![]() |
problemi, problemi, problemi... :(
nikako ne uspjevam spojit komp i laptop. :(
u kompu je Canyon WFF511. napravio sam ad hoc vezu pomocu onog Ralinkovog softwarea, stavio WPA-None, TKIP enkripciju. veza je uspjela, signal excellent. 54MBps ali se KOMPOVI NE VIDE. :( komp ima 192.168.0.3 a laptop 192.168.0.2. nemogu cak ni pingat jedan drugog. :( shareao sam foldere, stavio isti workgroup, medjutim nista. HELP! P.S. Ja mislim da je problem u svemogucem Bitdefenderovom firewallu. bez firewalla nemogu jer je komp stalno online a laptop ce ici na net preko kompa. pokuso sam napraviti ruleset u firewallu da propusta gore navedene IP adrese, medjutim nista. moze pingat sam sebe, al drugi komp nemoze. :( HEEELP!!! |
probaj stavit komp malo offline i maknut firewall
|
Citiraj:
|
Provjeri subnet mask, mora na oba stroja biti ista (255.255.255.0)
Isključi firewall dok testiraš. Moguće da ti je rul zaglavio - meni se to znalo desiti na Sygate Personal Firwallu. Sve izgleda OK, ali rul ne radi. Obriši ga i kreiraj novi. Da bi propustio ping, na jednom stroju propusti 192.168.0.3, a na drugom 192.168.0.2. Propusti samo ICMP protokol i to Echo Replay - 0 i Echo Request - 8, u oba smjera. Rul možeš nazvati Allow ping. Edit: napisao dvije iste IP, isprvio. |
probaj ponovo da sharujesh
|
[QUOTE=mirkoB]Provjeri subnet mask, mora na oba stroja biti ista (255.255.255.0)
Isključi firewall dok testiraš. Moguće da ti je rul zaglavio - meni se to znalo desiti na Sygate Personal Firwallu. Sve izgleda OK, ali rul ne radi. Obriši ga i kreiraj novi. Da bi propustio ping, na jednom stroju propusti 192.168.0.3, a na drugom 192.168.0.2. Propusti samo ICMP protokol i to Echo Replay - 0 i Echo Request - 8, u oba smjera. Rul možeš nazvati Allow ping. možeš li mirko malo pojasniti taj rul,, ICMP protokol?? Echo Replay 0?? i Echo Request - 8?? meni se to nešto čini pametno al' baš ne razmem |
Taj će ti rul izbušiti rupu u firewallu za ICMP pakete koje sadrže echo request i echo reply koje koristi ping. Ili jednostavnije rečeno, omogućiti će da pingaš strojeve međusobno, no rul moraš imati na oba stroja.
Kod mene radi. |
merci :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:44. |