![]() |
Opty preko e-bay-a ??
Naime, jel tko naručivao proc preko E-Bay-a? Plaća li se neka carina?
Našao sam si Opterona 165 Dual Core za 1915kn (uračunata poštarina). Isplativo? Također Opterona 144 za 877kn (uključena poštarina). |
Hm, ja sam našao puno novih komponenti na ebayu(de ili at) koje su daleko jefitnije nego ovdje nove. Pa bi me isto zanimalo kako ide to preko granice, u slučaju da se poštom šalje?
|
placa se postarina i carina, jedino ako nemas nekoga iz te zemlje odakle se to prodaje da ti prosverca...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I spremnike za gorivo itd. ima ideja
|
Poštarina ti odmah piše na e-bay-u..mene carina zanima..
|
IMHO to se ne isplati na carini će te oderat ko živinu...
: nono : Na kraju će te doći i skuplje nego da si tu kupio, a da ne spominjemo eventualne probleme s garancijom... :( |
Cuo sam nesto da postoji varijanta da ti posiljaoc sa ebay-a oznaci posiljku kao poklon i da se u tom slucaju ne placa carina. Isto sam cuo i da se na informaticku robu ne placa carina. Sad, sto je istina od svega toga, nemam pojma, trebalo bi se raspitati detaljnije... i ne kuzim, kakve veze ima ovaj thread sa Overclockingom ?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa mogu naplatit pdv..i to je to..opet jeftinije.. |
Citiraj:
No opet ponavljam, ima li netko tko se kuži u to i tko je takvo nešto radio, pa da pojasni princip? |
Nekako ne vjerujem u e-bay.
Vidio sam Skyline-a R34 za 300$ Nakon toga više ne gledam e bay |
Vjeruj ti šta god hoćeš, ali meni bratić živi u Austriji i imao je preko 30-ak trgovanja na ebay-u, i nikad do sada nije imao nikakvih problema. Kupio je jedan vrhunski fotoaparat (Canon EOS-30D) za oko 3000kn (staro 2-3 mjeseca), kupio je Macintosha G5 za 12000kn, kupio je još puno drugih stvari i nikad nije imao problema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18. |