![]() |
Matična ploča Asus A8N-e(Podizanje napona)
Evo ovako pokušavam podignuti napon za procesor ( + 3200 v-core) i u biosu mi pise da je najvise sto mogu dignuti na mizernih 1.550.(napajanje 550 w) e sad dali je to do maticne ploce ne znam jer sam otkljucao sve sto se treba iz*****ao sve sto se moglo i neide dalje od toga. A da je do procesora cisto sumnjam jer sam vidio na sajtu likove sto dižu napon i do 1.8 sa identicnim procesorom, pa molim za savjet da minjam to g***no od maticne ili postoji nesto sto bi moglo omoguciti to???
|
jel imas najnoviji bios?? ako nemas, stavi ga i onda probaj
|
nista od toga sad sam proba napon jednostavno stoji na limitu 1.550 mislim maticna nije toliko losa pa me cudi zasto nece
|
stavio si najnoviji bios i jos uvijek imas 1.550V Vcore??
to mi je malo cudno....pa moja maticna daje do 1.750V.... |
da to je i meni cudno jer koliko znam moja maticna bi trbala biti bolja pa mi nista nije jasno možes li mi reci sto si radia možda sam nesto krivo radia mada cisto sumnjam ali eto :D e i da zamalo sam zaboravia to si radia u asus update jeli tako( sto se biosa tice ) -glupo pitanje ali eto : )
|
I ja imam A8N-E i probao sam sve BIOS-e dosad i 1.55V je najviše
|
I ja isto imam tu ploču i isto je limit 1.55V. Nisam tražio po netu drugi BIOS (jedino riješenje, moddani bios koji dopušta veće voltaže), ali ti slobodno pokušaj :)
|
Se može nekako napravit svoj modani BIOS
|
Citiraj:
Naravno da može ali to je rizično ako nemaš programator i(li) dual bios ploču i iskustva sa sličnim stvarima... Ako nemožeš naći neki modani bios bolje ti je da se okaniš toga... :cool: Osim toga nisam baš siguran da je uopće smisleno ići iznad 1.55V sa A64...: nono : |
a cuj, jos ako ploca malo undervolta, onda je smislieno, pogotovo ako vodeno imas...steta, inace dobra ploca...
da, ja sam isto sa Asus Update-om radio, ali to nema nikakve veze... |
Citiraj:
|
Ja imam DFI Lan Party Ultra-D i nije mi potreban napon nego samo pitam radoznao sam
|
hvala ljudi ma predpostavljao sam da je do maticne a sto se tice athlona 64 " miki" njega ljudi i na 1.8 stavljaju ako imaju vodeno ili nesto slicno tako da :) ....
|
1.8V je previse za njega....treba ici max do 1.65-1.7 i to za testiranja i bencheve, ne 24/7...
|
Citiraj:
Nakon toga su srali pa koji je k*** ovom AMD-u da nakon 6mj na +25% napona crkne... Koji shit od proceva smo dobili... A na forumima su nam rekli da ide bez frke na 2V... :D |
LOL
Citiraj:
hehe dobro je to znati ali znamda se uz pravo vodeno može postici neki limit od 1.8 ako imas vodeno i u napajanju... ali to je za mene pre j***en rizik jer su skupi procesori a para se nema :clap: tako da bi mi bilo najbolje kubit abit-a ili dfi lp stavit ga maksimum na 1.7 dobiti neko zlatnu sredinu i to bi bilo to eto fala ljudi na pomoci :D ( moja maticna je g***no I je***es Isus ploce): Machineg |
ne mozes samo tako generalizirat situaciju zbog jedne ploce...na 1.7V drzat A64 24/7 je smrt za njega...uostalom, nema ni smisla...1.6V max za stalno....a vise ti ni ne treba, ako ide 1.6V do neke granice, ni sa 1.7 ni sa 2V nece puno vise ici...
tako da je 1.55V cisto dovoljno za veliku vecinu korisnika... i kakve veze sad ima vodeno na napajanju sa naponom procesora ?!?! po meni je asus najbolji poslije dfi i abita-a... a ako si tako zadrti ocer, kupi dfi i stavi mu 1.8V i veseli se dok mozes... |
Ispravak
Citiraj:
a sto se Asus ploce tice užasna je za ove novce i klasu u kojoj pripada mnoge se bolje može proci s drugim plocama nažalost ja sam brzao i nisam gledao to mi je skola. |
Citiraj:
Općeniti je stav da iznad određene vrijednosti napona nije (samo) temperatura ono što je presudno u oštećenjima... Sad neznam za konkretan slučaj Venice-a kako će to podnosit ili neće na 1.7V ali oni koju rade takve "ulra OC testove" uglavnom proceve tako nabrijane imaju tjedan-dva ili max mjesec dana u stroju, a za dugotrajniji rad je to jako sumnjivo... Thats all I am saying... :) I bez obzira na garanciju i sve ostalo ipak nema smisla uništavati komponente a osim toga može neko kupiti proc i bez garancije ili ju izgubit ili nešto sl pa se zasrati za 700-800kn a to baš i nije zabavno... :cool: pa da nebi poslje bilo...: hitthewa |
Citiraj:
nema veze napajanje...ako imas posteno i dovoljno jako napajanje, ne treba njemu nikakvo vodeno hladjenje...a opterecenje procesora ne ovisi o temperaturi, ali naravno, sto manje to bolje...vecina zracnih hladjenja se mogu nositi sa 1.55V na procu, tako da u tom smislu, zracno ili vodeno je potpuno svejedno...vodeno je tu samo da smanju temp pri ekstremnom oc-u, a 1.55V to nikako nije... |
Citiraj:
Ali dobro eto sad znam da i nije sve u toplini i sigurno je to da ne želim izgubit proc od 1000 kn : ) pa cu izgleda morati smiriti doživljaje fala ljudi na pomoći.;) |
ne bi, on se sa povisenom voltazom vise trosi, sve da je na -190st!!!
ali dobro, dosta rasprave: cheers2 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26. |