![]() |
Što sve koči mašinu ???
Svi koji imalo čitaju ovaj forum već znaju da sam prvo kupio krivi 2000+ koji se da OCati do 1900. Zatim svi znaju da sam kupio 2100+ Tbred B, koji se da clockati do 2200 ("stabilno"-kakti).
I kako ne bi ja samo kukao kako nemogu OC-ati svoj komp. pišem ovaj thread kako bi svima koji to rade pomogli. Pošto na Overclock utječu mnogi faktori, kao što su multiplikatori, brzina FSB-a, memorije i ..., čak i PCI ..., temperatura i ... Ovo je kak ti uvod, to znam :) No neznam što najčešće od PCI i sl. koči!?!? Kako da provjerim da li su mi performanse kompa. smanjene nekim trečim faktorom ako ne FSB-om, procom i memorijom ? Hvala. |
Re: Što sve koči mašinu ???
Citiraj:
|
pa sve zavisi koliki ti je divider za taj PCI. Sto veci to bolje, jer ces moci bolje OCvati.
|
Nisi napisao, ali dosta je vazno imati i kvalitetno napajanje.
|
Pa piše ti u Signaturu cijela konfiguracija, to je baš zato da nemoram stalno sve pisati.
Napajanje je super. Ma neznam... Jednostavno mislim da ga nešto koči, mislim da je grafička, a očito da nije... Hm.. Dignu se Windowsi na 2200 no zblokira se... |
mislim da je kod tebe stvar u maticnoj
da smirim strasti ljubitelja epoxa nenapadam model ni firmu vec njegov komad HWa..... vjerovatno te zapala neka sjebana jer sanse da dva puta dobijes CPU koji se neda clockati i to iz serije na OC procesora su cca ko da dobijes na bingu (ne, ne lotu) s obzirom na lockan agp i pci nista od toga nemoze biti...zapravo "nemoze" da se ogradim:) odi kod nekog frenda, pokradi njegove komponente i recimo 1700+ tbb i vidi...ako neide rijesi se ploce |
evo donesi taj proc kod mene - bas bi ga testiro :D - mos odma i ram donesti lol, a gle i graficku
|
Rulac?!? jel može??
ajde please, donesem ti ja sve... I drivere i sve .. Proc, memoriju i Grafulju ... Ajde samo me spasi ... |
Ček,ček ... nemožeš doseći kaj ...
2.200 Mhz ??? Daj samo plz reci: FSB - ?? množitelj - ?? Vcore - ?? V mem - ?? Jerbo kod mene da proc radi ovako je Vcore= 1.9 Obzirom da Epox ide do 2.2 V, to i nije neka frka :beer: |
Citiraj:
Da ali Kova ima volcano a ne vodeno kao mi!:( :D |
Citiraj:
Po svoj prilici tu je cijeli problem :rolleyes: Na 2.2 ghz - treba i neka strujica, ala 1.725 V npr. Kad se sve to baci na nejaki Volcano :fuming: Ako imaš kinte, a nemaš volje ( da ne koristim grublji izraz :rolleyes: ) za vodeno uzmi Alphu 8045 C, vrlo dobar cOOler ... :beer: |
Dečki barem bi se hladan mogao dići iznad??
A i drugim tipovima na zrak je išao i do 2300 ... TJ. zar na 50°C nije dovoljno!? mislim temp. mi ne poraste kada ga clockam, tj. niti ne stigne doći do 60°C... A inače po stoti puta.. FSB: 195-200 (MAX) Muliplikator: 24 (MAX) vcore: 1,80 V vdimm: 2,90 V |
kova javi mi se na mail
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:56. |