![]() |
Zalman 7000b alcu ili cu?
Planiram uzet cooler zalman 7000 b al cu ili cu. Sad me zanima koliko je bolji cisti bakreni nasprem aluminij-bakar? Drugim rijecima jel se isplati uzimat cisti bakar i koliko bi dobia na snizavanju temperature procesora?
|
razlika je od 1 do 3 celzijevca između cu i alcu verzije
|
Samo ti uzmi jeftiniji al-cu...razlike gotovo da i neces osjetiti....
|
Isti K, glas za AL-CU zbog težine.
|
To sam pita zato sta mislim svog athlona malo clocknit, sad radi na 2000 mhz (200mhz x 10) iliti 2400+. Uopce bili ga moga clocknit? Jezgra mi je "thoroughbred-b" i ima otkljucan mnozitelj.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo uzeja sam Zalmana 7000B-cu led jer nije bilo alcu, cooler je je.ena grdosija, ladi ko lud, ali je.eni procesor nece vise od 2.1GHz : baad :
Sta je najtragicnije to je samo 100MHz vise od defaulta. Evo mu http://www.cheesebuerger.de/images/s...boese/c016.gif |
Citiraj:
Naravno govorim o stabilnom klok/napon omjeru... :) Citiraj:
Razmisi malo o toj opciji ako ti je otključan proc... A ako nije - smola... do 1.75 tj. 1.8V za tvoj si na sigurnom terenu i slobodno diži napon... |
Tvornicki mi je ja mislim 15x133, sad ga drzim na 10x200. Proba sam ja i sa 1.85V naponom na 11x200 (2200 Mhz) i opet nista, tj. testira sam ga s tim u "prime 95" i nakon po ure mi izbaci gresku! Zasto? : hitthewa
|
Citiraj:
Čuo sam od raje da imaju doma 1800+ koji idu na stocku na 2100 a na 2200 na 1.7V ali to nism osobno vidio, mada im nemam razloga ne vjerovati... Je** ga variraju primjerci iako neznam zašto te Prime muči nemora nužno biti da će ti se u normalnom radu smrzavati ako pada Prime... Nije je*** prime alfa i omega i sigurno nećeš na kompu vrtit prime nego igre ili nešto drugo... :D |
A ***************i ga moj 2400 je iso do 2,2 na defoult voltaži. Ovisi kakve si sreće.
|
Sve to stoji, a je.iga nije to to kad je nestabilan. : baad :
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |