![]() |
duron vs sempron
zanima duron 1.8 vs sempron 2200+
Sepmpron je bolji jel tako ? (stabilniji je i ne grije se toliko)? ha?: stoopid |
Duron 1800MHz (133*13,5) ima sabirnicu 266, 64kb L2 cachea, voltaža je 1.50V, Applebred jezgra.
Sempron 2200+ radi na 1500MHz (166*9) ima sabirnicu 333, 256kb L2 cachea, voltaža je 1,65V, Thoroughbred B jezgra. Ugl Sempron je bolji. :) Ovo sad nisam te baš skužio što si htio reč sa time stabilniji jer svaki proc mora radit stabilno na defaultu. |
Meni se cini da je voltaza na sempronu 1.6 v
Semproni ispod 2500+ su losiji oceri, a mislim da di duron mogao lako preko2.2 ghz : goood : A sad dali su Semproni stabilniji i manje se griju i nije bas istina : stoopid |
ma nist nisam mislio ..... sam sam bubao
ok bolji sempron : goood : |
a neznam...možda po testovima...al u stvarnom radu nekako mi duron lakše diše...
|
Ma daj, sempron ima novije instrukcije od starog durona. Rezultati čitanja i zapisivanja i latencije memorije su drastično bolji!
|
Citiraj:
Da se mene pita išao bi na Semprona.. Ako oduzmeš max overclock Semp ima 4 puta više L2 cachea a to nije za bacit.. |
Citiraj:
Semp za socket A ima samo vise cachea i veci fsb |
I jezgru koja se nešto manje grije od Duronove...
|
Citiraj:
|
@PointDexter
Semp ima SSE a Duron nema. Ja sam svog Sempa natjerao na FSB 213 sa 1,7V Mislim da bi na 200 radio čak i na def naponu tako da vi sa memom radio sihrono i imao bi 1800MHz isto kao na Duronu. @Bubba Kako je cache beznačajan?:confused: |
Aj ti meni lijepo, onako ko čovjeku objasni koji to Duron nema SSE?
Duron "Applebred" (Model 8, 130 nm) L1-Cache: 64 + 64 KiB (Data + Instructions) L2-Cache: 64 KiB, fullspeed MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE Socket A (EV6) Front side bus: 133 MHz (FSB 266) VCore: 1.50 V First release: August 21, 2003 Clock rate: 1400, 1600, 1800 MHz |
|
Svi athloni od t-birda iznad 1Ghz imaju sse
Ja se fino zeznuo kada sam nabavio polovnog t-birda 900mhz :) |
Citiraj:
Neka me netko ispravi ako nisam u pravu u vezi toga sse : bonker2 |
Ja sam taj popis gledao a ako piše na AMDovoj stranici drugačije onda tom's sucks...
|
Citiraj:
Istina razlika između 256kb i 512kb je uistinu beznačajna (a između 512 i 1024 još više) ali između 64kb i 265kb baš i nije... To se vidi po rezultatima koje ti procevi postižu u npr igrama... Jer je očito da 64kb (pa čak ponekad i 128kb) jednostavno nije dosta da vrti noviji kod kako treba a 256kb je izgleda taman dovoljno... To što je cache (nešto)manje utjecajan nego na Netbust baziranim procevima ipak ne znači da je bezznačajan, ni približno... Uostalom to se da zaključiti i po AMD-ovim odlukama što da proizvode i dalje a što da zaustave... |
intel ima vecu dobit od cachea jer ima 256 bitnu vezu sa ostatkom proca, a AMD samo 64 :(
|
imao i durona 1800 i semprona 2200 i bartona u stvarnom radu razlike zanemarive i duron se dobro klokao fsb 166 tako da ti je to isto
|
Moj bivši Semp 2200+ je išao na FSB 200 na def voltaži..
|
Kratki osvrt:
Spitfire - nema SSE Morgan - ima SSE Applebred - ima SSE Athlon (Thunderbird) - nema SSE Athlon (Palomino) - ima SSE itd... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:52. |