PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   moj problem.. se nije priveo kraju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42053)

mat 30.06.2006. 14:38

moj problem.. se nije priveo kraju

vec je bilo neznam ni sam koliko tema o ovome pa necu stavljati tuznjice i dramatizirati previse nego evo ukratko da vam sve bude jasno, pa ako netko ima ideju... nista nije clockano nikad

P4 630 BOX
Abit NI8 SLI GR/ Asus P5LD2 SE
2*512 Mb DDR2 Kingmax @ 533 MHz
Saphire Radeon ATI X1300 512 + Zalman VF700(PCI-Ex)/ NVIDIA Gforce2 32Mb (PCI)
Maxtor S-ATA 2 160 Gb (system/boot) / Samsung S-ATA 2 160 Gb / Seagate S-ATA 2 250 Gb / Seagate P-ATA 80 Gb
Samsung CD/RW
LG DVD RAM DL13 (flash sa DL12)
Coolermaster 430W Super silent / Frontier 400W (došlo s kučištem)
hladenje: 1*80mm IN, 1*120mm OUT

znaci sve sto je napisano u 2 razlicite varijante je tako i isprobano. graficka, plocu sam promjenio cak, napajanje... ovo ostalo je tako kako pise

prvo je jedan servis, servis ducana u kojem sam kupio nove komponente "otklonio gresku". javila se ponovno nedugo zatim, no malo. pa sve ucestalije. servis je slozio konfiguraciju i izdao ju kao ispravnu. kada je postalo nesnošljivo bio sam uvjeren da je graficka problem. odnio sam ju no ispalo je da je grafa ok. tada sam platio pola radnog sata servisa (servis ducana u kojem je sve kupljeno btw) i jos stavio zalmana na grafu. (oni su ga montirali). problem je na kratko nestao, no opet se pojavio. nakon toga sam bio uvjeren da je problem u ploci. odfurao sam cijeli komp u drugi ducan u kojem sam ubo abiticu no oni su mi ga vratili: "racunalo radi potpuno normalno, samo nesmiju PCI i PCI-Ex grafa bit ubodene u isto vrijeme (nikada nisu ni bile a problem je bio jednak u oba slucaja, s obje kartice). racunalo je opet radilo ok no nakon par dana problem se opet javio, u nesnosljivim razmjerima. promjenio sam plocu, problem je ostao isti. promjenio sam napajanje, problem je ostao isti. resetirao sam BIOS, nista.

a koji je problem? cim upalim komp na crnoj boji je sve puno nekih crvenih tockica, na bijeloj plavkastih. nekada toga nema, nekada ima. poslje boot screena se nekada monitor jednostavno zgasi. nekada se bootanje zavrsi (cujem po wellcome soundu), nekada ne. nekada se resetira sam. nekad ude u win i poslje bootanja startup programa, ugasi se monitor. nekada se zblokira, nekada ne (znam jer stisnem power button i nekad od na shut down a ako se zblokirao onda ne). nekada normalno radim samo sto se te tockice pojavljuju. a nekad (rijetko) nema uopce nicega. ista stvar je i u safe mode-u (s crvenim i ostalim tockicama). tockice nekada trepere, nekad samo stoje. rado bih vam dao vizualno predocenje ali screenshot dakakko ne primi tockice...

memtest se vrtio nekih 5 sati bez errora.
sto da radim? oba servisa tvrde da racunalo radi najnormalnije, a ne radi! sto napraviti? :(

mat 30.06.2006. 15:53

nitko nezna sto bi to moglo biti?
zadnje sto mi pada na pamet je ovaj maxtor na kojem su Win. on je od pocetka, ostali hardovi su se mjenjali jedan s drugim

mat 30.06.2006. 15:55

btw, maloprije je nakon nekih 10 minuta rada ugasio monitor tj. vga izlaz je umukno. inace ga uvijek probam prvo normalno, onda prisilno ugasit. sad nisam jer preko LAN-a se kopira nekih 50 giga na drugi komp. pisem to jer kopiranje nije stalo, hocu reci WIN najnormalnije ocito rade i on opce ne kuzi da postoji neka greska, sve je kao "ok" ali nema grafickog izlaza

WraGG 30.06.2006. 16:46

A monitor? Meni je jedan 793DF pravio identične probleme.

igic2005 30.06.2006. 19:21

Može biti monitor WraGG je u pravu a može biti i bios,probaj flashati bios s zadnjim updateovima pa vidi hoće raditi,ali ni hard ti nije baš bajan...

terminator 30.06.2006. 19:28

ne ne, nije monitor... imam (imao) sam isti problem ko ti.
meni se to dogodilo isto nakon boot screena, kad je bila grafa clockana.
spustio clock (a velki je :D:D:D) i sve ok
zna se samo od sebe pojavit i isto tako odklonit...
a moguće je i sa hardom, makar ne vjerujem.
a pošto kod tebe nije ništa clockano..

Crais 01.07.2006. 01:15

Memorija može prolaziti memtest i 'ne voliti' se s pločom.
Možda je proc ubananiran...? Iako sumnjam. Problem je stvarno čudan, a kad bi morao bubnuti šta je onako odokativno, reko bi da je memorija. A vidim da nisi probavao drugu tako da...probaj ako možeš.
Jesi probao sve ištekati osim memorije i grafe (i proca...) i upaliti?

mat 02.07.2006. 15:02

neznam sto da kazem osim da otkad je zahladilo, problem je puno blazi (citaj mogu normalno radit na racunalu)

monitor sam takoder probao drugi i isti problem je bio. tako da neznam da je u monitoru problem.
ako se opet javi kad se sunce vrati pokusati cu smanjiti pci-ex clock, ak to ne pomogne ghostat cu boot (system) particiju na drugi disk i vidjet jel mozda u disku problem.

Mortal 02.07.2006. 17:13

I ja sam imao (imam) slične probleme. I samo zbog toga najradije bi prodao sve i kupio sck.478 sa nekim 2.4 pemtijumčićem i gotovo.

Ponekad se smrzne na butanju u novo instalirane windoze i više nikad neće dalje do sljedeće instalacije windoza,

Ali čak ja pucam da to nema veze sa komponentama, ja mislim da nas HEp za***************ava sa variranjem struje ili nešto takvo. Previše čudnih stvari sam vidio na sck.939...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45.