80 Gb i stavio ga skupa sa starim od 40 Gb
sve je ok poslozeno jer bios mi ga uredno ocitava kao i windowsi u device manageru no problem je sto u my computeru nema D drivea ocitava mi samo stari disk.... u cemu je problem? novog kao da i nema, kako da se stvori D drive? |
desna tipka na my computer -> pa na manage -> pa klikneš na storage -> disk management -> na slici vidjet češ 2 hard-disk koji nije formatiran -> desna tipka na tu kao traku (hard disk) -> format
|
Valjda će prvo napravit particije pa onda formatirat. :D
|
Citiraj:
da nemoj to slučajno zaboravit, mom frendu (na nekom servisu) nisu kreirali particije pa se čudom čudil kak mu je ''nestalo'' 160 GB harda ali nestalo je i 400 kn:D |
Citiraj:
|
sve 5
zahvaljujem hard radi i evo vec sam ga nakrcao svi m i svacime nego opet komp me ***************e.... kad se komp dize vidim da jedna sabirnica di mi je master hard disk, ta radi na ata 100, a druga, tamo su mi novi disk i przilica to radi na ata 33, kako namjestiti na ata 100 standard? maticna mi je asusova a7n8x, u uputama pise da obje sabirnice podrzavaju i ata 133
|
...na kakvom su kabelu disk i prža?......stavi 80-pinski......
|
To je OK, ne brini se ništa. ;)
|
e to mi zapravo i javlja dok se boota komp
"secondary IDE channel no 80 conductor cable" sto to kao ima u svakom ducancicu? ljudi zahvaljujem! |
to je isti kabel (atha 100 :D) kao na kojem ti je i hard spojen (ide 1) ako koristis dvd przu moras jos jedan takav nabaviti,imas ga sigurno u svakom pc shopu
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:49. |