![]() |
wlan pitanje
evo ovak spojio sam se sa susjedom preko t-comovog wlan siemens gigaset 108 i signal je ono super al mi nije jasno zašto transmission rate varira od 12mbps pa do 2mbps?Inače kod kuće kad se spojim na svoj ruter onda mi bude 54mbps i sve normalno radi a ovak sa susjedom mi je puno sporije.Razlog zašt smo se susjed i ja spojili je flat rate pa ono da ne bi bilo...:)
Dakle jel se može nekak ubrzat transmission rate?Probao sam mjenjat transmission mode(super G,mixed mode,802.11g,802.11b)al nema nekog pomaka... |
stavi na b mod karticu i router u b mod. signal ce ti biti stabilniji i trebalo bi konstatno biti 11mbit veza...
a zasto varira transmission rate? zato jer kartica ima dobru antenu, a router je medju boljima u svijetu... |
evo ovak uspio sam se spojit i sa svojim kompom i laptopom na 54mbps,al mi ovo sad nije jasno:dakle ista wlan kartica i kad idem mjerit kojom brzinom radi na laptopu bude preko 350kbps a na mom kompu bude 120kbps(što se i osjeti) al stvar je u tome da ono dakle otpojim na laptopu stavim na svoj komp bude tak sporo,a ak opet spojim na laptop bude puno brže.Na oba je service pack2,jel zna netko rješenje?
|
a je li ti ista jacina i kvaliteta signala na oba kompa?
|
ma sve isto
|
si probao s ovime?
http://img140.imageshack.us/img140/7555/trb5xv.jpg meni je to poboljšalo signal kad s lapom odem u prizemlje a router na 2. katu kuće |
to ti je samo za 108mbit vezu (i to ako kartica podrzava)...znaci ako imas dobar signal, to ukljucis, a ako imas los, postane jos losiji i cesce puca veza...
ali Lihto, ovo mi stvarno nije jasno... |
Jesi probao reinstalirat drivere ili stavit najnovije? Jesi testirao samo u Firefoxu ili i u ostalim browserima?
|
probao reistalirat,testirano u firefoxu
|
Skini onda nove i probaj u IE-u.
|
probao i dalje ništ....
|
A reci ti nama kolko ste ti i susjed udaljeni i kolko prepreka ima izmedju vas i sto tocno (zidovi...) i sta susjed ima od opreme?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:37. |