![]() |
Koji utor?
Na maticnoj iz siga kad sam je kupio stick od 512mb A-data nije htio raditi na prvom utoru za ram na ploci. Idu crni, crni, plavi, plavi utor. Radila je na drugom utoru i to jako dobro. Novi stick od 1gb ST mi radi na prvom utoru, al na max DDR480 2.8v. Kad ga stavim na DDR500 odje mi u win i nece odvrtit SuperPI, jer pkaze neku gresku odmah na startu, a i memetest javlja neke greske.
Dal je moguce da bi ovaj 1gb ST radio bolje na drugom utoru za ram, mislim na DDR500 2.8v? |
moguce je, al niko ti to sa sigurnoscu nemoze rec, najbolje ti je da probas
|
vrlo je moguce...a promijeni i bios...pogledaj koji se najbolje slaze s tvojom memom...
|
Nasao sam najnoviji BIOS na dfi stranici, a dal ima gdje moddani bios za dfi ultra infinity?
Kada udem u dos, trebam napisati "awdflash imebiosa.bin"? (preko diskete) EDIT: Nasao sam neke na Dfi-Street, al neki imaju problema sa moddanim biosima, pa cu staviti original sa dfi.com |
Ne znam za DFI, al na mojoj ASRockici se mema najbolje kloka u prvom slotu do procesora i sve manje prema zadnjem...
|
Citiraj:
|
Cini se da si upravu. Sad sam probao na drugom slotu na DDR500 i udje mi u win ali baci BSOD, a prije nije. Ostavit cu ram na prvom slotu i kako bude.
|
nemoguće (ili gotovo nemoguće) da ti u 1. slotu mema radi na 500, a u 2. nece...:smoke:
testiraj ti radije 32mb super pi pa ako prođe, onda još malo prime95 (3.test) |
Jej, jbiga, krivo sam objasnio. Prije mi je usla u win, nije bacila bsod, al je srala u SuperPi, nije ga htio pokrenuti zbog neke greske. Tako da i u prvom slotu i u drugom slotu SuperTalent mi najvise radi na DDR480, sto znaci da mi je svejedno koji slot stavim.
Samo me muci zasto mi stari A-data nije htio raditi u prvom slotu, pistalo je. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:09. |