![]() |
Presao sam sa P4 na AMD
zamijenio sam svoj P4 530 3.0 preskot ya aemdeja iz siga i plocu staru za ovu iz siga, gledajuci ovak nista se ne kuzi, ali testirajuci memu u everestu, pala mi je brzina, a i 3d cmark 05 je pao sa kakvih 800 bodova..
why why why... |
530 je 775 ili 478? probaj malo OCat 3500+, to je venice ili??? & memu pa onda odvrti 3dMARK ili memu everestom! imao sam i sam 3.0 northwooda i mogu rec da je prelaz na konfu iz siga velika stvar tako da mi nije jasno zasto imas pad performansi.
|
imao sam 775 i sad je vince u igri..
mislio sam da bec clockanja nebi trebalo biti takve razlike.. |
pa i nebi, ustvari trebalo bi biti velike razlike ali prema boljemu... jer tvoj 3.0 presky na 3500+ ti je isto kao i moj 3.0 northwood na 3000+ a ja sam dobio 40-50% bolje performanse, i ono je OK ali ovo je bolje :D
|
Ja bas ne vjerujem da se razlike izmedju Northy-a @ 3.0 i Vinceka @ 3000+ mogu mjeriti u 40-50%... mozda u NEKIM igrama, ali u svakodnevnom radu i nekakvim ne-zabavnjackim procesorski zahtjevnim stvarima sumnjam :) Ja sam imao Northwooda 2.8C, sad sam slozio jednu Vincek 3000+ konfu i bome rad na Northy-u mi je bio kudikamo ugodniji, pogotovo kad bi ga se nabrijalo na 3.5 GHz :) Naravno to je do HT-a, AMD se jednostavno gusi pri multitaskingu :) No za igre rula :)
|
Slažem se sa Supernepoznatim...Gledam neke stvari koje bi San Diega bacile u 10 sekundi katatonije, Presler samo zijevne i hoće još... Dual core/HT je zakon.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
hehe, i to jos kad radi na 4.2GHz : nuts : |
Imam novi sanak...'bemti da mi je DC Presler, Raid 0 i 2 gige rama...
|
Iskreno, osjete se razlike, ali nije to nikakva drama. Najviše se osjeti kod multitaskinga da komp lakše "diše".
|
Eto ,ja presao prije par mjeseci s AMD-a na INTEL i to s478 Abit ic7 ,3.0E i giga utt-a na dual channelu i bome se u radu osjeti. Multitasking rdai puno bolje a i to je ono nas svih najvise zanima ne? Radit par stvari istovremeno,recimo ,przis,radis u officeu i konvertiras recimo video snimak s kamere u DVD format. A i u igrama se ne ponasa loshe. Ne toliko losije kako se prica. Malo su slabije performanse od AMD-a ali ne bas toliko slabije.
|
Bruno, drzis ga na defaultu ili? :) Clockaj to malo, ta ploca i proc vriste za overclockom :D
|
iskreno kada ovakve stvari pročitam se sjetim zašto sam uvijek mislio da je intel bolji,ali problem je kaj ne mogu na novu konfu prijeći skroz i treba mi nešto ko uli čipset,da li možda postoji tako nešto za intel(AGP+PCE,ali pravi ne nakalemljena čuda)????
|
A kad sam ja rekao intel rula ste me pljuvali :D
Nikad necu zaboravit kad je sky dosao kod mene i vidio HT na northwoodu :D . Znao sam da ce doc na dark side (we have cookies :) ) . Al razlika izmedju nortija i preslera, iskreno, skoro pa i ne vidim.... Benchmarci, naravno, ukazuju drugo :) |
Znao sam da ce netko zapoceti Intel vs. AMD :) Meni je glupo reci "Intel rula" ili "AMD rula", oboje rulaju svaki na svoj nacin :) No meni osobno Intel rula malo vise, zato i jesam na njemu, posebno worshippam pristupacni dual-core ;)
|
Citiraj:
pu sunce ti tvoje, na mojoj grbači si našao uživati :D da sma znao da će ti donet toliko zadovoljstvo skuplje bi ga cijenio :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ajde de...hmm hebem li vam sunce što ćete vi kad ja umrem :D
ako ne pređe 4Ghz smatrat ću to osobnom uvredom:smoke: Citiraj:
|
E imam pitanje.Skuzil sam da su inteli ono sad prosjecno 2.8,3.0,3.2ghz,a amd-i npr amd athlon 4200+ ima 2.4ghz.Ima koji amd od 3.0ghz??Prema cijeni tog amd-a moze li on pruzit vecu kvalitetu od pentiuma 3.2???
|
Ne kužim pitanje. Kakvu kvalitetu, kakvo clock per clock uspoređivanje? Jesi li previše gledao Intelov marketing otprije godinu-dvije? Malo prouči P-Ratinge AMD proceva.
Nego, najbrži službeno AMDovi su FX57 (single core) i FX62 (dual core) koji rade na 2.8 GHz. Da li misliš da su ti procevi slabiji od 3.2 GHz P4? |
Citiraj:
|
eto bas sam danas probo sastavit staru konfu...
znaci preskija 3.0 bez clocka sve ostalo isto ploca p5gd1 radi mi 3,5k 3dmarka o5 dok amd clocknut na 2,4 i mema na 427, ak se ne varam napravi 2,95 sve si brijem da si ostavim staru komfu.. |
nemoguće da ti je tolika razlika.. jer 3dmark ne ovisi toliko o procesoru
inače meni je skočio score za 100 bodova kada sam prešao sa P4 3.0 na A64 |
Citiraj:
Dabogad ti bio u mojoj kozi i cuo solarne baklje :D Tak i tak odma gore ide drugi vent :D |
Ma ja stvarno ne znam o čemu vi pričate ... ja sam na AMD-u i nemam nikakvih problema s multitaskingom :D
|
intel zakon
|
Primjeti da sam namjerno rekao da SD ima tih problema i da je dual core/HT zakon... ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:55. |